SOYKIRIMA HAYIR FİLİSTİN'E DESTEK SİYONİZME LANET MİTİNGİNE DAVET ARSLAN, "MAVİ MARMARANIN İKİNCİ SEFERİNE İHTİYAÇ VAR"

11 Ekim 2023 15:14, Haberler


SOYKIRIMA HAYIR FİLİSTİN'E DESTEK SİYONİZME LANET MİTİNGİNE DAVET

ARSLAN, "MAVİ MARMARANIN İKİNCİ SEFERİNE İHTİYAÇ VAR"

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Siyonist İsrail’in Gazze’de başlattığı soykırıma sesimizi yükseltmek için 14 Ekim 2023 Cumartesi günü Ankara’da gerçekleştireceğimiz, “Soykırıma Hayır Filistin'e Destek Siyonizm'e Lanet Mitingi”ne davet amacıyla düzenlenen basın toplantısına katıldı.

Arslan, 11 Ekim 2023 tarihinde Memur-Sen Genel Merkezinde düzenlenen basın toplantısına katıldı. Basın toplantısına Genel Başkanımız Arslan’ın yanı sıra, Genel Başkan Yardımcımız Devlet Sert, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, İHH Genel Başkan Vekili Hüseyin Oruç, Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan, Cihannüma Genel Sekreteri Mustafa Karahancı, Türkiye Gençlik Vakfı Temsilcisi Mehmet Fatih Kaya, Önder İmam Hatipliler Derneği Temsilcisi Elkame Bulut, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcıları ve uzmanları ile Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Arslan: “Mavi Marmara’nın İkinci Seferine En Çok İhtiyacımız Olan Günlerdeyiz”

Arslan, 2010 yılında Gazze’ye insani yardım götürmek üzere yola çıkan Mavi Marmara gemisine atıfta bulunarak, şartların 2010 yılından daha ağır olduğunu, İsrail devletinin insanlık dışı bir uygulama ile Gazze’ye yapılacak tüm insani yardımları engellediğini belirterek Mavi Marmara’nın ikinci seferine en çok ihtiyaç duyulan günlerde olduğumuzu dile getirdi.

Arslan, Siyonist İsrail Devletinin Filistin halkına katliam uyguladığını, Gazze’nin büyük bir cezaevine dönüştürülerek insan haklarının tamamından uzak bir tablonun ortada olduğunu ifade etti.

Bütün Sorumlulara Daha Fazla İnisiyatif Almaları İçin Çağrıda Bulunmamız Gerekiyor

Arslan, “Uluslararası toplumu bu konuda ikna etmek, kamuoyu oluşturmak ve insani yardımların en kısa zamanda Gazze’ye ulaşmasını sağlamak için diplomatik bir çalışmanın dışında sivil toplum örgütleri olarak da dünyaya ve ülkemizdeki hükümetimiz dahil bütün sorumlulara bu konuda daha fazla inisiyatif almaları için çağrıda bulunmamız gerekiyor” dedi.

Arslan, dünyadaki muhataplarımızla görüşerek bütün dünya üzerinden siyonist devlete baskılar yapılarak insani yardımların yolunun açılması için çaba sarf etmenin gerekliliğine vurgu yaparak, “Bu gerçekten bugün için bütün insanlığın sorunu olarak ama bizim esas sorunumuz olarak karşımızda bunun için hazırlıklar, çalışmalar mutlaka yapılıyordur. Bunu bir organizasyon dahilinde yaparak ve bir taraftan da yardım kampanyaları ki 2 gündür Gazze'den değişik belediyelerden bizimle irtibatta olan kardeşlerimizden feryatlar ulaşıyor. Bize yardımlar ulaştırın. Şu kadar litrelik benzine ihtiyacımız var. Jeneratörleri çalıştırmak için eğer bunlar ulaşmazsa biz karanlıktayız diyor. Bununla ilgili kuyuları çalıştırmak için yine jeneratöre ihtiyaçları var” dedi.

Bize Olan Umutları ve Beklentileri Boşa Çıkarmamamız Gerekiyor

Arslan, Gazze’den Filistin’den yardım talebi için, “Gerçekten bize yazanlar bizden talepte bulunanlar bizi umut olarak görenlerin umutlarını, beklentilerini boşa çıkarmamamız gerekiyor. Oradaki dramı daha yakından tanıma imkânımız oluyor ve gerçekten çok zorlu bir süreç. Bu sürece hepimizin destek olması gerekiyor” dedi.

Genel Başkanımız Arslan, 14 Ekim Cumartesi günü Anıtpark’ta ortak gerçekleştirilecek olan mitingin bu mücadelede yeni bir başlangıç olacağını, Gazze’de kopan feryatların uluslararası alanda duyulmasını sağlamak için organizasyonu gerçekleştiren tüm sivil toplum kuruluşlarının mücadele verdiğini ifade etti. 

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Gazze’de yıkım ölüm vahşet ve katliam olduğunu, elektrik, yiyecek, su ve yaşama hakkı olmadığını, vahşi bir soykırımın olduğunu ifade etti. Yalçın, bu soykırımın tüm dünyanın gözü önünde kendi evlerinden yurtlarından edilmiş Filistin’in mazlum halkına uygulandığını belirtti. Yalçın, 14 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan mitinge tüm halkımızın davetli olduğunu ifade etti.

Önder İmam Hatipliler Derneği temsilcisi Elkame Bulut, “Zulmün karşısında, mazlumun yanında olmaya her daim İmam Hatipliler olarak devam edeceğiz” dedi.

İHH Genel Başkan Vekili Hüseyin Oruç, İHH’nın bölgede hedef alınan ve tehdit edilen bir vakıf olduğunu ancak bunun İHH için bir gurur kaynağı olduğunu ifade etti.

Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan, Siyonist İsrail’in kendisini mağdur gösterme çabasında olduğunu ancak yıllardır Filistin topraklarında zulmü gerçekleştirenlerin kendileri olduğunu dile getirdi.

Cihannüma Genel Sekreteri Mustafa Karahancı, “Kudüs’e Şerif diyen aziz bir milletin evlatları olarak, cumartesi günü inşallah hep birlikte meydanlarda olacağız” dedi.

Türkiye Gençlik Vakfı Temsilcisi Mehmet Fatih Kaya, Gazze de Kudüs’te katil ve faşist İsrail devletinin yaşattığı zulümlere karşı cumartesi günü Filistin’e gönül vermişlerle beraber mitingde olacaklarını ifade etti.


HABERE AİT GÖRSELLER :

11 Ekim 2023 15:14, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu