KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI’NA KATILDIK

12 Ocak 2024 17:00, Haberler


KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI’NA KATILDIK

Cumhurbaşkanlığının himayesinde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının koordinasyonunda 11 Ocak 2024 tarihinde düzenlenen "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı" Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Sivil Toplum Kuruluşlarının, üniversitelerin ve kamunun temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Toplantıya konfederasyonumuzu temsilen HAK-İŞ Genel Sekreter Yardımcımız ve Kadın Komitesi Başkanımız Fatma Zengin katılım sağladı. 

Zengin Konfederasyonumuzun kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında yaptığı çalışmaları anlattı. Zengin, “Hayatın her alanında olduğu gibi maalesef çalışma hayatında da kadına yönelik şiddete rastlanmaktadır. Fiziksel, cinsel, ekonomik, siber, psikolojik vb. bütün şiddet türleri görülmektedir. Aynı işi yapan eşit değerde eşit iş üreten kadın ve erkek arasındaki ücret açığı yüzde 15,60’dır.  Milyonlarca kadın çalışan (ücretlerin gizliliği esası nedeniyle) ayrımcılığa maruz kaldığını bile bilmeden ayrımcılığa uğramaktadır. ILO’nun 190 sayılı çalışma hayatında şiddet ve tacizin önlenmesine ilişkin sözleşmesinin Türkiye tarafından onaylanmasını talep ediyoruz. Konfederasyon olarak, toplu iş sözleşmelerimize çalışma hayatında şiddet ve tacizin önlenmesine ilişkin hükümler ekledik. Hayati tehlikesi olan istihdamda yer alan kadınların işten ayrılmak istemeleri durumunda kıdem tazminatı alabilmeleri, tayin hakkı tanınması, işe alımda öncelik hakkı vb. TİS hükümlerinin genele yayılması için mevzuat değişikliği talep ediyoruz” dedi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

12 Ocak 2024 17:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu