ILO’NUN ÇALIŞTAYINA KATILDIK

01 Mart 2024 16:20, Komite Etkinlikleri


ILO’NUN ÇALIŞTAYINA KATILDIK

HAK-İŞ Kadın Komitesi Temsilcilerimiz, 19-22 Şubat 2024 tarihlerinde ILO Türkiye Ofisi’nin İsveç Büyükelçiliği desteğiyle yürüttüğü, Eşitiz Beraberiz programı kapsamında gerçekleştirilen “Katılımcı Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Çalıştayı”na katıldı.

İşçi ve İşveren Konfederasyonları temsilcilerinin bulunduğu toplantıya Konfederasyonumuz adına Kadın Komitesi Başkan Yardımcısı Yağmur Açıkalın ve Hukuk Müşaviri Osman Sarı, Hizmet-İş Sendikamızın Kadın Komitesi Başkanı Hatice Ayhan ve Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yeşilyurt, Öz İplik-İş Sendikamızın Komite Başkan Yardımcısı Arife Akay ve HAK-İŞ ve Öz İplik-İş Düzce İl Başkanı Telat Örnek, Öz Çelik-İş Sendikamızın Kadın Komite Başkanı Meltem Toraman Soğuksu, Öz Gıda-İş Sendikamızın Komite Başkanı Tuba Koruç ve TİS Uzmanı Muhammed Peçe katıldı.

Sendikal yapılarda karar alma mekanizmalarında kadın sayısının ve temsilinin artırılması, ayrıca kadın liderliğinin güçlendirilmesini amaçlayan ortak görüş metninin oluşturulması amacıyla bir araya gelinen çalıştayda Prof. Dr. Seyhan Erdoğdu bir sunum gerçekleştirdi.

Çalıştayın 2. gününde sosyal taraflar 2019-2024 yılları arasında teşkilatlarında kadın çalışmaları, kadın erkek fırsat eşitliği, karar alma mekanizmalarında kadın temsiline ilişkin yaptıkları çalışmaları ve bu konularda kurumlarının güncel durumlarına ilişkin sunum yaptılar.

Konfederasyonumuz adına Komite Başkan Yardımcısı Yağmur Açıkalın, güncel kadın üye sayımız, kadın strateji belgemiz, kadın komitesi teşkilat yapımız ve iş-aile-sosyal yaşam dengesini sağlamak için oluşturduğumuz politikalarımız hakkında sunum gerçekleştirdi.

2019-2024 yılları içinde daha da güçlenen teşkilatımızla “Fıtratta Farklılık Haklarda Eşitlik” ekseninde;

·         Kadın üye sayımızı artırdık,

·         Kadın çalışmalarımıza strateji belgemizle yön verdik,

·         Karar alma mekanizmalarında kadın temsilini ve kadın liderliğini güçlendirdik,

·         Eğitim programlarımız ile kadın-erkek fırsat eşitliğini üyelerimize anlattık,

·         Önemli akademik yayınları sendikal hayata kazandırdık,

·         İşbirliklerimizi güçlendirdik,

·         Ebeveyn izinlerinin artırılması için taleplerimizi dile getirdik.

Sendikalarımızın temsilcilerinin de sunumlarını yaptığı çalıştay, yeni hedefler ve politika önerileri oluşturularak sona erdi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

01 Mart 2024 16:20, Komite Etkinlikleri


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu