HAK-İŞ İL BAŞKANLARI, FİLİSTİN ÖZEL GÜNDEMİYLE TOPLANDI

03 Kasım 2023 18:08, Haberler


HAK-İŞ İL BAŞKANLARI, FİLİSTİN ÖZEL GÜNDEMİYLE TOPLANDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Filistin özel gündemiyle gerçekleştirilen HAK-İŞ İl Başkanları toplantısına katıldı.

HAK-İŞ İl Başkanları Toplantısı, 3 Kasım 2023 tarihinde Genel Başkanımız Mahmut Arslan'ın başkanlığında video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi. HAK-İŞ İl başkanları toplantısına Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra Genel Sekreterimiz Eda Akbulut ve HAK-İŞ İl Başkanlarımız Katıldı.

Genel Başkanımız Arslan, Filistin konusunun HAK-İŞ'in temel sorumluluklarından biri olduğunu belirterek, “HAK-İŞ olarak, işgal altında olan Filistin topraklarında işgalin sona ermesi, başkenti Kudüs olan bağımsız ve özgür bir Filistin devletinin kurulması çabamız uzun yıllardır devam ediyor” dedi.

"İsrail Gazze'de Katliam Yapıyor"

Siyonist devlet İsrail'in 7 Ekim'de başlayan saldırılarının artarak devam ettiğini hatırlatan Arslan, her gün, her dakika masum kadın, çocuk ve yaşlıların öldürülmeye devam edildiğine dikkat çekti. Arslan, "Filistin'de katliamlar halen devam ediyor. Üzülüyoruz, hüzünleniyoruz, zaman zaman gözyaşlarımızı tutamıyoruz, zaman zaman isyan edip bu kadarda olmaz diyoruz" dedi.

Arsan, Filistinlilerin topraklarının Siyonist İsrail tarafından işgal edildiğini, adım adım topraklarının, yaşadıkları yerlerin ve evlerinin ellerinden alınarak, kendi vatanlarında mülteci konumuna düştüklerini anımsattı. Arslan, “Filistinlilerin haklarını savunmak ve korumak bize düşüyor” dedi. Arslan, “Dili, dini, yaşadığı coğrafya, konuştuğu dil, derisinin rengi ne olursa olsun bir insanın temel insan haklarını korumak, savunmak ve bunun için mücadele etmek HAK-İŞ'in en temel görevlerinden biridir. Ülkemizin, bölgemizin ve küremizin bütün mağdur ve mazlumları HAK-İŞ'ten alacaklıdır” dedi.

“Filistin'e, Gazze'ye Yardım Elimizi Uzatmamız Gerekiyor”

Gazze ve Filistin için Yönetim Kurulu'nun toplanarak bir yardım kampanyası düzenlenmesi konusunda yürütülen çalışmalara da değinen Arslan, "Yönetim Kurulu toplantımızda özellikle Filistinli ve Gazzeli kardeşlerimize maddi yardım yapabilmek için bir kampanya başlatma kararı aldık. Bu kampanyada toplanan yardımların Gazze'ye ulaştırılması için çaba sarf edeceğiz. Çünkü insan hakları ihlal edilmiş, insan hakları ellerinden alınmış Filistinlilere destek olmak bir insanlık görevidir. Filistin'e, Gazze'ye yardım elimizi uzatmamız gerekiyor. Hükümet nezdinde görüşmelerimizi devam ettiriyoruz. Devletimizin daha fazla inisiyatif almasını istiyoruz. Hükümetimizin ve devletimizin bu olup bitenler karşısında aktif adımlar atılmasını bekliyoruz" hatırlatmasında bulundu.

Toplantıda Genel Sekreterimiz Eda Akbulut ve il başkanlarımız da gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundular.

HABERE AİT GÖRSELLER :

03 Kasım 2023 18:08, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu