ARSLAN, TRABZON DA TİS İMZA TÖRENİNE KATILDI

04 Ağustos 2023 19:40, Haberler


ARSLAN, TRABZON DA TİS İMZA TÖRENİNE KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 4 Ağustos 2023 tarihinde, Hizmet-İş ve Öz Güven-Sen Sendikalarımız ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi şirketleri Trabel A.Ş.,Turkuaz A.Ş., Trabitaş A.Ş., Trabsu A.Ş., Tulaş A.Ş., Trabzon Kent Spor A.Ş. arasında gerçekleştirilen toplu iş sözleşmeleri imza törenine katıldı.

İmza törenine Genel Başkanımız Arslan’ın yanı sıra; Genel Başkan Yardımcımız Devlet Sert, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Öz Güven-Sen Sendikamız Genel Başkanı Ömer Yılmaz, HAK-İŞ Trabzon İl Başkanımız Engin Erbaşaran, Sendikalarımızın Trabzon Şube ve bölge başkanları ve yöneticileri Trabzon Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve basın mensupları katıldı.

"Ülkemizin Potansiyeline İnanıyoruz"

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Ülkemizin yaşadığı olağanüstü bir dönem var. Bu olağanüstü dönemin getirdiği ciddi faturalar var. Bu dönemin zorlukları, yüksek enflasyon hepimizin canını yakıyor. Biz bütün bu sıkıntıların geçici olduğuna inanıyoruz. Çünkü ülkemizin potansiyeline, dinamizmine, dayanışmasına ve ülkemizin müteşebbis ruhuna inanıyoruz. Cumhurbaşkanımız, işçilerimizi, memurlarımızı ve tüm çalışanları yaşadığımız krizden koruyacak iradeyi ortaya koymuştur” dedi.

“Kamu Çerçeve Protokolüne Belediyeler ve bağlı Şirketleri de dahil edilmesi için Mücadele Ediyoruz”

Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu iradeyle bir milyona yakın taşeron çalışanın kadroya kavuştuğunu  anımsatan Arslan, “Kamu çerçeve protokolünden belediyelerimizin, şirketlerinin ve bağlı işletmelerinin yaralanması yönünde mücadelemiz var Cumhurbaşkanımıza durumu arz ettik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız ile konuyu görüştük, görüşmelerimiz devam ediyor” şeklinde konuştu.

“Yaşadığımız Zorluklar Ücret Artışlarını Zorunlu Hale Getiriyor”

‘İnsanı yaşat ki Devlet Yaşasın’ anlayışının Trabzon’da var olduğunu söyleyen Arslan, “Van’da görev yaptığı dönemde Belediye Başkanımız ile çok zor ve çok güzel sözleşmelere imza attık. Belediye Başkanımızın gayretine ve samimiyetine inanıyoruz. Ancak ortada bir gerçek var; ‘Güneş çarığı çarıkta ayağı sıkıyor’. Yaşadığımız zorluklar ücret artışlarını zorunlu hale getiriyor. Üyelerimiz, yaşadıkları zorluklara rağmen üzerlerine düşen sorumlulukları eksiksiz yerine getirmeye devam ediyorlar. Hizmetleri aksatmadan yapıyorlar, Allah onlardan razı olsun” ifadelerini kullandı.

“Krizleri Ortadan Kaldırma Konusunda Beraber Çalışacağız”

16 milyon sigortalı çalışanın sadece 2 milyonunun sendikalı olduğunu belirten Arslan, “Biz bu tabloyu mutlaka değiştireceğiz. Cumhurbaşkanımızın kararlılığı ve bugüne kadar yaşadığımız krizleri ortadan kaldıran yaklaşımıyla, bu sorunların ortadan kalkacağını düşünüyoruz. Ağıt yakarak sorunları çözemeyiz. Dünyanın yaşadığı bir sorun var biz bu krizi daha derin yaşıyoruz. Bu krizleri aşmak konusunda beraber çalışacağız, beraber mücadele edeceğiz” dedi.

“Kavga Etmeden Toplu İş Sözleşmesinin Bu Noktaya Gelmesi Önemli”

Belediye işçilerinin kamunun işçileri olmasına rağmen ayrımcılığa tabii tutulmaları nedeniyle kırgın olduklarını söyleyen Arslan, “Kamu çerçeve protokolünün belediyelere de uygulanması için yasada düzenlemeler yapılmış ama teknik bir kısım eksiklikler var, onların giderilmesi gerekiyor. Bizim  çabamızla bu eksiklikler giderilecek inşallah. Bunu gidermek için gayret edeceğiz. Böyle düzenleme olursa ilk imzalayacağımız yer Trabzon Büyükşehir Belediyesi olacaktır. Toplu sözleşme müzakeresinde, kavga etmeden, çatışmadan, birbirimizi kırıp dökmeden bu toplu iş sözleşmesinin bu noktaya gelmesi ebetteki önemlidir, kıymetlidir. Önümüzde ciddi sıkıntılar olacak, öyle gözüküyor. O sıkıntıları da Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte oturup çözme irademiz var” şeklinde konuştu.

“Aralık Ayı Sonunda Yeniden Bir Araya Geleceğiz”

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Bir süredir yapılan müzakereler neticesinde sözlü mütabakata varmıştık. Şimdi bu sözlü mutabakatı beraberce imza altına alarak resmen sözleşme sürecini tamamlamış olacağız. Geçim şartlarını biliyoruz. Toplumun içindeyiz. Bizde onlardan etkileniyoruz. Dolayısıyla enflasyonun üzerinde bir refah payı olarak bu sözleşmede temmuz ayından itibaren yüzde 61 oranında tüm şirketlerimizdeki personelimize ücret artışı yapmaya karar verdik. İnşallah aralık ayı sonunda yeniden bir araya geleceğiz, ortaya çıkacak Türkiye’nin genel ekonomik durumuna göre, belediyemizin imkanlarına göre yine bütün gücümüzle çalışanımızın, işçimizin yanında olacak şekilde ücretleri değerlendirmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

HABERE AİT GÖRSELLER :

04 Ağustos 2023 19:40, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu