HAK-İŞ KADIN KOMİTESİ PERC KADIN OKULU TOPLANTISINA KATILDI

11 Kasım 2023 14:53, Uzmanlar


HAK-İŞ KADIN KOMİTESİ PERC KADIN OKULU TOPLANTISINA KATILDI 

 

Konfederasyonumuz Dış İlişkiler Koordinatörü ve PERC Kadın Komitesi Başkan Yardımcısı Merita Yıldız, HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkan Yardımcısı Yağmur Açıkalın ve Hizmet-İş Sendikamızın Kadın Komitesi Başkan Yardımcısı Nevin Er, 6-7 Kasım 2023 tarihlerinde Moldova'da gerçekleşen PERC Kadın Komitesi Kadın Okulu toplantısına katıldılar.

Rusya-Ukrayna savaşı dolayısı ile yerlerinden edilen Ukraynalı mülteci kadınları desteklemek amacıyla, "Savunmasız Gruplar ve Toplumsal Cinsiyete Dayalı Ücret/Maaş ve Diğer Eşitsizliklerin Giderilmesi Politika Çalışmaları" konusu ile Moldova'da yapıldı.

Program, PERC Kadın Komitesi Başkanı Roya Garayeva ve Moldova İşçi Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Igor Zubcu'nun açılış ve selamlama konuşmaları ile başladı. 

 Toplantıda hassas gruplar, cinsiyete dayalı ücret farkı, toplumsal cinsiyet politikaları, mülteci kadınlar ve uzaktan çalışmaya yönelik sunumlar yapıldı.

 Konfederasyonumuz Dış İlişkiler Koordinatörü Merita Yıldız, Kriz Dönemlerinde Sosyal Diyaloğun Önemi başlıklı bölümde "Doğal Afetlerin Ardından Sosyal Diyalog" konulu sunumunu gerçekleştirdi. Sunumda, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizi etkileyen, Türkiye'nin yaşadığı en büyük felaket sayılan depremde Konfederasyonumuzun yaptığı yardımlar ve çalışmaları anlattı. Yıldız, 260 Milyon Türk Lirası nakit yardımında bulunduk. Depremden hemen sonra acil kriz merkezi oluşturup HAK Arama ve Kurtarma ekibimizden 26 kişinin bölgeye sevkini sağladık. 3 tır Su gönderdik. 8 Mart Dünya Kadınlar gününde 10 Bin hijyen paketini HAK-İŞ Kadın Komitesi aracılığı ile 10 Bin depremzede kadına ulaştırdık" dedi. 

Yıldız,  Filistin’de bir katliam yaşandığına dikkat çekerek, katliamın durmasını, orada hiçbir çocuğun ve kadının acı çekmesini ve ölmesini istemediğimizi vurguladı. 

Yıldız, "Uluslararası toplumun bu konudaki duyarsızlığına karşı, HAK-İŞ olarak bu vahşeti kınıyoruz ve her platformda takipçisi olacağız" dedi. 

Toplantının sonunda katılımcılar arasında iyi uygulama örnekleri paylaşımı yapıldı. Bu bölümde temsilcilerimiz söz alarak PERC Kadın Komitesinin gelecek faaliyetleri için önerilerde bulundular. 

HABERE AİT GÖRSELLER :

11 Kasım 2023 14:53, Uzmanlar


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu