1 MAYIS MİTİNGİMİZ İÇİN GELEN FİLİSTİNLİ SENDİKACIDAN BAKAN IŞIKHAN’A ZİYARET

30 Nisan 2024 15:39, Haberler


1 MAYIS MİTİNGİMİZ İÇİN GELEN FİLİSTİNLİ SENDİKACIDAN BAKAN IŞIKHAN’A ZİYARET

Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in Kocaeli’de gerçekleştireceği 1 Mayıs mitingi için Türkiye’de bulunan Filistinli sendikacı Filistin Genel İşçi Sendikaları Federasyonu (PGFTU) Genel Başkan Yardımcısı Abdalhadi A.M.Darabutaha, Genel Başkanımız Mahmut Arslan ile birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ı ziyaret etti.

Genel Başkanımız Arslan, 30 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilen ziyarette, HAK-İŞ’in bu yıl 1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü’nü Kocaeli’de Filistin’li İşçiler ile Dayanışma teması ile gerçekleştirileceğini belirterek, PGFTU Genel Başkan Yardımcısı Darabutaha’nın da işçilere Filistin’de yaşanan son durumları aktaracağını ifade etti.

Filistin Genel İşçi Sendikaları Federasyonu (PGFTU) Genel Başkan Yardımcısı Abdalhadi A.M.Darabutaha, Filistin’de İsrail tarafından bir soykırımın devam ettiğini ve 500 binden fazla kişinin işsiz kaldığını ifade etti. Darabutaha, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan’dan Filistin’de sosyal diyalog mekanizmalarını güçlendirmek adına bir çalıştay yapılması için destek talep etti.

HABERE AİT GÖRSELLER :

30 Nisan 2024 15:39, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu