GENEL BAŞKAN ARSLAN KANAL A’DA KONUŞTU

04 Ocak 2013 14:00, Haberler


GENEL BAŞKAN ARSLAN KANAL A’DA KONUŞTU

 

Genel Başkan Arslan Kanal A televizyonunda Belediye Başkanları Birliği’nin sunduğu Başkanlar programına katılarak çalışma hayatının mevcut pozisyonu ve belediyelerle sendikalar arasındaki ilişkiler konularında açıklamalar yaptı.

 

Sunucu Fatih Şahin’in sorularına cevap veren Genel Başkan Arslan belediyelerde çalışanların sorunlarına değindi. Özellikle taşeron işçi çalıştırma yönteminin emeğin haklarına ciddi darbe vurduğunu belirten Arslan, bu sorunların belediyelerle birlikte çözüme kavuşturulmasının son derece önemli olduğunu söyledi.

 

Belediye başkanlarına da çağrıda bulunan Genel Başkan Arslan taşeronlaşmanın mutlaka aşılması gereken bir sorun olduğuna değinerek: “Sendikaların üye sayıları hızla azalırken belediyelerde taşeronlaşma hızla artmaktadır. Belediye başkanlarının karşı olmalarından dolayı çok sayıda taşeron işçisi üye olmak istemelerine rağmen sendikalara üye olmaktan çekinmektedirler. Bu sebeple Belediye başkanlarından sendikalara üye olmak isteyen taşeron işçilerinin önünün açılmasını istiyoruz” dedi.

 

 

 

Konfederasyonumuz Genel Başkanı Mahmut Arslan'ın katıldığı "BAŞKANLAR" isimli programı izlemek için tıklayınız..

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

04 Ocak 2013 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu