HAK-İŞ’TEN FİLİSTİN VE GAZZE’YE 5 MİLYON TL BAĞIŞ

25 Aralık 2023 16:31, Haberler


HAK-İŞ’TEN FİLİSTİN VE GAZZE’YE 5 MİLYON TL BAĞIŞ

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, Filistin ve Gazze’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Türk Kızılay’ına 5 milyon TL tutarında bağışta bulunduk.

Bağış protokolü ve çek teslim töreni, 25 Aralık 2023 tarihinde Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve Türk Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz ile Genel Başkan Yardımcılarımız Yunus Değirmenci, Devlet Sert, Mehmet Ali Kayabaşı, Genel Sekreterimiz Eda Akbulut, Genel Sekreter Yardımcımız Hamdi Abdullah Koçoğlu, Türk Kızılay’ı Yetkilileri ve basın mensupları katıldı.

“Filistin İşgali ve Gazze'deki Zor Durum Hakkında Üç Temel Karar Aldık”

Genel Başkanımız Arslan, Filistin ve Gazze'de 75 yıldır devam eden işgal ve yaşanan zor duruma değinerek, Filistinlilerin topraklarının işgal edildiğini, temel haklarından uzaklaştırıldığını ifade etti. Arslan, 7 Ekim tarihinin bardağın taştığı son nokta olduğuna dikkat çekerek, bölgede yaşananları dünya sendikal hareketine iletmek, Filistinli, Gazzelilere yardım kampanyası düzenlemek ve milletimizi bu konuda harekete geçirmek şeklinde üç temel karar aldıklarını söyledi. Arslan, bu kapsamda bir yardım kampanyasını başlattıklarını belirterek, “Hem üyelerimize, sendikalarımıza bu konuda bir çağrıda bulunduk. Bu kampanyamız yılın sonuna kadar devam edecek” dedi.

“Uluslararası Sendikal Hareket, Filistin'deki Zulmü Tanıdı ve Tavır Geliştirdi”

Arslan, uluslararası sendikal hareketin artık Filistin’deki zulme karşı kayıtsız kalmadığını vurgulayarak, “Dünyanın en büyük işçi örgütleriyle birlikte çalışarak hem dünyada hem de bölgemizdeki sendikal hareketi Kudüs’te, Batı Şeria ve Gazze’deki olup bitenlere karşı uyarmaya çalıştık. Bu konuda ciddi mesafeler kat ettik. Şu anda Dünya Sendikal Hareketi ilk baştaki şaşı bakışından vazgeçti. Artık Filistin’de, Gazze’de bir katliamın olduğunu, soykırımın olduğunu kabul ettiler. Yavaş yavaş hükümetlerine karşı bir tavır geliştirdiler. Bu bizim için son derece kıymetli” diye konuştu.

Arslan, Filistin’e Destek Platformu ile Gazze’deki katliamı ülkemiz ve dünya kamuoyuna duyurmaya yönelik çeşitli çalışmalar yürütüldüğünü de söyledi. 

"Gazze'ye 5 Milyon TL’lik Can Suyu”

Arslan, Gazze’deki ihtiyaç sahiplerine bir can suyu olması adına Türk Kızılay’ına 5 milyon TL’lik bir yardımda bulunduğuna değinerek, Gazzeli ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere şuana kadar toplanan 5 milyon TL’nin Türk Kızılay’ı üzerinden ilk etapta gönderileceğini ifade etti. 

"Şehitlerimizi Rahmetle Anıyoruz"

Ülkemizin terörle mücadelesindeki büyük başarısına değinen Arslan, “ABD’nin desteklediği PKK terör örgütünün üs bölgelerimize saldırması sonucu 12 vatan evladımızı şehit verdik. Onlara Allah’tan rahmet diliyoruz. Terörle mücadelede devletimizin yanındayız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bekasına yönelik her türlü saldırıyı kimden gelirse gelsin, ne amaç olursa olsun bu saldırılara karşı devletimizin yanında, milletimizin yanında, güvenlik güçlerimizin yanında yer almaya devam edeceğiz” dedi. 

"Yılmaz, HAK-İŞ’in Emanetini Teslim Aldık"

Türk Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Türk Kızılay’ının geçen hafta 1.800 tonluk yardım gemisini Filistin’e gönderdiğini vurgulayarak, “İçinde çadır, kışlık kıyafet, yiyecek ve su vardı. Şimdi yeni bir geminin hazırlığına tekrar başladık. Bu gemiler hemen El Ariş Limanına girdikten sonra bizim oradaki personelimiz ve Mısır Kızılay yetkilileri tarafından teslim alınıyor. Kontrolleri gerçekleştirildikten sonra da Mısır’ın refah kapısından Filistin Kızılay’ına teslim edilmiş oluyor. Şu anda bu yol açık. Dolayısıyla ben bu gemiyle ayni yardımların da şu anda gönderilebilir olduğunu ve içeriye girebilir olduğunu söylemekten bir ferahlık duyuyorum” diye konuştu.

Yılmaz, HAK-İŞ ile Türk Kızılay’ının yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleri ve protokolleri bulunduğunu anımsatarak, “Ancak bugün Gazze özelinde ayrı bir projeyi ve protokolü başlatmak üzere bir araya geldik. HAK-İŞ Konfederasyonu, sosyal sorumluluk anlamında çok güzel yürekli insanların bir araya geldiği bir ekip. Bugün de Gazze’ye gönderecekleri emanetlerini bir taraftan bize emanet edecekler hem de projemizi başlatmış olacağız” dedi. 


HABERE AİT GÖRSELLER :

25 Aralık 2023 16:31, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu