HAK-İŞ 1 MAYIS'I KOCAELİ’DE KUTLAYACAK

25 Nisan 2024 10:25, Basın


HAK-İŞ 1 MAYIS'I KOCAELİ’DE KUTLAYACAK

 HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, HAK-İŞ’in 1 Mayıs’ı her yıl ayrı bir ilde kutlama anlayışına uygun olarak bu yıl kitlesel olarak Kocaeli’nde kutlama kararı aldığını belirterek, “HAK-İŞ olarak, 1 Mayıs’ı bu yıl kitlesel biçimde Kocaeli’nde kutlayacağız. Çalışanların talep ve beklentilerini dile getireceğimiz, 1 Mayıs’ta Filistin ve Gazzeli kardeşlerimizle dayanışma duygularımızı ifade edeceğiz” dedi.

 HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, HAK-İŞ Konfederasyonu Yönetim Kurulu’nun 2024 1 Mayıs’ını Kocaeli’nde kutlama kararı aldığını belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

 “HAK-İŞ Konfederasyonu Yönetim Kurulu olarak, her yıl ayrı bir ilde 1 Mayıs kutlama kararımız çerçevesinde bu yıl 1 Mayıs Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma günü kutlamalarını Kocaeli’de Seka Park’ta saat 13.00’da kitlesel olarak gerçekleştirecektir. 

HAK-İŞ olarak, işçi hareketi, Türkiye ekonomisi ve sanayisi açısından önemli bir şehrimiz olan Kocaeli’de daha önce Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Adana, Erzurum, Sakarya, Konya, Kayseri, Karabük, Ankara ve İstanbul Taksim’de yaptığımız gibi emekçilerin yoğun katılımıyla tarihi bir 1 Mayıs kutlaması gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. 

HAK-İŞ olarak bu yıl 1 Mayıs’ı coşkuyla, barış ve kardeşlik türküleriyle Kocaeli’de kutlayacağız. HAK-İŞ’in, Türkiye ekonomisi ve işçi hareketi açısından önemli bir il olan Kocaeli’de gerçekleştireceği 1 Mayıs Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü kutlamalarında Filistinli işçilerle dayanışma duygularımızı da dile getireceğiz. 

1 Mayıslar, çalışma hayatının sorunlarını gündeme getirme açısından son derece önem arz etmektedir. HAK-İŞ olarak, 1 Mayıs’ta çalışma hayatının önemli gündem maddelerinden olan vergiden, hayat pahalılığına, sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasına kadar pek çok konuyu gündeme getireceğiz.

HAK-İŞ olarak, Türkiye’nin bütün meydanlarını 1 Mayıs meydanı olarak görüyoruz. Kocaeli’de gerçekleştireceğimiz kitlesel 1 Mayıs kutlamalarının yanı sıra HAK-İŞ il Başkanlıklarımız aracılığıyla bütün illerde etkinlikler düzenlenecek ve HAK-İŞ 1 Mayıs bildirisi okunacak, taleplerimiz güçlü bir şekilde dile getirilecektir.” 



HABERE AİT GÖRSELLER :

25 Nisan 2024 10:25, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu