ARSLAN: “BİZ ÜLKEMİZİN ZOR GÜNLERİNİ GREV YAPARAK DAHA DA ZORLAŞTIRMAK İSTEMİYORUZ”

18 Ağustos 2023 21:19, Haberler


ARSLAN: “BİZ ÜLKEMİZİN ZOR GÜNLERİNİ GREV YAPARAK DAHA DA ZORLAŞTIRMAK İSTEMİYORUZ”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 18 Ağustos 2023 tarihinde, Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamız ile Adıyaman Belediyesi Yörem Mühendislik A.Ş. arasında yapılan ek protokol imza törenine katıldı. 

Gerçekleştirilen törene Genel Başkanımız Arslan’ın yanı sıra; Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, Adıyaman Ak Parti Milletvekili Av. Mustafa Alkayış, HAK-İŞ Adıyaman İl Başkanımız Hasan Kılınç ve Yardımcıları, belediye yetkilileri ve üyeler katıldı. 

Adıyaman Belediyesi Yörem Mühendislik A.Ş. ile yapılan ek protokol imza töreninde konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Yüksek Hakem Kurulu anlaşma sağlanamayan sözleşmelerde Kamu Çerçeve Protokolünü esas kabul etme kararından vazgeçti. Yüksek Hakem Kurulu ayrıca yeni dönemde imzaladığı sözleşmeleri de fesh etme kararı aldı. Bu uygulamanın düzeltilmesi için Cumhurbaşkanımıza, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımıza ve ilgili Yüksek Hakem Kurulu muhataplarına bizzat yazı yazdık. Biz ülkemizin zor günlerini grev yaparak daha da zorlaştırmak istemiyoruz. Buradan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızı, Yüksek Hakem Kurulu’nun Başkanı başta olmak üzere bütün üyelerine bu yanlıştan dönmeye davet ediyorum” dedi. 

Arslan, çalışanların iki temel soruna değindi. “Birincisi; Kamu Çerçeve Protokolünün belediyelerde uygulanmaması sorunumuz halen devam ediyor. Bazı belediye başkanlarımız taleplerimizi karşılamıyor, ücretlerimiz yetersiz kaldı, zor durumdayız. Kamu çerçeve protokolünün bir an evvel belediyelere de uygulanması gerekiyor. İkincisi; Yüksek Hakem Kurulu anlaşma sağlanamayan sözleşmelerde Kamu Çerçeve Protokolünü esas kabul etme kararından vazgeçti. Yüksek Hakem Kurulu ayrıca yeni dönemde imzaladığı sözleşmeleri de fesh etme kararı aldı. Bu uygulamanın düzeltilmesi için Cumhurbaşkanımıza, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımıza ve ilgili Yüksek Hakem Kurulu muhataplarına bizzat yazı yazdık. Biz ülkemizin zor günlerini grev yaparak daha da zorlaştırmak istemiyoruz. Buradan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızı, Yüksek Hakem Kurulu’nun Başkanı başta olmak üzere bütün üyelerini bu yanlıştan dönmeye davet ediyorum” dedi. 

“Ek Protokollerle Çalışanları Enflasyona Karşı Korumaya Çalışıyoruz”

Yüksek enflasyon nedeniyle ek protokoller yapmanın zorunlu hale geldiğinin altını çizen Arslan, “Yüksek enflasyonun getirdiği hayat pahalığı, toplu iş sözleşmelerimizle aldığımız zamları anlamsız kılıyor. O nedenle. Deprem bölgesindeki arkadaşlarımızın çok daha büyük yaraları var, ihtiyaçları var bunların farkındayız. Ancak ülkemizin yaşadığı bu büyük felaketin ciddi bir maliyeti de var. Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz ile önceki hafta yaptığımız görüşmede devletin bütçesinden sadece deprem bölgesine 726 milyar TL bir kaynak aktarılması gerektiğini konuştuk. Belediyelerimizin de bu yaşanan afetten dolayı gelirlerinin azaldığını görüyoruz. Tüm olumsuzluklara rağmen bu şehirleri yeniden inşa edecek çalışanlarımızın gözden kaçırmamak gerekiyor” şeklinde konuştu.  

“Depremin İlk Anından İtibaren Olağanüstü Bir Gayret İçerisinde Çabalarımızı Sürdürdük”

Asrın değil asırların felaketini yaşamış, felaketin en ağır bedellerinden birini ödeyen Adıyaman’da kaybettiğimiz kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum diyen Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “6 Şubat depreminde 50 binden fazla insanımızı kaybettik. 100 binlerce yaralımız var. Büyük bir travma yaşadık. Rabbim bir daha böyle acıları bize yaşatmasın. HAK-İŞ olarak, 6 Şubat’ı unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. Hepimizin öncelikli görevi deprem bölgesinde yaşananları unutturmamaktır.  Adıyaman’da acılar halen taze. Hepiniz yakınlarınızı, evlatlarınızı kaybettiniz. Bizde HAK-İŞ olarak deprem bölgesinde 357 kardeşimizi kaybettik. Aileleriyle beraber bu rakam binleri geçiyor. Biz bu acıları gerçekten yürekten hisseden, bunun için depremin ilk anından itibaren olağanüstü bir gayret içerisinde çabalarımızı sürdürdük ve sürdürmeye devam edeceğiz” şekline konuştu. 

“HAK-İŞ ve Bağlı Sendikaların Deprem Bölgesine Toplam Yardım Tutarı 260 Milyon TL’yi Aştı”

Sendikamızın deprem bölgesinde 41 bin üyesi olduğunu hatırlatan Arslan, “Sendikamız bölgede bulunan tüm üyelerimize toplamda 101 milyon TL can suyu olacak bir yardımda bulundu. HAK-İŞ ve bağlı sendikalarımız üyelerimize ve bölgenin yeniden imarı için toplamda 260 milyon TL’yi aşan yardımda bulundu. Çok şükür bunların hepsini karşıladık ama daha yapacaklarımız var, yapmamız gerekenler var.  Uluslararası örgütlerle birlikte deprem bölgesine neler yapılabileceğini, hangi yardımların yapılabileceği konusunda da çalışmalar sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı. 

“Depremzedelerin İlk Andan Beri Yanında Olduk” 

HAK-İŞ’in ve bağlı sendikaların bölgenin yeniden inşası için devletimizle ve AFAD’la iş birliği içinde olduğunu söyleyen Arslan, “Depremin ilk saatlerinde, HAK-İŞ’te olağanüstü toplandık. Bölgenin acil ihtiyaçları için ilk seferde yaklaşık 15 milyon TL’lik bir yardımda bulunduk. Bölgenin ihtiyaçlarının karşılanması için uluslararası sendikal harekete çağrı yaptık. Onların da kampanyamıza destek olmalarını sağladık. Depremlerde evleri yıkılan ve deprem bölgesi dışına çıkan kardeşlerimizi gittikleri illerde yalnız bırakmadık. Ankara’daki konuk evimizi tamamen depremzede kardeşlerimize açtık. 81 ilde bulunan tüm il başkanlarımız depremzedeler için sefer oldu” dedi. 

“Felaketleri Üst Üste Yaşamamıza Rağmen Millet Olarak Yine Ayaktayız”

Deprem bölgesinde bulunan normalleşmesi için çaba sarf eden herkesi tebrik eden Arslan, “Bunca felaketi yaşayıp ayağa kalkan bir başka ülke daha yok.  Biz büyük bir felaketleri üst üste yaşamamıza rağmen millet olarak yine ayaktayız, yine de ayakta kalmaya çaba sarf ediyoruz. Bu milletimizin yüce gönüllüğünün, bu milletimizin dayanışma ruhunun ve bu topraklar için neleri feda edebileceğinin göstergesidir. Adıyaman Belediye Başkanımızın bu felaketler döneminde burada görevde olması gerçekten Adıyaman’ımız için büyük bir şans. Depremden hemen sonra geldiğimizde Adıyaman Belediye Başkanımızın yıkımın büyüklüğüne rağmen itidalli ve soğukkanlı duruşuna şahit olduk. Kendisini ve ekibini bir kez daha tebrik ediyorum” dedi. 

“Bazı Belediyelerin Depremzede Belediye Çalışanlarının Hemen İş Başı Yaptırmak İstenmesi Bizleri İncitti” 

Pandemi döneminde olduğu gibi deprem felaketinde de belediye çalışanlarının en ön safta mücadele ettiğini belirten Arslan, “Deprem bölgesinde yaşayan, depremde yakınlarını kaybetmiş belediye çalışanlarına bazı belediyeler tarafından hemen iş başı yapmaları talimatı geldi. Bu talimatlar işçileri çok incitmiştir. Bu taleplerden dolayı pek arkadaşımız yaşadığı şehri, çalıştığı belediyeyi terk etmek zorunda kaldı. Adıyaman da böyle bir anlayışla karşılaşmadık. Yine Adıyaman Belediyesi hayatlarını kaybeden işçilerimizin yerine bir yakınlarını göreve başlattı. Bu bir zihniyet meselesidir, bir tercihtir bir sosyal yaraya tedavi anlamında neşter vurulmasıdır” dedi. 

Adıyaman Belediye Başkanı Kılınç; “Depremin İlk Anından Beri Ekiplerimiz Sahada”

Törende konuşan Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, göreve geldikleri ilk günden bu yana çalışanları koruyan ve ekonomik anlamda yaşanan tüm olumsuz durumlara rağmen her koşulda çalışanları desteklediklerini ifade ederek, “6 Şubat’ta asrın depremi diyebileceğimiz bir felaketle karşı karşıya kaldık. Dünya tarihinde böyle bir felaket yok ve bu neslin vermiş olduğu imtihan kadar ağır bir imtihan yok. Depremin ilk anından beri ekiplerimizin sahada olduğunun şahidiyiz. Yakınlarını kaybetmelerine rağmen, ertesi gün işe gelen personellerimiz de vardı. Bunların hiçbirini zorlamadık hepsi kendi istekleriyle geldi. Büyük bir insani bir vaziyet. Dolayısıyla sizleri canı gönülden tebrik ediyorum ve kutluyorum. İyi ki varsınız, iyi ki buradasınız, iyi ki böyle bir ekiple birlikte çalışıyoruz. İlk baştan itibaren başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Bakanlarımız, Milletvekillerimiz, teşkilatımız, sivil toplum örgütleri, hayır kuruluşları canla başla sahadaydı. Şu an çok hızlı bir şekilde konutlar ve sosyal yardımlar devam ediyor. Tüm kısıtlılığa ve tüm ekonomik krizlere rağmen hiçbir zaman sizi mağdur etmemeye çalıştık” dedi. 

Adıyaman Milletvekili Alkayış; “İşçimizin ve Çalışanlarımızın Yanındayız” 

Belediyede çalışanları ne kadar mutlu edilirse belediyemizin hizmet kalitesi de o derece artar diyen Adıyaman Milletvekili Av. Mustafa Alkayış, “Önümüzde ki süreçte depremler nedeniyle zor günler geçiren Adıyaman’ı ayağa hep birlikte kaldıracağız. HAK-İŞ’in temsil ettiği misyon son derece önemli. Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın ve HAK-İŞ’in ülkemizdeki anti demokratik uygulamalara karşı ciddi mücadeleleri olmuştur. Rabbim birlik ve beraberliğimizi muhafaza eylesin. Her zaman işçimizin ve çalışanlarımızın yanındayız” şeklinde konuştu.  

Törende HAK-İŞ Adıyaman İl Başkanımız Hasan Kılınç’ta bir selamlama konuşması gerçekleştirdi. 


HABERE AİT GÖRSELLER :

18 Ağustos 2023 21:19, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu