KUDÜS İÇİN AYAKTAYIZ, FİLİSTİN İÇİN BURADAYIZ KAYSERİ PROGRAMINA YOĞUN İLGİ

20 Temmuz 2023 01:05, Haberler


KUDÜS İÇİN AYAKTAYIZ, FİLİSTİN İÇİN BURADAYIZ KAYSERİ PROGRAMINA YOĞUN İLGİ


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 19 Temmuz 2023 tarihinde, HAK-İŞ Kudüs Komitemiz tarafından altıncısı düzenlenen “Kudüs İçin Ayaktayız, Filistin İçin Buradayız” Kayseri programına katıldı.

Programa, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Filistin ve Kudüs'e Destek Sendikal Dayanışma Komitesi Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi, HAK-İŞ Kayseri İl Başkanımız Serhat Çelik konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın genel başkanları, il başkanları, Filistin Büyükleçisi Dr. Faed Mustafa, Filistin Kurtuluş Örgütü Yürütme Kurulu Üyesi Ahmed Saeed Al-Tamimi, Filistin için Kampanyası Genel Koordinatörü ve Filistin Kurtuluş Örgütü İnsan Hakları Departmanı Genel Müdürü Qassem Awwad, Filistin İçin Kampanyası Medya Komitesi Başkanı Ali Centrisi, Akademik Komite Başkanı Ramzi Odeh, Akademisyen Doç. Dr. Osman Aydınlı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, işçiler ve HAK-İŞ Genel Merkez çalışanlarımız katıldı.

Nekbe’nin 75. Yılı münasebetiyle, Kayseri Melikgazi Tiyatro Salonu’nda düzenlenen program saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. 

“Filistin Sorunu Çözülene Kadar Mücadelemiz Sürecektir”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “HAK-İŞ Konfederasyonu Türkiye’nin en büyük işçi örgütlerinden bir tanesidir. Kuruluşumuzdan bugüne kadar 47 yıllık tarihimizde Filistin sorunu ve Filistin halkıyla dayanışmamız her zaman önemli bir yer tutmuştur. Her kongremizde, her aldığımız kararda mutlaka Filistin yer almıştır. Son 4 yıl içerisinde bunu biraz daha artırarak Filistin konusundaki sorumluluklarımıza biraz daha yenilerini ekleyerek, hem ulusal hem uluslararası alanda önemli ve yeni adımlar attık. 15. Genel Kurulumuzda aldığımız kararlarla Filistin meselesini uluslararası platformlara taşımak, uluslararası sendikal hareketinin içerisinde Filistin konusunu gündemde tutmak ve daha fazla kamuoyu oluşturmak, hem ülkemizde hem dünyada bu konudaki sorumluluklarımızın altını çizerek yeni bir kısım kararlar aldık” diye konuştu.

 “Sorumluluklarımız Giderek Artıyor”

 Filistin Devleti Mahmut Abbas’ın vermiş olduğu nişanın kendilerine büyük sorumluluklar yüklediğini de belirten Arslan, “Şahsımızın ötesinde HAK-İŞ’e verdiği değer ve kıymetin bir nişanı olarak geçen yıl konfederasyonumuzun Genel Başkanı olarak bizlere verilen nişan için bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” dedi.

“Dünyanın Gözü Önünde Bir İnsanlık Dramı Yaşanıyor”

 Filistin’de yıllardır büyük bir insanlık dramı yaşandığına dikkat çeken Arslan, “Filistinli kardeşlerimizin yaşadığı sorunları, işgallerin getirdiği ağır faturaları göz ardı etmeyelim. Buradaki kardeşlerimizin 1 asırdır işgal edilmiş topraklarında onur ve haysiyet mücadelesi veriyorlar. Dünyanın hiçbir milletine nasip olmayan ağır bir faturayı öderken büyük bir kahramanlık gösteriyorlar. Bizler verdiğimiz mücadeleyi daha ileriye taşımayı düşünüyoruz. Vatansız kalmamak için özgürlüklerini, bağımsızlıklarını, bu ülkede yaşayarak, inandıkları için mücadelelerini sürdürüyorlar. Gazze’de, Batı Şeria’da ve Filistin’in bütün topraklarında bu mücadele bütün zorluklara rağmen devam ediyor” hatırlatmasında bulundu.

 “Tüm Filistinli Kardeşlerimize Selam Olsun”

Filistin davasında mücadele veren herkese selamlar gönderdiklerini belirten Arslan, “Bütün Filistin topraklarında mücadele eden bütün kardeşlerimize selam olsun. Onların acılarını ve zorluklarını hissediyoruz. HAK-İŞ olarak Filistin konusundaki duyarlılığımızı, geniş kitlelere anlatmak için çaba sarf ediyoruz. Konfederasyonumuz bütün sendikalarına ve bütün üyelerine yetecek kadar Mescid-i Aksa’yı anlatan puzzle dağıtımı gerçekleştirdi. Mesid-i Aksa deyince insanlarımız Kubbetüs Sahra’yı biliyorlar. Mescid-i Aksa konusunda ciddi bir bilgi eksikliğimiz var” dedi. 

Filistin konusunda her üyemize büyük sorumluluklar düştüğünü hatırlatan Arslan, “HAK-İŞ olarak, Filistin konusundaki sorumluluklarımızın bilincinde olarak hareket edeceğiz. Filistin konusunda tarihi bir sorumluluğumuz var. Kopamayız, unutamayız. Büyük bir tarihi sorumluluğumuz var. Dini sorumluluklarımız var. Kur’an-ı Kerim’in etrafını kutsal saydığı ve etrafını mübarek kıldığı Mescid-i Aksa’dan uzak kalamayız. Onu unutamayız. İnsanlık sorumluluğumuz var. İnsan olarak Filistin’de yaşananlara sessiz kalırsak biliniz ki insanlığımızı unuturuz” uyarısında bulundu.

 “Cenin Kampı Saldırılarında Kardeşlerimiz Hayatlarını Kaybettiler”

 Cenin Kampı’nda yaşanan saldırılara da değinen Arslan, “İslam dünyasına çağrı yapıyoruz. Gözlerinizi kulaklarınızı Filistin’e yöneltin. Cenin Birleşmiş Milletler’in korumasında olan bir kamp. Terör devleti İsrail saldırı yapıyor ama kimse duymuyor. Gazze’nin büyük bir hapishaneye dönüştürüldüğünü biliyoruz. İşgal edilmiş bu topraklarda yaşam mücadelesi veren bütün kardeşlerimize Allah yardımcısı olsun. Onlara bir kez daha selamlarımızı gönderiyoruz” diye konuştu.

“Filistin’e Desteğimizi Sonuna Kadar Sürdüreceğiz”

Arslan, Filistin’in özgürlüğüne kadar bu mücadelenin sürdürüleceğine dikkat çekerek, “HAK-İŞ olarak şartlarımız ne olursa olsun, imkanlarımız ne olursa olsun, gücümüz, sayımız ne olursa olsun Filistin davasına desteğimizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Filistinli kardeşlerimizden yana olduğumuzu her fırsatta ilan edeceğiz. İnancımız gereği üzerimize düşen sorumluluğu unutmayacağız, unutturmayacağız. Türkiye’nin her bir köşesinde Filistin davasını anlatabilmek, dayanışmamızı ortaya koymak için yola çıktık. Hiç kimse bize görev vermedi. Biz HAK-İŞ olarak yola çıktık” dedi.

“Kayseri’de Olmaktan Büyük Mutluluk Duyuyoruz”

Filistin Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, Kayseri’de Filistin sevdalısı insanlarla birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, “Bugün büyük bir onur duyuyoruz. Sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyuz. Kayseri ilimiz Türkiye için İslam dünyası için önemli bir ildir, köklü bir tarihe sahiptir. Kayseri’nin doğurduğu büyük insan Mimar Sinan ve Furkan Doğan bunlar Kayseri’nin gurur kaynağıdır bizim için de gurur kaynağıdır. Böyle aslanlar doğuran bir kentte olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Şehit Furkan Doğan Filistin topraklarında şehit olduğunda, sizin de hissiyatınızı, ruhunuzu ve düşüncenizi temsil etmiştir” dedi.

“Genel Başkanımıza Teşekkür Etmek İstiyorum”

 Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a davetlerinden dolayı teşekkür eden Mustafa, “Bu programların yapılmasında büyük emekleri olan Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a teşekkür etmek istiyorum. Bu programlar uzun yıllardır devam ediyor. Kendileriyle birlikte, birçok ilde Filistin için, Kudüs’ün dini ve tarihi statüsünü korumak için, Filistin davasına sahip çıkmak için hep birlikte bu programları yapıyoruz ve katılmaya da devam edeceğiz. Hepinize bu programa katıldığınız için teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

Katil İsrail Cenin Kampı’nda gerçekleştirdiği saldırılara da değinen Mustafa, “Katil İsrail insanlarımızı hapse attı, insanlarımızı şehit etti, insanlarımızı göçe zorladı ve halkımıza karşı her türlü cinayeti işledi. Bütün bunlara rağmen halkımız teslim olmadı. Biz şunu söylüyoruz, Filistin’in bir karış toprağından asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

“Bugün Bizler İçin Önemli Bir Gün”

HAK-İŞ Filistin ve Kudüs'e Destek Sendikal Dayanışma Komitesi Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi konuşmasında, “Bu güzel toplantımıza katılım sağlayan herkese teşekkür ediyor, selamlarımı sunuyorum. “Kudüs İçin Ayaktayız, Filistin İçin Buradayız” başlığıyla Türkiye genelinde değişik illerimizde etkinlik gerçekleştirmekteyiz. Bugün altıncısını düzenlediğimiz program için Kayseri’deyiz. Aramızda çok kıymetli misafirlerimiz de var. Filistin’den gelen heyetimizin programına katılmasından dolayı çok mutlu olduk. Filistin Ankara Büyükelçimiz Faed Mustafa sayesinde Türkiye – Filistin arasındaki dostluklar daha da güçlendi. Gönülden çalışmalar sürdürüyor ve Filistin davası için gecesini gündüzüne katıyor. Bizlerde kendisine destek olmaya çalışıyoruz, kendisi de her etkinliğimize vaktini ayırarak geliyor. Kendisine de teşekkür etmek istiyorum” dedi.

“Nekbe’nin 75. Yılı”

 Nekbe’nin 75. Yılı için programının Kayseri’de düzenlendiğine dikkat çeken Tanrıverdi, “Nekbe’nin 75. Yılındayız. Nekbe Filistinliler için büyük Felaket’tir. 1948 yılında İsrail devleti ilan edildikten sonra sürgünler başladı. Filistinli kardeşlerimiz topraklarından sürülmeye başlandı. 1 milyona yakın Filistinli kardeşimiz evlerinden, işyerlerinden, topraklarından edildi. Bu kardeşlerimiz değişik ülkelerde, Filistin içerisinde kamplarda barındırılırken, insanlığa yakışmayacak bir şekilde Filistinli kardeşlerimiz dünyanın her bir yerine dağıldılar. 75 yıl önce Nekbe dediğimiz Büyük Felaket dediğimiz o tarihte sürgün edildiler. Topraklarından ayrılırken Filistinli kardeşlerimizin anahtarları ceplerindeydi. Şimdi büyük bir hasretle ceplerinde muhafaza ettikleri anahtarlarıyla gelecekler ve Filistin’e yerleşip, sürgün hayatından kurtulacaklar” diye konuştu.

 “Heyecanımız Hiç Dinmedi”

Salonda toplanan coşkulu kalabalığa seslenen HAK-İŞ Kayseri İl Başkanımız Serhat Çelik” Ömürlerini Mescid-i Aksa ve Filistin davasına adayan HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve HAK-İŞ Kudüs Komitesi Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi bu program teklifi yaptığında bu heyecanımız bu saate kadar hiç dinmedi. Allah razı olsun sizlerde bu salonu doldurdunuz, teşrif ettiniz. Sizlerle birlikte bu salonda olmaktan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi. 

Program, Filistin Kurtuluş Örgütü Yürütme Kurulu Üyesi Ahmed Saeed Al-Tamimi’nin selamlama konuşmasının ardından Akademisyen Doç. Dr. Osman Aydınlı tarafından programa katılanlara Filistin hakkında bilgilendirici bir sunum gerçekleştirildi.

“Kudüs İçin Ayaktayız, Filistin İçin Buradayız” Kayseri programımız hediyeleşme ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

20 Temmuz 2023 01:05, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu