TANRIVERDİ, ULUSLARARASI KUDÜS VE FİLİSTİN’E DESTEK SENDİKALAR BİRLİĞİ 5. FORUMU’NA KATILDI

17 Mayıs 2024 15:54, Komite Etkinlikleri


TANRIVERDİ, ULUSLARARASI KUDÜS VE FİLİSTİN’E DESTEK SENDİKALAR BİRLİĞİ 5. FORUMU’NA KATILDI


HAK-İŞ Filistin ve Kudüs’e Destek Sendikal Dayanışma Komitesi Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi, 17 Mayıs 2024 tarihinde İstanbul’da düzenlenen Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği 5. Forumu’na katıldı.

“Dünyanın Gözü Önünde Soykırım Yapılıyor”

Forumun Gazze’de ve Filistin’deki kardeşlerimizin acılarının hafiflemesine ve hayırlara vesile olmasını dileyen Tanrıverdi, “Dünyanın gözü önünde bir millet soykırıma uğrarken konuşması gerekenlerin sustuğu, durdurması gerekenlerin canilere silah verdiği bir dünyadayız. Filistin’de anaların gözü yaşlı, çocukların her günü korku ve endişe dolu” diye konuştu.

“Çalışanlar İşsiz, Evler Aşsız…”

Tanrıverdi, Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği olarak Filistin’deki kardeşlerimize acil yardımları ulaştırmanın yanında Siyonist çetenin eylemlerini, saldırıları durdurması için uluslararası toplumu harekete geçirmenin gerekliliğini vurguladı. Tanrıverdi, “Çalışanlar işsiz, evler aşsız. Böylesi bir ortamda çalışmaktan, sendikadan, işsizlikten, düşük ücretten, çalışma şartlarından bahsetmek bile imkansız. Çünkü orada insanlar bir hayat mücadelesi veriyor” dedi.

“Eşi Benzeri Görülmemiş Bir Soykırım Yapılıyor”

Katil İsrail’in Filistin içinde ve dışında yaklaşık 134 bin kişiyi öldürdüğünü, 1967'den bu yana yaklaşık 1 milyon kişiyi gözaltına alındığını hatırlatan Tanrıverdi “Bu artık saldırı, işgal kelimeleri ile ifade edilecek bir durumu geçmiştir. Orada açıkça insanlık katlediliyor ve eşi benzeri görülmemiş bir soykırım yapılıyor” dedi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

17 Mayıs 2024 15:54, Komite Etkinlikleri


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu