ARSLAN GİRESUN’DA ŞUBE GENEL KURULU’NA KATILDI

22 Haziran 2023 17:26, Haberler


ARSLAN GİRESUN’DA ŞUBE GENEL KURULU’NA KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 22 Haziran 2023 tarihinde Hizmet-İş Sendikamızın Giresun Şubesinin 1. Olağan Genel Kurulu’na katıldı. 

Genel kurula Genel Başkanımız Arslan’ın yanı sıra; Hizmet-İş Sendikamızın Genel Başkan Vekili Halil Özdemir, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keskin, Giresun Belediye Başkan Vekili Salih Özdemir, HAK-İŞ İl Başkanlarımız, Giresun ve bölge il ve şube başkanları, Sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi partilerin temsilcileri, Komite Başkanları, delegeler ve basın mensupları katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, şube genel kurulunun HAK-İŞ’e, Sendikamıza ve üyelerimize hayırlar getirmesini temenni ederek, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

“Bütün İnsanlığa Barış ve Kardeşlik Yaşatacağız”

Giresun'da yürütülen sendikal mücadelenin önemine değinen Arslan, “Ülkemizin, bölgemizin ve küremizin bütün mazlum ve mağdurlarına HAK-İŞ’in borcu var. Bu borcu ödemek zorundayız ve gece-gündüz çaba sarf edeceğiz. Giresun’da da Giresun’un en ücra köşesindeki işçilerin de bizden alacağı var. Biz, onlara ulaşacağız, onlarla kucaklaşacağız, onlarla birlikte inşallah ülkemizle beraber bütün insanlığa bir barış ve kardeşlik yaşatacağız” diye konuştu.

"HAK-İŞ’in Tarihi, Darbelere Karşı Mücadeleyle Doludur"

Arslan, Hizmet-İş Sendikamızın Giresun belediyelerindeki ilk örgütlenmesinin 1997 yılında 215 üyeyle yapıldığını ancak 28 Şubat nedeniyle üyelerin istifaya zorlandığını anımsatarak  “Bu durum bizi çok üzmüştü. Biz, sendikaların sınavlardan geçtiği bir ülkeyiz. O yüzden HAK-İŞ, 47 yıllık tarihinde asla darbecilerin, darbeye teşebbüs edenlerin olağanüstü dönemler oluşturarak Türkiye’yi rotasından döndürmek isteyenlerin yanında yer almamıştır. HAK-İŞ’in tarihi, olağandışı dönemlere, darbelere, muhtıralara, bir kısım darbe girişimlerine karşı mücadeleyle doludur” dedi.

“HAK-İŞ’in Nicel Sayılardan Daha Derin Bir Anlamı Var”

Örgütlenme sistemlerinde üye sayısına dikkat edildiğini fakat HAK-İŞ’in üye sayısından daha derin bir Konfederasyon olduğunu dile getiren Arslan; “Bu tarz sistemlerde kalite, üye sayısıyla ölçülüyor çünkü ne kadar üyeniz varsa o kadar güçlüsünüz. Fakat salt nicelik yeterli olmuyor, niteliğe de bakmak gerekiyor. HAK-İŞ bugün 800 milyona yakın üyesi olan bir konfederasyon ama bizim, nicel sayılardan daha derin bir anlamımız var. HAK-İŞ’i değerlendirirken ortaya koyduğumuz hedefler, misyonumuz ve vizyonumuz, çabalarımız, gayretlerimiz ve değerlerimiz ile evrensel değerleri bir araya getiren, ete kemiğe büründüren bir konfederasyondan bahsediyoruz” şeklinde konuştu.

“Dünyanın En Büyük İşçi Örgütü ITUC’un Başkan Yardımcısıyız”

“Temel haklar konusunda dünyanın hangi birikimi, müktesebatı, değerleri varsa onları da almamız gerekiyor” diyen Arslan; “HAK-İŞ, bu ülkenin güçlü bir konfederasyonu olmasının yanı sıra yaklaşık 207 milyon üyesi, 160 ülkede 165 konfederasyonu olan dünyanın en büyük işçi örgütü ITUC’un da başkan yardımcısı. HAK-İŞ’in çatışma yerine uzlaşmayı, ideolojik kavgalar yerine çalışanların çıkarlarını, işverenlerin şartlarını dikkate alarak koruma çabası temel yaklaşımıdır” dedi.

“Erdemli Bir Sendikal İnşa İçin Çabalarımızı Sürdürmeye Devam Ediyoruz”

HAK-İŞ’in uluslararası kuruluşlarda da barışçıl ve yenilikçi yol izlediğini söyleyen Arslan, şöyle konuştu: ‘Fıtratta farklılık, haklarda eşitlik’ sloganımızla gerçekleştirdiğimiz projemizle kadınlara pozitif ayrımcılığa dikkat çektik. Uluslararası sendikal harekette de kadınlar, gençler, çocuklar, dezavantajlı gruplarla ilgili çözümler ortaya koyuyoruz. Tüm söylediklerimizin değişmez, eskimez bir kaynağı var. Kendi değerlerimizden vazgeçmeden, modern anlamdaki tüm hakları içine alacak bir sentez yapmaya çalışıyoruz. Bunun adına da yeni sendikacılık diyoruz. Bu erdemli sendikal inşa için çabalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz.”

“Cumhurbaşkanımızın, Cumhur İttifakı’nın Destekçisi Olduk”

Genel Başkanımız Arslan, Cumhurbaşkanlığı  Seçimlerinde Cumhur İttifakı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklediklerini hatırlattı. İçeride ve dışarıda ülkeye kurulan tuzaklara, darbe girişimlerine karşı da AK Parti’nin yanında olduklarını ifade eden Arslan; “Kritik bir seçim geçirdik. O seçim atmosferinde Kandil’deki teröristlerin Türkiye’ye nasıl ayar vermek istediğini, Türkiye muhalefetiyle nasıl iş birliği yaptığını, Türkiye’nin yıkılmasını Pensilvanya’da dört gözle bekleyen hainlerin iştahlarının nasıl kabardığını, emperyalist Batı’nın ve Amerika’nın Türkiye’ye yönelik baskılarını, tehditlerini gördük. Sayın Cumhurbaşkanımız 10-11 Mayıs’ta HAK-İŞ Kongresi’ne katıldı. Açıkça Sayın Cumhurbaşkanımızın, Cumhur İttifakı’nın destekçisi olduğumuzu söyledik. Türkiye’yi çok kritik bir süreçten hep birlikte kurtardık. Bu seçimleri sıradan bir seçim değil, Türkiye’nin beka seçimiydi. HAK-İŞ ve sendikalarımız olarak tüm zorluklara rağmen ülkemize, milletimize ve yöneticilerimize sahip çıktık. Bu süreçlerin bir daha yaşanmaması için sıkıntıları hep birlikte çözmemiz gerekiyor” diye konuştu.

“28 Şubat Darbesi’nde, 12 Eylül’de, 15 Temmuz’da Milletle Beraberdik”

HAK-İŞ'in tüm teşkilatı ile birlikte 15 Temmuz Darbe girişiminde de biz alanlarda olduğunu ifade eden Arslan, "Birileri darbecilerin başarılı olmasını ellerini ovuşturarak beklerken biz, milletimizle beraber demokrasiye sahip çıktık. 28 Şubat Darbesi’nde, 12 Eylül’de, 15 Temmuz’da milletle beraberdik. Milletin iradesinin arkasında yer aldık ve almaya devam edeceğiz" dedi 

Belediye Başkanlarına Çağrıda Bulundu

Yeni asgari ücret zammının belirlenmesiyle üyelerimizin toplu iş sözleşmeleriyle aldıkları maaşların yeniden asgari ücrete eşitlendiğini, bu nedenle ücretlerde düzenleme yapılması gerektiğini söyleyen Arslan; “Yeni asgari ücret belirlendi. Türkiye’de 16 milyon sigortalı işçi var. Bunların sadece 2 milyon 200 bini sendikalı. Dolasıyla Türkiye’de emekçilerin, işçilerin ortalama ücretleri, asgari ücretin bir miktar üzerinde. Biz, yıllarca kamuda toplu sözleşme yapıyoruz. Sadece bakanlıklarda değil, özel sektörde de sözleşmeler yapıyoruz. Bizim, üyelerimizin hakkını savunup daha iyi şartlarda yaşamalarını destekleyebilmek için maaşlarını asgari ücretin üzerinde bir ücrete taşımamız gerekiyor. Bugün işçiler fedakârlık yaparak, bunca ağır piyasa şartlarına rağmen şehrin temizliğinden tutun, bütün hizmetlerini yapıyor. Ben, buradan bütün belediye başkanlarımıza çağrı yapıyorum: Lütfen 1 Temmuz itibariyle her şeyi yeniden masaya koyalım, bu insanların, namerde muhtaç olmadan ayakta kalabilecekleri bir çözüm bulalım” diyerek belediye başkanlarına çağrıda bulundu.

“Kamu Çerçeve Protokolü’nde Mevzuat Değişikliği Talep Ediyoruz”

Genel Başkanımız Arslan; “Kamu Çerçeve Protokolü’nde mevzuat değişikliği talep ediyoruz. Protokolün belediyeler, belediye şirketleri, üniversiteler, özel idareler vb. kamu kurumunda çalışan bütün emekçilerin bağlı olduğu noktaya getirmemiz gerekiyor.  Kamu çerçeve protokolünü bütün kamu çalışanlarına uygulatmaya çaba sarf edeceğiz. Bunun ilk adımını Yüksek Hakem Kurulu’nun prensip kararı almasıyla başardık. Bundan sonra belediyelerden gelen uyuşmazlıklarda Yüksek Hakem Kurulu’na da gitmeden uzlaşmayı yakalayabilirsek, Kamu Çerçeve Protokolü’nün çerçevesinde toplu iş sözleşmelerimizi sonuçlandırmaya çalışacağız” dedi. 

Genel kurulda Hizmet-İş Sendikamızın Genel Başkan Vekili Halil Özdemir, Giresun Belediye Başkanvekili Salih Özdemir, HAK-İŞ Giresun İl Başkanımız ve Öz Sağlık-İş Sendikası Giresun Şube Başkanı Hamza Türkmen, Hizmet-İş Sendikamızın Kadın Komite Başkan Yardımcısı Ayşe Usta ve Giresun Şube Başkanı Abdullah Kaygusuz da birer selamlama konuşması gerçekleştirdi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

22 Haziran 2023 17:26, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu