ARSLAN, TALEPLERİMİZİ ELAZIĞ'DA DİLE GETİRDİ

01 Eylül 2023 17:43, Haberler


ARSLAN, TALEPLERİMİZİ ELAZIĞ'DA DİLE GETİRDİ 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ'in çalışanların hakları için verdiği mücadeleye dikkat çekerek taleplerini Elazığ'dan bir kez daha dile getirdi.  

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 31 Ağustos 2023 tarihinde, Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamız ile Elazığ Belediyesi ek protokol ve Elazığ Belediyesi Personel A.Ş. Toplu İş Sözleşmesi imza törenine katıldı. 

Toplu İş Sözleşmesi imza törenine Genel Başkanımız Arslan’ın yanı sıra; Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, HAK-İŞ Elazığ İl Başkanımız Mustafa Bahçeci, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, Konfederasyonumuz bağlı sendikalarımızın Elazığ Şube ve İl Başkan ve yöneticileri, üyelerimiz  ve basın mensupları katıldı. 

Arslan, Taleplerimizi Sıraladı 

HAK-İŞ’in çalışanların sorunlarının çözüme kavuşturulması için mücadele ettiğinin altını çizen Genel Başkanımız Arslan, “Belediyelerde imzalanacak toplu iş sözleşmelerinde kamu çerçeve protokolünün uygulanması, yargı kararıyla engellenen 52 günlük ilave tediyenin verilmesi, Yüksek Hakem Kurulu’na giden sözleşmelerimizin kamu çerçeve protokolü çerçevesinde imzalanması, özellikle KİT’lerde kadro kapsamına alınmayan işçilerimizin kadro kapsamına alınması taleplerimiz var. Bu eksikleri çözmek için mücadele edeceğiz. HAK-İŞ’in sorumluluk aldığı nokta; eleştirilerimizi ve taleplerimizi dile getirirken, nezaketi, üslubu ve sosyal diyalog mekanizmalarını dikkate alarak hareket etmektir. Yeni dönemde belediyelerimizin daha çok güçlendiği, çalışanlarımızın sorunlarının asgariye indiği günleri Cenab-ı Allah bizlere nasip etsin” diye konuştu. 

“HAK-İŞ Ne Kadar Güçlüyse Türkiye’de O Kadar Güçlüdür”

HAK-İŞ’in gücünün Türkiye’nin gücü olduğunu söyleyen Arslan, “Bu ülkenin tarihini, kültürünü, medeniyetini, değerlerini hasılı bu topraklarının bütün müktesebatını üzerinde toplayan HAK-İŞ, ne kadar güçlüyse Türkiye’de o kadar güçlüdür. Bu ülkenin çocukları ve emekçileri olarak, ülkemizin birliğini, beraberliğini bölünmez bütünlüğünü savunan HAK-İŞ’in gücü Türkiye’nin gücü olduğuna inanıyoruz. Bu güç ülkemizin geleceği içinde çok önemlidir” dedi.

 “HAK-İŞ Olarak, Ülkemizin Durumunun Farkında Olarak Bir Refleks Vermek Zorundayız”

28 Mayıs seçimlerinde millet iradesinin tecelli ettiğini belirten Arslan, “Sendikal mücadele ebette bizim temel görevimiz ama bu mücadeleyi yaparken, sivil toplum örgütü olarak ülkemizin durumunun farkında olarak bir refleks vermek zorundayız. Zor zamanlarda duruşumuzu ve nerede olmamız gerektiğini her fırsatta söyledik, bu seçimlerde de söyledik. 12 Eylül darbesine direndik, kapatıldık, cezalandırıldık ama çok şükür beraat ettik. 28 Şubat darbesine direndik, bedeller ödedik, pek çok işyerimiz elimizden alındı, baskılar gördük, tehdit edildik ama Allah’a çok şükür yine dik durduk. 15 Temmuz’da şehitler verdik, yine milletimizin yanında, milletle beraber darbecilere karşı direndik. Yani sadece HAK-İŞ sadece sendikal hareket adına değil, milletimiz, geleceğimiz ve demokrasimiz adına üzerine yüklenen sorumlulukları yerine getirmeye çalışıyor” dedi. 

“Yüksek Enflasyon Hepimizi İçin Ciddi Bir Sorun”

Yüksek zamların her alanda denge kurmada zorluklar yaşattığını belirten Arslan, “Hayat şartları ücretliler üzerinde ciddi baskılar oluşturuyor. Yüksek enflasyon hepimiz için ciddi bir sorun. Türkiye’nin potansiyeli, gücü, birikimi ve müteşebbis ruhuyla bu sorunları kısa sürede atlatacağımıza inanıyorum. Bu geçiş döneminde Elazığ Belediyesi ile imzaladığımız sözleşme örnek bir sözleşmedir. 2023 yılı için yüzde 70 civarında gerçekleşeceği öngörülen enflasyon nedeniyle sözleşmelerimizle elde ettiğimiz iyileştirmeler kayba uğrarsa, imzaladığımız toplu iş sözleşmesinin teminatı Elazığ Belediye Başkanımız ve ekibinin üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getireceğine inanıyoruz” şeklide konuştu.  

Ülkemizin yaşadığı ekonomik sıkıntıların belediyeleri de doğrudan etkilediğini belirten Arslan, “Belediyelerimizde tüm sorunlara rağmen bu şehre hizmet eden işçilerimizin unutulmaması çok önemli. Pandemi döneminde belediye çalışanları, sağlık çalışanlarımız ve sosyal hizmet çalışanlarımızla birlikte fedakarca sahada sürekli görev üstlenmiştir. Belediye çalışanlarımıza ne kadar veriyorsak analarının ak sütü gibi helaldir” dedi.  

Elazığ Belediye Başkanı Şerifoğulları, “Şehrimizde Hiçbir Bahanenin Ardına Sığınmadan Çok Güzel İşlere İmza Attık”

 Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ise; “Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a bu mutlu günümüzde bizlerle birlikte olduğu için teşekkür ediyorum. Hizmet etmekten onur ve gurur duyduğum aziz şehrimizde birlikte yol yürüdüğümüz çalışanlarımıza ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. 2019 yılında göreve geldiğimiz ilk andan bugüne şehrimizde el ele, omuz omuza hiçbir bahanenin ardına sığınmadan çok güzel işlere imza attık. Gece-gündüz demeden aşkla gayretle çalıştık. Bugün geldiğimiz noktada Elazığ’da büyük bir değişime imza attık. Şehrimize hep birlikte eserler kazandırdık. Bu hizmetlerin bir parçası olmak bir gururdur. Hep birlikte daha çok çalışarak şehrimizi daha güzel yarınlara taşıyacağız” dedi. 

Törende HAK-İŞ Elazığ İl Başkanımız Mustafa Bahçeci de bir selamlama konuşması gerçekleştirdi.


HABERE AİT GÖRSELLER :

01 Eylül 2023 17:43, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu