HAK-İŞ’TEN İŞÇİ VE MEMUR KONFEDERASYONLARINA 1 MAYIS MEKTUBU

13 Mart 2013 14:00, Basın


BASIN DUYURUSU

HAK-İŞ’TEN İŞÇİ VE MEMUR KONFEDERASYONLARINA 1 MAYIS MEKTUBU

“1 MAYIS’I BİRLİKTE KUTLAYALIM”

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, işçi ve memur konfederasyonları genel başkanlarına birer mektup yazarak, 1 Mayıs’ı birlikte kutlama çağrısında bulundu.

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut ARSLAN,  Türk-İş Genel Başkanı Mustafa KUMLU, DİSK Genel Başkanı Erol EKİCİ, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet GÜNDOĞDU, Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK ve KESK Genel Başkanı Lami ÖZGEN’e birer mektup yazarak, 1 Mayıs’ı birlikte kutlama çağrısında bulundu.

 

2013 1 Mayıs’ını adına yakışır şekilde birlik, mücadele ve dayanışma günü olarak kutlanması konusunda Konfederasyonlarımıza önemli görevler düşmektedir. 1 Mayıs’ın birlikte kutlanması konusunda belli oranda bir gelenek oluşmuş ve geçmişte yapılan ortak kutlamalar ile çeşitli tabuların aşılması ve 1 Mayıs’ın tatil günü olması başarılmıştır.

 

HAK-İŞ Yönetim Kurulu, 2013 yılı 1 Mayıs’ını tüm işçi ve memur konfederasyonlarına üye emekçilerin katıldığı ortak etkinliklerle kutlanmasının önemine inanmaktadır.

 

Örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması, taşeronlaşmanın önüne geçilmesi, yeni ve demokratik bir anayasanın başarılması, iş kazaları, kayıtdışı istihdam, işsizlik ve benzeri temel sorunlar bu yılki 1 Mayıs’ın haklı talepleri olarak öne çıkmaktadır.

 

HAK-İŞ, 2013 yılının 1 Mayıs’ında bütün bu sorunlara karşı emekçilerin birlik ve dayanışma içinde olmasını beklemektedir. 1 Mayıs’ı anlamlı ve değerli kılan  birlik, dayanışma ve mücadele günü olmasıdır. Önemli olan 1 Mayıs’larda verilecek mesajların içeriği ve gücüdür.

 

HAK-İŞ 1 Mayıs’ı adına yakışır bir şekilde kutlamaktan yanadır. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, 1 Mayıs’ı 6 Konfederasyonla (HAK-İŞ, TÜRK-İŞ, DİSK, MEMUR-SEN, KAMU-SEN, KESK) birlikte kutlamayı arzuluyoruz.

 

Bu amaçla, Konfederasyon Başkanlarımızı HAK-İŞ Genel Merkezinde 26.03.2013 tarihinde saat 14.00’de 1 Mayıs kutlamalarını görüşmek üzere içtenlikte davet ediyoruz.

HABERE AİT GÖRSELLER :

13 Mart 2013 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu