KAYABAŞI, “ZALİMLERİN, KATİLLERİN SİLAHLARI ÖLÜM KUSSA DA FİLİSTİN’İ YOK EDEMEYECEKLER”

18 Ekim 2023 16:52, Haberler


KAYABAŞI, “ZALİMLERİN, KATİLLERİN SİLAHLARI ÖLÜM KUSSA DA FİLİSTİN’İ YOK EDEMEYECEKLER”

Genel Başkan Vekilimiz Mehmet Ali Kayabaşı, 18 Ekim 2023 tarihinde, Gazze’de Şehit olanlar için İnsan ve Medeniyet Derneği’nce organize edilen  Gıyabi Cenaze Namazı ve Basın Açıklaması programına katıldı.


Programa, Genel Başkan Yardımcımız Devlet Sert, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, İnsan ve Medeniyet Derneği yetkilileri, İHH başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşu yetkilisi, Ak Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın Genel Başkan ve Yöneticileri, Genel Sekreterimiz Eda Güner, Genel Sekreter Yardımcımız Fatma Zengin ile üyelerimiz ve binlerce Filistin sevdalısı katıldı. 

Gazze’de şehit edilen Filistinliler için Kocatepe Camii’nde kılınan gıyabi cenaze namazının ardından, kortej eşliğinde Sıhhiye'de bulunan Abdi İpekçi Parkına doğru “Kahrolsun İsrail, Gazze’ye Selam Direnişe Devam” sloganları ile yürüyüş düzenlendi.

İnsanların sel olup aktığı kortej’in Abdi İpekçi Parkına sığmaması sebebiyle, Sıhhiye’de basın açıklaması gerçekleştirildi. 

Genel Başkan Vekilimiz Mehmet Ali Kayabaşı, Filistin’de, özellikle de Gazze’de yüzyılın trajedisinin ve katliamının yaşandığını, başta ABD olmak üzere batı dünyasının Siyonist Terör Devleti İsrail’e destek verdiğini ifade etti. 

Gazze’ye Her Gün Bomba Yağıyor 

Kayabaşı, her gün Gazze’ye bomba yağdıran İsrail’in, tüm dünyanın gözleri önünde çocuk, kadın, yaşlı demeden tüm Filistin halkına soykırım uygulanmakta olduğunu, tarihin kaydettiği en korkunç katliamların Filistin coğrafyasında sergilendiğini dile getirdi. 

Dün gece saatlerinde Gazze’de bulunan Hastane'ye İsrail tarafından yapılan saldırının vahşet olduğunu vurgulayan Kayabaşı, katliamları ayyuka çıkan İsrail’in helaki ve yok oluşunun yakın olduğunu ifade etti. 

“Filistin Direnişi Yükselerek Sürecektir” 

Tüm dünyanın göz önünde yaşanan katliama seyirci kaldığını, ancak Filistin direnişinin yükselerek süreceğinin altını çizen Kayabaşı, “Maalesef uluslararası toplum duygusuz bir izleyici olarak bu vahşetleri seyretmektedir. Bu vahşetler karşısında sessiz kalmak İsrail’in cinayetlerine ortak olmaktır. Nerede Birleşmiş Milletler, nerede Uluslararası İnsan Hakları Örgütleri, şunu bilsinler ki, okyanus ötesi ne söylerse söylesin, ABD Başkan ve Bakanları İsrail’i ne kadar korursa korusun, hangi gemisini gönderirse göndersin, hangi silahını ateşlerse ateşlesin, hangi askerini seferber ederse etsin, Filistin direnişi yükselerek sürecektir” dedi. 

Zalimlerin, Katillerin Silahları Ölüm Kussa da Filistin’i Yok Edemeyecekler 

Gazze’de elektrik, su ve insanların tedavi olacağı hastaneler gibi en temel insani ihtiyaçların bile şu anda olmadığını, Katil ve Siyonist İsrail’in hukuk vicdan, merhamet ve insan haklarından yoksun bir ortam oluşturduğunu vurgulayan Kayabaşı, “Zalimlerin, katillerin silahları ölüm kussa da Filistin’i yok edemeyecekler” dedi. 

Siyonist Terör Devleti İsrail’e seslenen Kayabaşı, “Kirli ayaklarınla her gün çiğnediğin Mescid-i Aksa’da kahrolacaksın. Cinnetin, yok olacağını haber veriyor. Korkuları katliama dönüşüyor. Artık, rahat uyuyamayacaksınız. Vahşice öldürdüğünüz Filistin’li bebeklerin kâbuslarıyla çıldıracaksınız. Bu kâbuslarla uyanacaksınız” dedi. 

HAK-İŞ Konfederasyonu Olarak Filistin’in Daima Yanındayız 

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, her zaman olduğu gibi bugün de Filistin’in ve Filistin Davasının yanında olduğunu belirten Kayabaşı, “HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, her zaman olduğu gibi bugün de Filistin’in yanındayız, Filistin’leyiz" dedi.  

Program Filistin ve Gazze’de şehit olanlara edilen toplu dua ile son buldu.

18 Ekim 2023 16:52, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu