ÇALIŞMA HAYATINDA KADIN PANELİNE KATILDIK

01 Mart 2024 16:30, Komite Etkinlikleri


ÇALIŞMA HAYATINDA KADIN PANELİNE KATILDIK

Genel Sekreter Yardımcımız Fatma Zengin ve Kadın Komitesi Başkan Yardımcımız Yağmur Açıkalın 27 Şubat 2024 tarihinde, Çalışma Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Çalışma Hayatında Kadın Paneli” ne katıldı.

Programa, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Baş ve Genel Müdür Yardımcıları, Çalışma Bakanlığı Daire Başkanları, HAK-İŞ Kadın Komitemiz ile Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışma hayatı başta olmak üzere, kadınların ekonomik, hukuki, sosyal hak ve özgürlükleri konularının özellikle son 21 yıldır üzerinde hassasiyetle durulan ve bu alanda özel politika geliştirilen alanlardan olduğunu belirterek, “Kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle birlikte değişime öncü olan toplumlar büyük başarılara imza atabilir” dedi.

İki oturumdan oluşan panelin birinci oturumunda “Sendikal Perspektifte Geçmişten Günümüze Kadın” başlığı altında Genel Sekreter Yardımcımız Fatma Zengin ‘Fıtratta Farklılık Haklarda Eşitlik Bakış Açısıyla Çalışma Hayatında ve Sendikacılıkta Kadın’ konusunda sunum gerçekleştirdi.

Fıtratta farklılık haklarda eşitlik politikamız ekseninde dünyada ve Türkiye’de kadın istihdamı, kadın sendikalaşma oranı, çalışma hayatında ayrımcılık, eşit işe eşit ücret, ILO’nun C190 nolu sözleşmesi kapsamında yaptığımız çalışmalar, iş aile ve sosyal yaşam uyumu üzerine yaptığımız çalışmaları anlatan Zengin, son dönemlerde hükümetimiz tarafından yapılan düzenlemeleri de olumlu bulduğumuzu paylaştı.

Zengin, sunumunda kadın çalışanların çalışma hayatında ve karar alma mekanizmalarında daha aktif ve etkin rol almaları üzerine konfederasyonumuzun önerilerini dile getirdi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

01 Mart 2024 16:30, Komite Etkinlikleri


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu