HİZMET-İŞ SENDİKAMIZ 46. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

25 Ocak 2024 10:45, Haberler


HİZMET-İŞ SENDİKAMIZ 46. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 24 Ocak 2024 tarihinde Hizmet-İş Sendikamızın 46. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen, Gala Yemeği ve “Belediye Şirket İşçilerine İlave Tediye Ödenmesi ve Kamu Çerçeve Protokolünün Belediyelerde de Uygulanması Sempozyumu”na katıldı.

Programa; Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcılarımız Devlet Sert ve Mehmet Ali Kayabaşı, AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, Hizmet-İş Sendikamızın Yönetim Kurulu Üyeleri, Genel Sekreterimiz Eda Akbulut, Genel Sekreter Yardımcılarımız Fatma Zengin, Hamdi Abdullah Koçoğlu, Hizmet-İş Sendikamızın Kurucu Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek, Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Demir, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı Lokman Aylar, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Genel Başkanı Yusuf Çelebi, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Adlıhan Dere, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı, Hizmet-İş Sendikası Kurucu Üyeleri, HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızın Genel Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, akademisyenler, bürokratlar ve basın mensupları katıldı.

Arslan: “İyi ki Bu Mücadelede Beraberiz”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, sendikamızın 46. Kuruluş yıl dönümü gala yemeğinde yaptığı konuşmada; “Belediyede çalışan gönül insanlarının, dava adamlarının mütevazı anlayışlarını içine katarak 46 yıl önce kurdukları Hizmet-İş, ilk günkü azmiyle, ilk günkü kararlılığıyla yoluna devam ediyor.  Kurucu Başkanımızı ve Kurucu Üyelerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. İyi ki bu yola çıktınız, iyi ki bu mücadelede beraberiz ve birlikteyiz” dedi.

“Cumhuriyet’in İkinci Yüzyılında Daha da Büyümeye Azmettik”

Hizmet-İş’in temelinde samimiyet, dürüstlük, refah ve ihlas olduğunu vurgulayan Arslan, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında çabalarını artırarak yola devam edeceklerini belirtti. Arslan, “Samimiyetimizin, çabamızın, vefamızın, gayretimizin sonucunda Rabbimiz bize Türkiye’nin en büyük işçi Sendikası olmayı nasip etti. İstikametimizden vazgeçmeden, değerlerimizden geri adım atmadan, ülkemizin, bölgemizin ve küremizin tüm mazlum ve mağdurlarının yanında olmaya devam ederek sendikamızı Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında daha da büyütmeye daha da güçlendirmeye azmettik” ifadelerini kullandı.

“Kamu Çerçeve Protokolü Ve İlave Tediye Konusundaki Çalışmalarımızı Sürdüreceğiz”

Kamu Çerçeve Protokolü’nün belediyeleri de kapsaması ve belediye şirketlerinde çalışan işçilere de 6772 Sayılı Kanun kapsamında 52 günlük tediyenin verilmesi yönünde çalışmalar ve mücadeleler verdiklerini söyleyen Arslan, “Bugün gerçekleştirdiğimiz sempozyumla bu iki konuyu bilim insanlarıyla tartıştık. Bundan sonraki süreçte hocalarımızla çalışmalarımızı daha da derinleştirerek bu iki konuda ciddi belgeler ortaya koyacağız” dedi. 

“Ev İşçileri Projemiz, Uluslararası Bir Projedir”

Arslan, ev işçileri için başlattığımız projenin uluslararası mahiyette olduğunu vurgulayarak, “Bütün mazlumlara ulaşmak zorundayız. Küçük hesaplara kanmadan yolumuza devam edeceğiz. Ülkemizin tüm mazlumlarını HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızda buluşturmak zorundayız. Bu, bizim sorumluluğumuzun gereğidir. Biz gerçekleri inşa etmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Altınok: “Hizmet-İş, Türkiye’nin En Büyük İşçi Sendikası”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “46 yıl önce kurulan Hizmet-İş Sendikası, Mahmut Arslan Başkanımızın başkanlığında şu an Türkiye’nin en büyük işçi sendikası. Bu, büyük bir başarı. Başarılarınızın devamını Rabbimden niyaz ediyorum” diyerek başarı dileklerini sundu.

“ABB’de Çalışan Hiçbir İşçimizin Ekmeğiyle Oynamayacağız”

Altınok, “Altınok gelirse işçileri belediyeden atacak’ diyorlar, daha önce söyledim, şimdi de söylüyorum; biz, söz verip de sözünde durmayanlardan değiliz. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan hiçbir işçimizin ekmeğiyle, çocuklarının rızkıyla oynamayacağız”dedi.

“Ankara’mızın Makûs Talihini Değiştireceğiz”

ABB Adayı Altınok, Ankara’nın makûs talihini değiştireceklerini belirterek, “Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında başkentimizi hak ettiği yere getireceğiz. Ankara’mızı bir dünya başkenti yapacağız. Burası sıradan bir başkent değil, milli mücadelemizin merkezi. Ankara’mız hak ettiği ve layık olduğu hizmetleri alacak. Başkentimizin şahlanış ve altın çağını hep beraber inşallah başaracağız. Ankara’mızın makûs talihini değiştireceğiz” dedi.

Sert: “Hizmet-İş Hepimize Büyük Bir Gurur Yaşatmaktadır”

Genel Başkan Yardımcımız Devlet Sert, sendikamızın kuruluş yıldönümü gala yemeğinde bir selamlama konuşması gerçekleştirdi. Konuşmasında Sendikamızdaki günlerini yâd eden Sert; “Hizmet-İş Sendikası bizim her şeyimiz. Trabzon şubenin kuruluşunda yer aldığımız sendikamız, bugün sahip olduğu 300 bin üyesiyle hepimize büyük bir gurur yaşatmaktadır.  Mayasında besmele olan Hizmet-İş, dünyanın neresinde bir mazlum, bir alacaklı varsa her daim orada olmuştur. Biz de Öz Sağlık İş Sendikası olarak, Hizmet-İş Sendikamızı örnek alarak bugün aynı yolda ilerlemeye devam ediyoruz. Hizmet-İş Sendikamızın daha nice yıllara kavuşmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Sempozyum Düzenlendi

Hizmet-İş Sendikamızın 46. Kuruluş Yıldönümü kapsamında Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın moderatörlüğünde, “Belediye Şirket İşçilerine İlave Tediye Ödenmesi ve Kamu Çerçeve Protokolünün Belediyelerde de Uygulanması Sempozyumu Düzenlendi.” Sempozyumda, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Çağlayan, Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalı ve Özel Hukuk Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halûk Hâdi Sümer, Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Cavit Demiral birer sunum gerçekleştirdi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

25 Ocak 2024 10:45, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu