ARSLAN, UŞAK'TA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZA TÖRENİNE KATILDI

31 Ekim 2023 20:34, Haberler


ARSLAN, UŞAK'TA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZA TÖRENİNE KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 31 Ekim 2023 tarihinde, Hizmet-İş Sendikamız ile Uşak Belediyesi Personel Limited Şirketi arasında gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı. 

Törene Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, HAK-İŞ İl Başkanımız ve Hizmet-İş Uşak Şube Başkanı Adil Özdemir, HAK-İŞ İl Başkanlarımız ve Hizmet-İş Şube Başkanları ile Uşak Belediye Başkan Yardımcıları, üyelerimiz ve basın mensupları katıldı. 

Arslan, Toplu iş sözleşmesinin masada uzlaşmayla ve üyelerimizin onayıyla gerçekleşmesinde emeği geçen Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’a ve Uşak Şube Yöneticilerine  teşekkür etti.

“Zor günleri birlikte aşacağımıza inanıyoruz” 

Arslan, yüksek enflasyon sarmalından kurtulmak için topyekûn bir mücadelenin gerekliliğine dikkat çekti. 

Hükümetin ‘Orta Vadeli Program’da ortaya koyduğu enflasyonu düşürme hedefini desteklediklerini ifade eden Arslan, “Ülkemizin gücüne, potansiyeline ve milletimizin müteşebbis ruhuna inanıyoruz. Ülkemizin bu zor dönemi atlatması için tüm sorumluluklarımızın farkında olarak, süreçlere katkı ve destek vermeye devam ediyoruz. Bu zor günleri birlikte aşacağımıza inanıyoruz” dedi. 

Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığının en çok emekçileri etkilediğini ve zor dönemlerde en çok emekçilerin fedakarlık yaptığını belirten Arslan, “Toplu iş sözleşmeleriyle ne kadar ileri haklar alırsak alalım, yüksek enflasyon karşısında anlamını yitiriyor. Ek protokollerle sürecin etkilerini azaltmaya çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere hükümetimiz her fırsatta, çalışanları enflasyona ezdirmeme politikasını devam ettiriyor. Belediye başkanlarımızdan da aynı hassasiyeti görmek istiyoruz” diye konuştu. 

“Gelir vergisinin yüzde 10 ile sınırlandırılmasını istiyoruz” 

Çalışanların ücretlerinden alınan vergi oranlarında düzenleme yapılmasını talep ettiklerini hatırlatan Arslan, “Çalışanların ücretlerinden alınan gelir vergisinin kriz dönemlerinde yüzde 10 ile sınırlandırılmasını ve kriz bitene kadar bu sınırla devam edilmesini talep ediyoruz. Türkiye, OECD ülkeleri içinde, çalışanların ücretlerinden en fazla vergi alan altı ülkeden biridir. Adaletli ve aile yükümlülüklerini dikkate alan bir modelin ülkemize kazandırılmasını istiyoruz” dedi. 

Kapsayıcılık ve katılımcılıktan uzak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonunun yapısının artık değişmesi gerektiğini vurgulayan Arslan, asgari ücretin enflasyondan daha fazla arttırılmasını talep etti. 

Arslan, “Kamuda ve özel sektörde toplu sözleşme sistemindeki işçilerin haklarının da en az asgari ücret düzeyinde arttırılacağı bir modele ihtiyacımız var. Bu konudaki görüşlerimizi Cumhurbaşkanımıza, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımıza ilettik, geçtiğimiz hafta Üçlü Dayanışma Kurulu’nda uzun uzun anlattık, taleplerde bulunduk. Türkiye emek hareketinin hem sorunlarını hem de geleceğe ait beklentilerini her fırsatta dile getiriyoruz” dedi. 

Arslan, "Terörist İsrail Devleti’nin yaptığı katliamları bütün dünyaya en açık şekilde ilan etmemiz gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin ve halkımızın Filistin konusundaki duyarlılıklarına teşekkür ediyoruz. Ama daha fazlasına ihtiyacımız var. Türkiye bunu yapacak kudret, bunu yapacak iradeye sahip. Katliamların durdurulması konusunda ülkemizin ve devletimizin de daha fazla sorumluluk alması gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

“HAK-İŞ ve Filistin meselesi ayrılmaz bir parçadır” 

Filistin ve Kudüs davasını HAK-İŞ davasının bir parçası olarak gördüklerini belirten Arslan, “HAK-İŞ ve Filistin meselesi ayrılmaz bir parçadır. Bunun üç temel nedeni var: Birincisi; tarihi nedendir. Osmanlı Devleti’nin dört asır barış içinde yönettiği üç dinin kutsalı olan Kudüs ve Mescid-i Aksa bizim için emanettir. İkincisi; inancımız gereği, Mescid-i Aksa ve etrafı  mübarek kılınmıştır. Üçüncüsü ise; insan haklarını savunan bir sivil toplum örgütü olarak, kendi yurtlarında mülteci durumuna düşürülmüş Filistinli kardeşlerimizin hakları bizim için önemlidir. Bu nedenlerle Filistin ve Kudüs ile olan bağlarımızı koparamayız” dedi. 

“Filistin Halkının Yanındayız” 

Filistin ve Kudüs meselesinin Türkiye’nin temel meselelerinden ayrı görülemeyeceğini belirten Arslan, “Siyonist saldırılara ve soykırıma karşı direnen Filistin halkının yanındayız ve onların mücadelesini destekliyoruz. Terörist İsrail Devleti’nin yaptığı katliamları bütün dünyaya en açık şekilde ilan etmemiz gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, hükümetimiz ve halkımızın Filistin konusundaki duyarlılıklarına teşekkür ediyoruz. Ama daha fazlasına ihtiyacımız var. Türkiye’de bunu yapacak kudret, bunu yapacak iradeye sahip. Katliamların durdurulması konusunda ülkemizin ve devletimizin de daha fazla sorumluluk alması gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

“Filistin’e desteklerin doğrudan ulaşması için mücadele ediyoruz” 

HAK-İŞ’in Filistin için yardım kampanyası başlattığını söyleyen Arslan, “Filistin’e desteklerin doğrudan ulaşması için mücadele ediyoruz. Tıpkı 2010 yılında Mavi Marmara gibi, siyasi anlayışın ötesinde, sivil toplumun temsilcileri olarak insani yardım gemisinin yola çıkması için mücadele ediyoruz. HAK-İŞ olarak yine pek çok sivil toplum örgütünü Ürdün’e ve Mısır’a taşıyarak sınıra doğru bir yürüyüş yapmayı planlıyoruz. Diğer taraftan Filistin’de yaşananları dünya emek hareketine anlatmaya ve onların desteğini almaya çalışıyoruz. Bunların daha fazlasını yapmaya, daha fazla mücadele etmeye, Filistinli kardeşlerimizle daha fazla dayanışma içerisinde olmaya gayret edeceğiz” dedi. 

Uşak Belediye Başkanı Çakın: “Türkiye Cumhuriyeti Yüzyıllar Boyunca İlelebet Yaşamaya Devam Edecektir” 

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın da HAK-İŞ’in 48 yıllık tarihinde onurlu bir duruş sergiliyor olmasının gurur verici olduğunu söyledi. 

“HAK-İŞ’in, hakkaniyetin, adaletin yanında duruyor olması son derece kıymetli” diye konuşan Çakın, “Biz de bütün gücümüzle, dualarımızla Filistin halkının yanında ve zalim İsrail’in karşısındayız. Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutluyoruz. Cumhuriyetimizi, bağımsızlığımızı bizlere kazandıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarına ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. 

Törende HAK-İŞ İl Başkanımız ve Hizmet-İş Sendikamızın Uşak Şube Başkanı Adil Özdemir de bir selamlama konuşması gerçekleştirdi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

31 Ekim 2023 20:34, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu