HİZMET-İŞ SENDİKASI 34. YILINI KUTLUYOR

21 Ocak 2013 14:00, Haberler


Uluslararası Emek Buluşması gerçekleştirilecek
HAK-İŞ/HİZMET-İŞ SENDİKASI 34. YILINI KUTLUYOR

 HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikası 24 Ocak Perşembe günü 34. Yaşını kutluyor. İki ana programla başlayacak etkinliklerin ilki 23 Ocak Çarşamba günü HİZMET-İŞ Sendikası’nın Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısı ve HİZMET-İŞ Kadın, Engelliler, Kültür-Sanat ve Gençlik Komiteleri toplantıları ile başlıyor. Bir sonraki gün ise 34. Yıldönümü etkinliklerinin ikinci programı gerçekleştirilecek. Ankara Dedeman Otel’deki programa yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda isim katılıyor.

HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikası her kuruluş yıldönümünü farklı bir tema ile kutluyor. Bu yılki etkinliklerin teması “Su-Sanitasyon ve HIV” olarak belirlendi. HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikası ile TİKA’nın ortak organizasyonuyla gerçekleştirilecek Uluslararası Emek Buluşması başlıklı, “Su-Sanitasyon-HIV” konulu sosyal zirveye Arnavutluk, Azerbaycan, Bahreyn, Bosna, Eritre, Fas, Fransa, Irak, İran, Kamerun, Kongo, Kosova, KKTC, Malavi, Moritanya, Nijerya, Pakistan, Ruanda, Senegal, Somali, Sudan, Suriye, Tanzanya, Uganda, Yemen, Zambiya’dan 35 sendika ve 70’i aşkın sendikacı katılacak.

Açılış konuşmalarını HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ve TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam’ın yapacağı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da teşrif etmesi beklenen etkinliklere Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Mısır Arap Cumhuriyeti Çalışma Bakanı Khaled Alahazry, Çorum Milletvekili-TBMM İdare Amiri ve HAK-İŞ Onursal Başkanı Salim Uslu, Manisa Milletvekili ve HİZMET-İŞ Kurucu ve Onursal Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Agâh Kafkas da katılarak birer konuşma yapacaklar.

Sabah açılış bölümünde Devlet Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisi ile başlayacak etkinliklerin öğleden sonraki kısmında “Geleceğimiz Suyumuz Kadardır” konsepti doğrultusunda Prof. Dr. Mehmet Karataş tarafından “Suyun Ekolojik Önemi”, Prof. Dr. Kadri Yürekli tarafından “Türkiye Su Kaynaklarının İçme Suyu Açısından Değerlendirilmesi”, Uganda’dan programa katılan Ouma Naphtal Mugeni tarafından “HIV ile Mücadele ve Mevcut Durum-STK’ların ve Sendikaların Rolü” başlıklı sunumlar gerçekleştirilecek. Ayrıca Karikatürist Yalçın Turgut Balaban’ın çizimlerinden oluşan “Su ve Sanitasyon Hakkına Dair” isimli bir de karikatür sergisinin açılacağı etkinliklere emek dünyası, sivil toplum örgütleri, siyasi partiler, bilim ve sanat camiası ve medya temsilcilerinden çok sayıda isim katılacak. 34. Kuruluş Yıldönümü etkinliklerinin gündüz bölümü Sonuç Bildirisinin okunması ve ikili işbirliği anlaşmalarının imzalanması ile kapanacak.

34. Yıldönümü etkinlikleri ile ilgili olarak bir açıklama yapan HAK-İŞ Konfederasyonu ve HİZMET-İŞ Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, her etkinliğe sosyal bir boyut kazandırmaya çalıştıklarını belirterek, “Türkiye’nin gelişimine paralel olarak HAK-İŞ ve üye sendikaları da küresel bir vizyonla hareket ediyor. HAK-İŞ uluslararası emek hareketinde inisiyatif alıyor. Uluslararası alanda Türkiye sendikal hareketinin gücünü ve ağırlığını taşıma ve temsil etme gayreti içindeyiz. Genel İşler İşkolunun en büyük, ülkemizin ise ikinci büyük sendikası olan HİZMET-İŞ’in 15 ülkeden 22 sendika ile işbirliği anlaşması var. Uluslararası Kamu Hizmetleri Sendikaları Federasyonu (PSI) ve Avrupa Kamu Hizmetleri Sendikaları Federasyonu (EPSU)’nun aktif ve önde gelen üyelerinden biri olan sendikamız HİZMET-İŞ’in daha birçok ülke sendikası ile işbirliği çalışmaları sürüyor. 34. Kuruluş yıldönümü etkinliklerimizde de katılımcı birçok ülke ile anlaşma imzalayacağız” dedi.

34. Kuruluş Yıldönümü programı akşam verilecek protokol yemeği ile bitecek.

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

21 Ocak 2013 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu