ANKARA BÜYÜKŞEHİR İŞÇİLERİ SENDİKA BAŞKANLARINI SEÇTİ

18 Mart 2013 14:00, Haberler


ANKARA BÜYÜKŞEHİR İŞÇİLERİ SENDİKA BAŞKANLARINI SEÇTİ

16-17 Mart 1013 tarihlerinde Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Seminer Salonunda gerçekleştirilen Hizmet-İş Sendikası Ankara 5-6-7 Nolu Şubelerinin Genel Kurullarına HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay ,  Hizmet-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu üyeleri ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ ve EGO yetkililerini yanı sıra, çok sayıda davetli katıldı.

Şube genel kurullarında konuşan HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, HAK-İŞ'in 37 yıl önce ilkeli, kararlı ve onurlu bir mücadele yürütmek için kurulduğunu söyledi.

HAK-İŞ'in çalışanlardan ve milletten aldığı güçle büyüyüp geliştiğini ve tarihi boyunca her zaman emekten ve demokrasiden yana tavır koyduğunu kaydeden Toruntay, "HAK-İŞ 37 yıl önce bir gereklilikti, bugün ise ihtiyaçtır" ifadelerini kullandı.

6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanununun çıkmasında HAK-İŞ'in büyük katkısının olduğunu vurgulayan Toruntay, "HAK-İŞ'in talebi sıfır barajdı. Ne yazık ki Türk-İş buna karşı çıktı. Bugün emek savunuculuğu yaptığını iddia edenler, kapalı kapılar ardında aksini yapıyor, iç kavgalarla uğraşıyorlar. Oysa HAK-İŞ, toplumu ilgilendiren her konuda inisiyatif almakta, çözüm üretmektedir" ifadelerini kullandı.

Toruntay, Ankara Büyükşehir Belediyesi işçilerinin toplu iş sözleşmesinin gecikmesine neden olan tavrından dolayı da Belediye-İş Sendikasını kınadı. 

 HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikası Ankara 5 No'lu Şube Başkanlığına Ömer Yılmaz

Ankara 6 No'lu Şube Başkanlığına İbrahim Tuncer;

Ankara 7 No'lu Şube Başkanlığına ise Mehmet Can seçildi.

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

18 Mart 2013 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu