BAKAN IŞIKHAN’I HAK-İŞ’TE AĞIRLADIK

14 Eylül 2023 16:38, Haberler


BAKAN IŞIKHAN’I HAK-İŞ’TE AĞIRLADIK

Işıkhan: “HAK-İŞ İşçi Hareketinin En Önemli Temsilcilerindendir”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ı Konfederasyonumuz HAK-İŞ’te ağırladık. 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 14 Eylül 2023 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ı Konfederasyonumuz HAK-İŞ’te ağırladı. Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleştirilen görüşmeye, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Faruk Özçelik, Çalışma Genel Müdürü Mehmet Baş, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcılarımız Yunus Değirmenci ve Mehmet Ali Kayabaşı, Genel Sekreter Yardımcımız Fatma Zengin, Bakanlık Bürokratları ve HAK-İŞ Uzmanları katıldı. 

“HAK-İŞ İşçi Hareketinin En Önemli Temsilcilerindendir”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, HAK-İŞ Konfederasyonu’na gerçekleştirmiş oldukları iadeyi ziyaretten dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “HAK-İŞ Konfederasyonumuz, 21 üye sendikası ve üye işçilerimizle birlikte Türkiye’de işçi hareketinin en önemli temsilcilerinden birisidir” diye konuştu.

“HAK-İŞ’e Teşekkür” 

Bakan Işıkhan, HAK-İŞ Konfederasyonumuzun Türkiye’yi hem ulusal hem de uluslararası arenada temsil konusunda çok önemli rol ve sorumluluklar üstlendiğine dikkat çekerek, “HAK-İŞ Konfederasyonumuz, Türkiye’nin siyasal içyapısında da dik duruşuyla her zaman Cumhurbaşkanımızla ve devletimizle birlikte oldular. HAK-İŞ Konfederasyonumuz 28 Şubat ile başlayıp 15 Temmuz’a kadar hep milletimizin ve devletimizin yanında yer aldı. Bu açıdan ben de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak HAK-İŞ’e teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

“Başarılı Çalışmalara Hep Birlikte İmza Atacağız”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak gelecek dönemde HAK-İŞ Konfederasyonumuzla birlikte başarılı çalışmalara imza atacaklarını ifade eden Bakan Işıkhan, “Bu süreçte bizler gelecek dönemde de hep iyi iletişim kanalları ile farkındalıkları artırarak birbirimize ve sendikalarımız olarak çalışma hayatının paydaşları olarak sizlerle iyi iletişimler kuracağız. Çalışma hayatında da Türkiye’ye yakışacak yeni sayfaları hep birlikte açacağız. Bu başarılar sizlerle birlikte olacak. Bu süreç içerisinde iyi bir hamur ile çalışanlarımızın haklarının korunduğu, geleceğinin garanti altına alındığı ve sürdürülebilir bir noktaya geldiği bir süreç bizler için çok önemli” diye konuştu.

“Taleplerimizi Bakan Işıkhan’a İlettik”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Bakan Işıkhan ve beraberindeki heyeti HAK-İŞ’te ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. 

HAK-İŞ’in sosyal diyalog mekanizmalarını işletme konusunda hem ülkemizde hem de uluslararası alanda iddialı olduğunun altını çizen Arslan, “Sosyal diyaloğu biz sihirli bir sözcük olarak görüyoruz ve sorunların çözümünde önemli bir aygıt olarak kullanmamız gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Arslan, HAK-İŞ’in çalışma hayatının gündemine ilişkin önerilerini de sıraladı. HAK-İŞ’in Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun yapısına olan itirazını dile getiren Arslan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun çoğulcu, katılımcı ve kapsayıcı olmaktan çok uzak, çağın gerisinde kalmış yapısının değiştirilmesi, katılımcı bir anlayışla yeniden belirlenmesi talebimizi bir kez daha ifade etti. 

Arslan, Ekonomik ve Sosyal Konsey’in (ESK) önemli bir sosyal diyalog mekanizması olduğuna dikkat çekerek, 2010 yılında Anayasal Hüküm haline gelen ESK konusunda mevzuattaki eksiklerin en kısa zamanda giderilerek toplanması gerektiğini söyledi. Üçlü Danışma Kurulu toplantılarının da uzun yıllardır yapılamadığını ifade eden Arslan, ESK gibi Üçlü Danışma Kurulu gibi sosyal diyalog mekanizmalarının işletildiği kurumların toplanmasının sorunların çözümü için önemli bir anahtar olduğunu söyledi. 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 12 Mayıs 2023 tarihinde yayınlanan işkolları yönetmeliğine ilişkin eleştirilerini de dile getirdi. Arslan, bunun endüstriyel ilişkiler sistemine zarar verecek yönde bir uygulama olduğunu belirterek, ivedilikle bu sorunun çözümü için adım atılması gerektiğini söyledi.

Arslan, Kamu Çerçeve Protokolü ile imza altına alınan 696 sayılı KHK ile kadro alan işçilerin özlük haklarının iyileştirilmesi, nakil ve becayiş haklarının tanınması, 6772 Sayılı Kanun uyarınca ilave tediye alan kamu işçilerinin kapsamına belediye şirketlerinde çalışanların da dâhil edilmesi, geçici ve mevsimlik işçilerin uygulamaya yönelik sorunlarının çözümü, KİT’ler başta olmak üzere kamuda kadro alamayan alt işveren işçilerin kadro alması gibi pek çok talebimizi dile getirdi. 

Arslan, Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in çalışma hayatına ilişkin görüş ve önerilerini içeren raporunu Bakan Işıkhan’a sundu.


HABERE AİT GÖRSELLER :

14 Eylül 2023 16:38, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu