ARSLAN, ANTALYA’DA EĞİTİM SEMİNERİNE KATILDI

16 Nisan 2024 17:41, Haberler


ARSLAN, ANTALYA’DA EĞİTİM SEMİNERİNE KATILDI 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 16 Nisan 2024 tarihinde Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamızın Antalya’da düzenlenen eğitim seminerine katıldı.

Antalya’da gerçekleştirilen eğitim programına Genel Başkanımız Mahmut Arslan'ın yanı sıra, Hizmet-İş Sendikamızın Kurucu Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Hizmet-İş Sendikamızın Yönetim Kurulu üyeleri, HAK-İŞ İl başkanları, şube başkanları ve yardımcıları, işyeri sendika temsilcileri, komite başkanları ve uzmanlar katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 15 Nisan 2024 tarihinin Hizmet-iş Sendikamız açısından yeni bir dönüm noktası olduğunu belirrerek, “31 Mart 2024 yerel seçimlerinden sonra yaşanan gelişmeler sendikamız adına yeni bir durum değil. Kuruluşumuzdan bu tarafa benzer zorluklarla sürekli karşılaştık. Bu süreci nasıl değerlendirmemiz gerektiğini ve bu süreçten sendikamızı ve Konfederasyonumuz HAK-İŞ’i nasıl daha güçlü çıkaracağımızın çalışmalarını konuşmamız gerekiyor” diye konuştu.

“Türkiye’nin Bütünlüğü, Birlik ve Beraberliği İçin Bir Teminatız”

Arslan, Hizmet-İş’in bir işçi örgütü olmasının yanı sıra, aynı zamanda demokrasimizin ve özgürlüğümüzün de teminatı olduğunu siyledi.  12 Eylül, 28 Şubat ve 15 Temmuz'da HAK-İŞ ve Hizmet-İş Sendikamızın demokrasi ve millet iradesinden yana tavır aldığını anımsatarak, "Sendika sadece bir işçi örgütü olmaktan öte demokrasimizin de güvencesidir. Demokrasimiz, milletin iradesi, özgürlüklerimiz ve ülkenin bütünlüğü, birlik beraberliği için de bir teminatız” dedi.

“Birçok Başarı Hikayesi Yazdık”

“Sendika olarak dönem dönem birçok zorlukla karşılaştıklarını ifade eden Arslan, şunları kaydetti: “Üye sayımızı belli bir aşamaya getiriyorsunuz, yeni bir gelişmeyle tekrar yeni tuzaklar kuruluyor. Ama bunların her birisi bizim için yeni bir mücadelenin, yeni bir başarı hikayesinin yazılmasını da sağlamış oldu. Belediyelerdeki geçici işçilerin kadro almasının mücadelesini büyük bir çabayla gerçekleştirdik, arkasından yeni bir sorunla karşılaştık. Belediyelerde kadro alan geçici işçi arkadaşlarımızın daha sonra önemli bir bölümü maddi gerekçelerle kamu kurumlarına gönderildiler. Üyelerimizi kaybettik ama yılmadık" dedi. 

2019 Yerel seçimlerinde başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin pek çok yerinde üyelerimizin tehditle, baskıyla sendikamızdan istifa ettirildiğinu, işten atıldığını ifade eden Arslan, "O dönemde yaklaşık on beş bin üyemiz işten çıkarıldı. Bunun mücadelesini verdik. Türkiye’nin değişik bölgelerinde büyük bir mücadeleyi sahada başlattık. İstanbul mücadelemiz yaklaşık yedi ay sürdü ve yanlarında biz vardık. Yedi ay yaklaşık 250 arkadaşımız bizimle beraber direndi ve yedi aylık bir mücadelenin sonunda işten çıkarılıp eylemimize katılanların hepsi işe başladı. Bolu’da işten çıkarmalar oldu. Biz bu arkadaşlarımız için Bolu’dan Ankara’ya kadar yürüdük. Sonunda Belediye başkanı, arkadaşlarımızı işe almak zorunda kaldı" dedi. 

“Taşeron Mücadelesine İnanarak Başladık ve Kazandık”

HAK-İŞ’in duruşu ve mücadelesinin önemli bir değer olduğunu söyleyen Arslan, “Çünkü HAK-İŞ’in mücadelesinde samimiyet, dürüstlük, sadakat ve vefa var. HAK-İŞ’in mücadelesinin arkasında samimi ve ihlaslı bir mücadele var. Onun için bizim mücadelelerimizi başkalarıyla karıştırmıyorlar. HAK-İŞ bir adım atarsa ciddiye alıyorlar. Mücadelemizdeki kararlılığımız, azmimiz, samimiyetimiz, ihlasımız, dürüstlüğümüz bize bu kapıları açıyor. Eğer HAK-İŞ burada varsa, HAK-İŞ burada mücadele ediyorsa ‘burada bir şey var’ diyorlar. Bütün zorlukları göğüsleyerek attığımız her adımın karşılığını almadan mücadeleyi bırakmadık. Dün de bırakmadık, bugün de bırakmayacağız" dedi.

Değerler ve ilkelerle sendikacılık yaptıklarını ve kimseye diyet borçlarının bulunmadığını ifaden eden Arslan, “Türkiye’nin en büyük sendikasıyız. Dolayısıyla ‘biz büyük bir aileyiz’ derken laf olsun diye söylemiyorum. Çünkü biz birlikte başardık, bugünlere böyle geldik. Şimdi bize düşen sorumluluk, sendikal mücadeleyi göz ardı etmeden, değerlerimizden vazgeçmeden, ilkelerimize sadakatle bağlanarak korkmadan, endişeye kapılmadan, mahcup olmadan HAK-İŞ’in değerleriyle mücadeleyi devam ettireceğiz"  diye konuştu. 

“1 Mayıs’ta Kocaeli’deyiz”

“Bu yıl HAK-İŞ olarak 1 Mayıs’ı Kocaeli’de kutlayacakları bilgisini paylaşan Arslan, “1 Mayıs’ı Kocaeli’de de güçlü bir şekilde kutlayacağız. Sadece kendi faaliyetlerimiz için değil, aynı zamanda HAK-İŞ’in, Sendikamızın ve ülkemizin temel sorunları için mücadele edeceğiz. Onun için üyelerimiz ile birlikte, 1 Mayıs’ta güçlü ve yoğun bir katılımla meydanlardan mesajlarımızı vereceğiz” dedi.

"Arslan'a Coşkulu Karşılama"

Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hizmet-İş Sendikamız tarafından düzenlenen eğitim seminerine katılmak için gittiği Antalya’da, sloganlar ve meşaleler eşliğinde büyük bir coşkuyla karşılandı. 

Arslan, karsilama töreninde yaptığı konuşmada, “Kararlılıkla, inançla, azimle, endişeye kapılmadan tereddütleri bir kenara koyarak hemen buradan döner dönmez sahada mücadelemizi sürdüreceğiz. Sendikamızın genel merkezi olarak, bütün teşkilatlarımızla dayanışma içerisinde ve birbirimize daha çok sarılarak, birbirimizle daha çok dayanışma göstererek, iş yerlerine sahip çıkarak, iş yerlerimizi bir kısım tezgah kuranlara kapatarak mücadeleyi sürdüreceğiz. Ben sizlere inanıyorum. Türkiye’nin değişik bölgelerinden on yedi şubemizden başkanlarımız ve temsilcilerimiz burada. İşyerlerinizdeki zorlamaları bir kenara koydunuz bugün bizimle berabersiniz. Buradaki kararlılığımız, coşkumuz, buradaki inancımız, birlik ve beraberliğimiz gösteriyor ki biz büyük bir aileyiz. Buradan mesajlarımızı tüm Türkiye’ye ulaştıracağız” dedi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

16 Nisan 2024 17:41, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu