ARSLAN, İŞ HUKUKU DEĞERLENDİRME SEMPOZYUMUNA KATILDI

18 Mayıs 2024 21:13, Haberler


ARSLAN, İŞ HUKUKU DEĞERLENDİRME SEMPOZYUMUNA KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 18 Mayıs 2024 tarihinde Sakarya’da TİSK ve Türkiye Adalet Akademisi iş birliğinde bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen İş Hukuku Değerlendirme Sempozyumuna katıldı.

Sempozyuma Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Ali Kayabaşı, Genel Sekreter Yardımcımız Hamdi Abdullah Koçoğlu, Hizmet-İş Sendikamızın Genel Sekreteri Oğuz Aksoy, Hizmet-İş Sendikamızın Hukuk İşleri Daire Başkanı Kürşat Kaya, Genel Başkan Danışmanlarımızdan Dr. Cavit Demiral, TİSK Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nevzat Seyok, Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir,  işçi ve işveren temsilcileri, uzmanlar ve hukuk müşavirleri katıldı.

 Genel Başkanımız Mahmut Arslan, işçilerin sigorta, vergi ve gelir adaletsizliği, kıdem tazminatı ile iş kazaları konusunda yaşadıkları sorunlara değinerek arabuluculuk davalarının nasıl sonuçlandığını görmek istediklerini söyledi.

Arabuluculuk sisteminin, Türkiye'nin endüstri ilişkileri sistemine katkısının olmadığını düşündüklerini söyleyen Arslan, arabuluculuk sisteminin acıları çoğalttığını,  insanların yüreğini daha da yaktığını, o yüzden bunun zorunluluktan kurtarılması gerektiğini dile getirdi.

Arslan, iş güvencesinin, sendikalı örgütlenmeyi güçlendireceğini belirterek şöyle devam etti:

"Sendikalar güçlü olursa neyi sağlarlar? Üç tane temel sorunumuzu çözer. Bir; iş kazalarındaki ölüm oranları yüzde 1'in altına düşer. Bizim örgütlü olduğumuz yerlerde iş kazalarından kaybettiğimiz evlatlarımızın oranı yüzde 1'in altında. İki; gelir adaletsizliğini önleyeceğiz çünkü sendikalaşma, toplu sözleşme demek. Toplu sözleşme, daha fazla ücret demektir. Türkiye'nin bu gelir adaletsizliğini çözmek için önemli bir argüman. Bunu yapacağız. Üç; kayıt dışını ortadan kaldırıyor. Örgütlendiğimiz yerlerde kayıt dışı yok. Sendikalaşmayı sağlayarak aslında temel sorunlarımızı çözmemiz kolaylaşır."

“Emek de Ekmek Gibi Kutsaldır”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Çalışma hayatında adaletli bir paylaşım olması adına önemli adımlar attık, atmaya devam edeceğiz. İşçilerimizin, çalışanlarımızın, memurlarımızın, sendikalı olma hakkı, toplu sözleşme hakları başta olmak üzere haklarını her zaman koruma gayretinde olduk, olmaya da devam edeceğiz İşçiyle-işveren arasında çalışma barışının sağlanmasına yönelik adımlar attık ve atmaya da devam edeceğiz. Emeğin, alın terinin ne olduğunu, neye tekabül ettiğini bilen bir medeniyetin mensuplarıyız. Çünkü bizim için emek, helal lokma için gösterilen çabayı ifade eder. Dolayısıyla emek de ekmek gibi kutsaldır” dedi.

Sempozyum, toplu aile fotoğrafı ile son buldu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

18 Mayıs 2024 21:13, Haberler


© 2024-2025 HAK-İŞ Konfederasyonu