ARSLAN, İSTANBUL’DA ŞUBE GENEL KURULU’NA KATILDI

26 Ağustos 2023 12:52, Haberler


ARSLAN, İSTANBUL’DA ŞUBE GENEL KURULUNA KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 26 Ağustos 2023 tarihinde Konfederasyonumuza bağlı Öz Güven-Sen Sendikamızın İstanbul 3 Nolu Şubesinin 1.Olağan Genel Kurulu’na katıldı. 

Birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirilen Genel Kurula Genel Başkanımız Arslan’ın yanı sıra; HAK-İŞ İstanbul İl Başkanımız Mustafa İluk, Öz Güven-Sen Sendikamızın Genel Başkanı Ömer Yılmaz ve Yönetim Kurulu, Konfederasyonumuza bağlı Sendikalarımızın Yöneticileri, Şube Başkanları ve delegeler katıldı.

Öz Güven-Sen Sendikamızın Yönetimi ve delegeler Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ı çiçeklerle karşıladılar. 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, şube genel kurulunun HAK-İŞ’e, Sendikamıza ve üyelerimize hayırlar getirmesini temenni ederek, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

“İstanbul’da İşçilerimizin İsteği Olacak”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yürütülen toplu iş sözleşmesi çalışmaları hakkında da bilgiler veren Arslan, “HAK-İŞ olarak, İstanbul’da Büyükşehirde olduğu gibi ilçe belediyelerinde de tek amacımız var, bu şehre hizmet eden bu mazlumların insanca yaşayabileceği bir ücret talebidir. Dünya şehri İstanbul’a hizmet etmekten başka bir derdi çabası olmayan bu insanların insanca bir ücret talebi neden anlaşılmıyor, neden duyulmuyor sesimiz? Bunu anlayamıyoruz” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi’nde İSPER, İSTAÇ, AĞAÇ A.Ş.’de toplu iş sözleşme görüşmelerinin devam ettiğini ifade eden Arslan, “Biz çalışanların taleplerini, taslaklarımıza yansıtıyoruz. Bu talepleri kamuoyuyla ve işverenle de paylaşmak boynumuzun borcudur. Ancak işçilerimiz biz şuna razıyız derlerse başımızın üstünde. İşçilerimizin iradesi nerede ise biz oradayız. Bu ilçe belediyelerinde de böyle, şirketlerde de böyle” hatırlatmasında bulundu.

“Müzakerelerin Başarıyla Sonuçlanması Arzuluyoruz”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde yürütülen toplu iş sözleşmesi müzakerelerinin başarıyla sonuçlanmasını arzusu ettiklerini ileten Arslan, ”Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ekibine buradan bir çağrı daha yapmak istiyoruz. Bizim çabamız, üyelerimizin haklarını ve onların rızasını kazanana kadar mücadelesini yapmak. İşçi arkadaşlarımız ne zaman tamam derse bizim için tamamdır, devam et dediklerinde de devam edeceğiz. Çünkü onlara taahhüdümüz budur. Rabbim muvaffakiyetler versin. İnşallah en kısa zamanda grev kararı almadan, grev uygulamaları yapılmadan masada bu müzakerelerimizi sonuçlandırırız, niyetimiz ve amacımız bu. Bunu hedefliyoruz. Uzlaşma olmazsa yasal haklarımızı başta grev hakkımızı da sonuna kadar kullanacağımızı herkesin bilmesini istiyoruz” dedi.

“Yeni Sorunlar Yaşansın İstemiyoruz”

İstanbul’un ve Türkiye’nin çok büyük sorunları olduğunu ifade eden Arslan, ” Yeni sorunlar yaşansın istemiyoruz. Geçmişte olduğu gibi çöp dağlarının oluşmasını istemiyoruz. İşçilerin hakları için grev hakkını kullandığı ve bunun ağır bedellerinin vatandaşa yansıtıldığı bir mücadeleyi hedeflemiyoruz. Ama iş başa düşerse de tarihimizde yaptığımız grevler gibi başarılı olmaktır. İnşallah o noktaya gelmeden bu müzakereler de uzlaşma ile sonuçlanır” temennisinde bulundu.

“Yüksek Hakem Kurulu Sözleşmeleri İptal Ediyor”

Arslan, Kamu Çerçeve Protokolünün belediyelerde uygulanmamasının büyük bir sorun olduğunu belirterek, belediyeler ve belediye şirketlerinin de Kamu Çerçeve Protokolüne dahil edilmesi için mücadele verdiklerini söyledi.

Yüksek Hakem Kurulu'nun diğer yıllardan farklı olarak bu yıl ilk kez Kamu Çerçeve Protokolünün prensip kararlarını dikkate alma eğiliminde olduğunu ama bu tutumun bazı belediye başkanlarının girişimleriyle değiştiğine dikkati çeken Arslan, "Yüksek Hakem Kurulu'na bir kez daha sesleniyoruz. Şubat ayından temmuz ayına ne değişti de bundan vazgeçtiniz. Ne oldu enflasyon mu düştü, belediyelerin imkanlarına ket mi vuruldu? Belediyeler maaş ödeyemez noktaya mı geldi? Bu yanlış karardan dönülmesi talebimizi ifade ediyoruz, aksi halde Yüksek Hakem Kurulu'nun bağımsız duruşuna leke sürülmüş olur, buna kimsenin izin vermemesi lazım." dedi.

“Bolu Belediye Başkanı Bizlerle Alay Etmişti”

31 Mart yerel seçimlerinde işlerinden atılan işçiler için verilen mücadeleye de değinen Arslan, “Şimdiki Bolu belediye başkanı ilk geldiği zaman gariban, ekmeğinden-aşından başka derdi olmayan arkadaşlarımızı işten attı ve o belediyenin önünde aylarca eylem yaptık. Bizim eylem çadırımıza bakarak el sallayan o belediye başkanı, biz Ankara’ya yürürken bizlerle alay etti. Gün geldi o belediye başkanı bizim yolumuzdan Ankara’ya yürümeye başladı. İşçilerin emeği gündeme gelince alay edersin, kendi çıkarına gelince bu adalet yürüyüşü dersiniz. Sizin ne yaptığınızı, nasıl insanlara hakaret ettiğinizi biliyoruz. Hiç boşuna heveslenme. İnşallah Bolu halkı senin hesabını önümüzdeki Mart ayında kesecektir. Onun için bizim yürüyüşümüzle alay eden bu adamın hesabını Bolu halkı seçimlerde kesecek” dedi.

“BM Bilerek ve İsteyerek Provokasyon Yapıyor”

Geçtiğimiz günlerde KKTC’de yaşanan üzücü olaya da değinen Arslan, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde adanın kuzeyinde bulunan Türklerin güvenliği sadece o kardeşlerimizle sınırlı değil. Kıbrıs Türk tarafının gücü, Türkiye’nin güvenliği için son derece önemlidir. Geçtiğimiz günlerde Hizmet-İş Sendikamız KKTC’de Başkanlar Kurulu’nu yaptı. KKTC’nin en güçlü sendikalarından birisi KKTC Kamusen HAK-İŞ’in sendikasıdır. Kıbrıs’taki Türklerle birlikte dayanışmamız sadece Türkler için değil, aynı zamanda anavatan için son derece kıymetlidir. BM’nin bilerek ve isteyerek ortaya koyduğu provokasyonlara şiddetle tepki gösteren tek konfederasyon HAK-İŞ’tir. Yapılan yolun engellenmek istenmesi aslında büyük bir provokasyondur” dedi.

“HAK-İŞ  Türkiye’nin en güçlü sivil toplum örgütlerinden birisidir"

HAK-İŞ’in tarihi yürüyüşünde, başını öne eğdirecek hiçbir oluşumun içerisinde yer almadığını belirten Arslan, "Darbe dönemlerinde milletin yanında yer almış ve millet iradesine sahip çıkmış ve bunun için bedel ödemiş, 12 Eylül’de kapatılmış, 28 Şubat darbesinde ağır faturalar ödemiş, 15 Temmuz’da şehitler vermiş bir HAK-İŞ’ten bahsediyoruz. O yüzden HAK-İŞ sadece bir sendika değildir. HAK-İŞ aynı zamanda Türkiye’nin en güçlü sivil toplum örgütlerinden birisidir” dedi.

“16 Milyon Çalışanımıza Ulaşmamız Gerekiyor”

Arslan, Türkiye’de yaklaşık 16 milyon çalışan bulunduğunu ve bunların sadece 2 milyon 200 bin çalışanın sendikalara üye olduğuna ve bunların yüzde 10’unun toplu sözleşmeden yararlandığına dikkat çekerek, HAK-İŞ ve üye sendikalarımızın 16 milyon çalışanın tamamına ulaşma sorumluluğu bulunduğunu söyledi.

Genel Başkanımız Arslan,  Öz Güven-Sen'in büyük başarılara imza attığını belirterek, bundan sonra da HAK-İŞ’in ilke ve prensipleri doğrultusunda emin adımlarla daha da ileriye yürüyeceğine inandığını söyledi. Genel Kurulun HAK-İŞ ve Öz Güven-Sen Sendikamız, çalışanlar ve delegeler için hayırlı olması dileğinde bulundu.

Arslan, Öz Güven-Sen Sendikamızın genç bir sendika olmasına rağmen, büyük bir birikimi içerisinde barındırdığına dikkat çekerek, “Sendikamız henüz daha 8 yaşında. 8 yıllık bir geçmişi var. Ancak 80 yıllık bir birikimi içinde barındırıyor. İşkolumuzda bizimle yarışan güvenlik sendikalarının içerisinde birinci sıradayız. Hem üye sayısı olarak, hem etkinlik olarak, hem de temsil gücü olarak. Bu başarıda emeği geçen başta Genel Başkanımız olmak üzere, başkan yardımcılarımızın, teşkilat mensuplarımızı gönülden tebrik ediyorum. Yeni başarılar, yeni hedefler elde edeceğiz. İşkolumuzdaki bütün sendikasız işçileri sendikalı yapma konusundaki kararlılığımıza devam etmemiz gerekiyor” diye konuştu.

“Özgüven-Sen Sendikamızın Temelinde Besmele Vardır”

Arslan, Özgüven-Sen Sendikamızın işkolunda lider bir sendika olduğuna dikkat çekerek, “Özgüven-Sen Sendikamız konfederasyonumuzun büyük çabalarıyla oluşturulmuş ve kurulmuş bir sendikasıdır. Temelinde besmele ve hayır olan bir sendikamızdır.  Özgüven-Sen Sendikamız, işkolumuzdaki güvenlik sendikalarının içerisinde birinci sıradadır. Bütün zorluklara rağmen çok şükür ayaktayız. Yeniden bir hamle yapacağız ve yeni belediyelerde ve özel sektörde örgütleneceğiz ve sendikamızı geleceğe hep birlikte taşıyacağız” şeklinde konuştu.

Öz Güven-Sen Sendikamızın Genel Başkanı Ömer Yılmaz da yaptığı konuşmada Genel Kurula katılan Genel Başkanımıza katkı ve katılımlarından dolayı teşekkür etti. 



HABERE AİT GÖRSELLER :

26 Ağustos 2023 12:52, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu