ARSLAN: “Tüm Engellileri, Çalışma Hayatına Dahil Olmaya, Sendikalı Olmaya ve HAK-İŞ’ li Olmaya Davet Ediyoruz”

11 Mayıs 2024 10:59, Basın


ARSLAN: “Tüm Engellileri, Çalışma Hayatına Dahil Olmaya, Sendikalı Olmaya ve HAK-İŞ’ li Olmaya Davet Ediyoruz”

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, “HAK-İŞ olarak, çalışma hayatında ve sendikal hayatta engelli bireyler ile birlikte üretiyor, emeğin engellisi olmadığını vurgulamak istiyoruz. Tüm engellileri, çalışma hayatına dahil olmaya, sendikalı olmaya ve HAK-İŞ’ li olmaya davet ediyoruz” dedi.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

‘Engelli bireyler özel hassasiyet göstermemiz gereken gruplar arasında yer aldıklarından, sosyal, ekonomik ve toplumsal hayattaki sorunlardan diğer bireylere oranla daha fazla etkilenmektedirler.

“HAK-İŞ Olarak Engelli Bireylerin Karşılaştığı Tüm Sorunlara Her Zaman Hassasiyetle Yaklaşıyoruz”

HAK-İŞ olarak engelli bireylerin karşılaştığı tüm sorunlara her zaman hassasiyetle yaklaşıyoruz. Engelli bireylerin haklarının geliştirilmesi ve sorunlarının çözülmesi için toplumun bütün kesimlerine büyük sorumluluklar düşmektedir. Engelli bireylerin topluma bağımsız bir şekilde katılması için kamusal ve sivil toplum odaklı hizmetler geliştirilmelidir.

Sendikal hareketin tüm bireyler için destekleyici, koruyucu ve fırsatları ortaya çıkaran önemli bir fonksiyonu vardır. Bu çerçevede toplu iş sözleşmelerine engellilerin haklarını geliştirecek maddeler ekliyor ve uyguluyoruz. Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımız ile birlikte güçlü bir irade ortaya koyarak sendikal faaliyetlerimizi engelli bireyler için de geliştirme gayretindeyiz. 

 HAK-İŞ olarak, çalışma hayatında ve sendikal hayatta engelli bireyler ile birlikte üretiyoruz. Emeğin engellisi olmadığını vurguluyor, tüm engellileri, çalışma hayatına dahil olmaya, sendikalı olmaya ve HAK-İŞ’ li olmaya davet ediyoruz.

Filistinli Kardeşlerimizin Birçoğu Hayatına Engelli Olarak Devam Etmek Zorunda Bırakıldı

Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in de katılımcıları arasında olduğu “İnsanlık Ölmesin Platformu” tarafından 13 Ocak 2024 tarihinde engelli vatandaşlarımız ve engelli üyelerimizin katılımıyla “Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e ve Yandaşlarına Lanet, İnsanlık Ölmesin, Kimse Engelli Olmasın, Soykırıma Hayır” yürüyüşü gerçekleştirildi. 

HAK-İŞ Engelliler Komitemizin koordinasyonunda yürüyüşe katılan tüm üyelerimiz ile dayanışma mesajları verildi.

76 yıldır Siyonist İsrail’in Filistin topraklarında yaptığı katliamları, işgalleri, zulümleri tüm dünyaya haykırmak ve yaşanan zulümler sona ersin diye HAK-İŞ olarak kuruluşumuzdan bugüne ulusal ve uluslararası topluma çağrıda bulunmaya devam ediyoruz.

HAK-İŞ olarak, Siyonist İsrail’in ve katil Netanyahu’nun Uluslararası hukuk önünde en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Soykırıma karşı sessiz kalan Avrupa Birliği, ABD ve onun kuklalarını nefretle kınıyoruz, lanetliyoruz.

7 Ekim’den bu yana Siyonist İsrail’in Filistin’e yaptığı soykırımda binlerce çocuk ve sivil hayatını kaybetti. 78.500 Filistinli kardeşimiz ise İsrail’in saldırıları sonucunda en ağır şekilde yaralandı. Yaralanan Filistinli kardeşlerimizin birçoğu hayatına görme, işitme, zihinsel ve bedensel engelli olarak devam etmek zorunda bırakıldı. Bu veriler soykırımın şiddetini gözler önüne sermektedir. 

10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda HAK-İŞ olarak, Filistin topraklarında akan kanın ve katliamların durdurulması, Gazze’de onurları için, Özgür Filistin için, canları pahasına mücadele eden Filistinli kardeşlerimizin, İsrail’in yaptığı saldırılar sonucunda, hayatına engelli olarak devam etmek zorunda bırakılan Filistinli kardeşlerimizin, insan haklarının sağlanması için tüm dünyayı mücadele etmeye ve birlik olmaya davet ediyoruz.

HAK-İŞ olarak, 10-16 Mayıs Engelli Haftası’nda; 

- Engelli bireylerin işgücüne katılma oranının artırılması,

- Engelli bireylerin karar mercilerinde etkin olmaları,

- Yaşam boyu engelsiz eğitimin hayata geçirilmesi,

- Engelli bireylerin istihdama kazandırılması,

- Engelli çalışanların sendikal harekete kazandırılması,

- Engelli bireylerin istatistik verilerinin sağlanması,

- Kota sorununu çözecek düzenlemelerin hayata geçirilmesi,

- Mesleki eğitimin uygun koşullarda sağlanması,

- Engelli bireylerin engellilik durumları dikkate alınarak istihdam imkanlarının geliştirilmesi,

- Engelli bireyler için hak temelli sosyal ve ekonomik politikalara ağırlık verilmesi,

- Okullar, işyerleri ve kamusal alanların erişilebilir olması,

- Engellilik bilincini kazandıracak eğitimlerin yaygınlaştırılması, 

- Engelli bireylerin eğitim yoluyla kapasitelerinin artırılması,

Başta olmak üzere taleplerimizi tüm kamuoyuna duyuruyoruz. 

HAK-İŞ olarak, 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla engelli üyelerimizin ve tüm engellilerin taleplerini bir kez daha dile getiriyor, Filistin’de yapılan katliam sonucu engelli olarak hayatına devam eden kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz.’


HABERE AİT GÖRSELLER :

11 Mayıs 2024 10:59, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu