ARSLAN “HOCALI VE DAĞLIK KARABAĞ ŞEHİTLERİMİZİ RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ”

25 Şubat 2024 16:39, Haberler


Arslan “Hocalı ve Dağlık Karabağ Şehitlerimizi Rahmet ve Minnetle Anıyoruz”

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, Hocalı katliamının 32. Yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada, “HAK-İŞ olarak; Türk ve Azerbaycan halkının hafızasında derin izler bırakmış Hocalı Katliamını kınıyor, Hocalı ve Dağlık Karabağ şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, Hocalı katliamının yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Hocalı Katliamı'nın üzerinden 32 yıl geçmiş olmasına rağmen, acısı hâlâ Azerbaycan Türk ve Müslümanlarının kalbinde tazeliğini koruyor. Her yıl, Hocalı şehitlerini anan Azerbaycan halkı ve ordusu, 2020'de 44 gün süren 2. Karabağ Savaşı'nda kazandığı zaferin burukluğunu yaşıyor. Bu zafer, acı dolu geçmişin yarasını sarmış olsa da Hocalı Katliamının unutulmaz izlerini silememiştir.

Hocalı’da Ermeniler, 20. yüzyılın en kanlı katliamlarından birini gerçekleştirildi. Bu acı dolu olay, Türk ve Azerbaycan halkının hafızasında derin izler bırakmıştır. İnsanlık tarihine kara bir leke olarak geçen bu katliam, hiçbir zaman unutulmayacaktır. İşgal altındaki toprakların kurtarılması, Azerbaycan halkına umut ve güç vermiştir. Ancak, Azerbaycan halkının en büyük isteği, Hocalı Katliamının faillerinin yargı önüne çıkarılması ve adaletin sağlanmasıdır. Çünkü, Hocalı Katliamının faillerinin adalet önünde hesap vermesi, sadece Azerbaycan için değil, tüm insanlık için bir gerekliliktir. Bu trajedinin bir daha yaşanmaması için ders çıkarılması ve barışçıl çözümlerin aranması da büyük önem taşımaktadır.

HAK-İŞ olarak, Filistin ve Doğu Türkistan başta olmak üzere zulme uğrayan, dili, dini, ırkı ne olursa olsun bütün insanlığın yaşadığı acıları da her zaman içimizde hissediyor ve her zeminde dile getiriyoruz. Yaşanan zulmün ve soykırımın sona ermesini, bu zulümleri gerçekleştirenlerin ve emirlerini verenlerin en ağır şekilde cezalandırılmalarını bekliyoruz.

HAK-İŞ olarak, bu acı dolu olayı, 32 yıl sonra bile lanetle ve nefretle kınıyoruz. Hayatını kaybeden tüm masum insanlarımızı, özellikle Hocalı ve Dağlık Karabağ'da şehit olanları rahmetle anıyoruz.”

HABERE AİT GÖRSELLER :

25 Şubat 2024 16:39, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu