ARSLAN, HİZMET-İŞ SENDİKAMIZIN GENİŞLETİLMİŞ BAŞKANLAR KURULUNA KATILDI

24 Ocak 2024 14:22, Haberler


ARSLAN, HİZMET-İŞ SENDİKAMIZIN GENİŞLETİLMİŞ BAŞKANLAR KURULUNA KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan 23 Ocak 2024 tarihinde Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamızın Ankara’da gerçekleştirdiği Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısına katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan Başkanlığında gerçekleştirilen Hizmet-İş Sendikamızın Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısına, Hizmet-İş Sendikamızın Yönetim Kurulu üyeleri, Kurucu ve Onursal Genel Başkanı Hüseyin Tanrıverdi ile Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanları, İl Başkanları ve Bölge Başkanları katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısında Hizmet-İş Sendikamızın tarihine ve faaliyetlerine dair değerlendirmelerde bulundu.

Arslan: “Yarım Asırlık Tarihe Sahip Bir Sendikayız”

Arslan, Hizmet-İş Sendikamızın köklü tarihine dikkat çekerek, “Bu sendika, hemen ortaya çıkıp sendikal mücadelede önemli bir yere gelmiş bir sendika değil. 46. yılına yeni giren, yarım asırlık tarihe sahip bir sendikadır” dedi.

“2023, Bizim İçin En Zor Yıllardan Birisiydi”

2024 yılının ilk başkanlar kurulunun başarılı geçmesini temenni eden Arslan, 2023 yılında yaşanan zorlukları hatırlatarak, “Zor bir süreç bizi bekliyor. 2023 yılı zor geçti. 2 ay geçmeden 6 Şubat depremini yaşadık. Daha sonra 7 Ekim’de Filistin’in işgali ve katliamları başladı. Yüksek enflasyonun getirdiği ağır ekonomik sıkıntılarla da bir taraftan mücadele ettik ve 2023 yılı, Türkiye’nin en çok zorlandığı yıllardan biriydi. Bizim için de en zor yıllardan birisiydi” dedi. 

“Bize Düşen, Mücadele Etmek”

Türkiye’nin zor bir coğrafyada bulunduğunu belirten Arslan, “2024 yılının zorlukların aşıldığı yıl olmasını temenni ediyoruz ama bu topraklar, bu coğrafya dertsiz olmaz. Dertler bizi hem olgunlaştırıyor, hem de insanî yönümüzü güçlendiriyor. Derdimiz var. Bu topraklar, bu coğrafya dertli bir coğrafya. Bu dertlerin üstesinden gelmek için bize düşen, mücadele etmek. İnşallah 2024 yılında yaptığımız mücadeleler, ortaya koyduğumuz büyük fedakârlıklar karşılık bulur” dedi.

“Filistin İçin Daha Fazlasını Yapmamız Lazım”

Gazze’de yaşanan soykırıma değinen Arslan, “Gazze’deki soykırımı dünyaya duyurmaya çalışıyoruz. Biz bunları yaparken bir yerlerden takdir alalım diye değil, Filistin’deki kardeşlerimize borcumuzu ödemek için yapıyoruz. Onlara borcumuz var. Gazze’de Filistinli kardeşlerimizin hayatlarını idame ettirecek hiçbir şeyleri kalamadı. Evleri başlarına yıkıldı, hastaneleri yıkıldı, okulları yıkıldı. İlaç yok, su yok, ekmek yok, hiçbir şeyleri yok. O yüzden ne yaparsak az. Daha fazlasını yapmamız lazım. Bu bir imkan meselesi değil bu bir tercih meselesi. 15 milyon civarında bir yardımı bölgeye ulaştırdık. Yardımlarımızı artırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Tanrıverdi: “Hizmet-İş, Sadece Bir İşçi Örgütü Değildir”

Hizmet-İş’in kuruluşundan bugüne geçen 46 yılda Türkiye’nin en büyük ve en itibarlı sendikası olduğunu söyleyen Tanrıverdi, “Hizmet-İş, sadece bir işçi örgütü değildir. Hizmet-İş, emeğinden başka sermayesi olmayan işçilerin, istiklal ve istikbal mücadelesi veren kahramanların, kimsesizlerin sendikasıdır. Hizmet-İş, bugünlere kolay gelmedi; omuz omuza mücadele ederek geldi” dedi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

24 Ocak 2024 14:22, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu