ARSLAN, İSTANBUL'DA GENÇLER İLE BİRARAYA GELDİ

23 Mayıs 2024 14:50, Haberler


ARSLAN, İSTANBUL'DA GENÇLER İLE BİRARAYA GELDİ

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 23 Mayıs 2024 tarihinde, Hizmet-İş Sendikamızın Gençlik Komitesinin “Gençlik Haftası” ve “İstanbul’un Fethinin 571. Yıldönümü” münasebetiyle düzenlediği programda gençler ile bir araya geldi.

Programa Arslan’ın yanı sıra; Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ertuğrul Selçuk Güldüler, HAK-İŞ İstanbul İl Başkanımız ve Hizmet-İş Sendikamızın İstanbul 3 No’lu İETT Şube Başkanı Mustafa İluk , Hizmet-İş Sendikamızın İstanbul Şube Başkan ve Yardımcıları, Hizmet-İş Sendikası Gençlik Komite Başkanı Şifa Zeynep Kaya ve yardımcıları, Davranış Bilimleri ve İletişim Uzmanı Umay Ceren Doğan, Uzmanlar, üyeler ve basın mensupları katıldı.

“Güçlü Birey, Örgütlü Toplum, Güçlü Türkiye İçin Gençlerimizi Destekliyoruz”

Programda konuşan Genel Başkanımız Arslan, “Güçlü birey, örgütlü toplum, güçlü Türkiye için gençlerimizi destekliyoruz” dedi.

Hizmet-İş Sendikamızın mücadelesinin temelinde hayır ve bereketin olduğunu söyleyen Arslan, “80’li yıllarda 12 Eylül darbesinin ağır faturasını ödedik. Konfederasyonumuz ve Sendikamız kapatıldı, yargılandık, faaliyetlerimiz durduruldu. Bugün Türkiye’nin en büyük işçi sendikasıysak temelinde o dönemde yaptığımız mücadelenin samimiyeti, ihlası ve inanmışlığı vardır” ifadelerini kullandı.

“Büyük Mücadeleler İçerisinden Gelerek Bugünlere Ulaştık”

Hizmet-İş’in kurulduğu günden bu yana krizlerin, çatışmaların ve zorlukların içinde büyüdüğünü hatırlatan Arslan, “Büyük mücadeleler içerisinden gelerek bugünlere ulaştık. Sendikamızdaki disiplin bugün geldiğimiz noktanın en önemli nedenlerindendir. Disiplini de merhameti de duyguları da belli bir düzeyde bu kurumda yerleştirmeye çalışıyoruz” dedi.

Arslan, gençlere değerlerinden ve hayallerinden vazgeçmeden mücadele etmelerini önerdi

“Davamızdan, inançlarımızdan, değerlerimizden vazgeçmeden heyecanımızı ve enerjimizi sonuna kadar kullanarak daha fazlasını istemek görevimizin gereğidir” diyen Arslan, “Enerjimizin bittiği gün, heyecanımızı kaybettiğimiz gün, hayallerimizden vazgeçtiğimiz gün, rüya görmekten vazgeçtiğimiz gün bilin o gün kaybederiz. Bütün gençlere davalarından, değerlerinden, hayallerinden vazgeçmeden daha çok mücadele etmelerini öneriyorum” dedi.

Özel hayatına dair soruları da cevaplayan Arslan, en çok kitap okumayı sevdiğini, en sevdiği yemeğin bulgur çorbası olduğunu, İstanbul’da en çok sevdiği yerin Topkapı Sarayı olduğunu ve mütevazi bir hayatı tercih ettiğini söyledi.

“Filistin’de İnsanlığın Ölümüne Göz Yumamayız”

Filistin’de yaşanan drama dikkat çeken Arslan, “Filistin HAK-İŞ’in kuruluşundan bu yana temel gündemlerinden bir tanesidir. Gazze’de sadece kadınlar, çocuklar, yaşlılar ölmüyor. Gazze’de insanlık ölüyor. Biz HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ olarak insanlığın ölümüne göz yumamayız. Sessiz kalamayız, susamayız. HAK-İŞ 7 Ekim’den hemen sonra olağanüstü toplandı. Bütün sendikalarımızı yardım kampanyasına davet ettik. Türkiye’de herkes açıklama yaparken biz yardım kampanyası başlattık. Allah’a çok şükür teşkilatımızın destekleriyle 15 Milyon TL’lik yardım paketini harekete geçirdik ve Kızılay aracılığıyla yardımlarımızın bir bölümünü bölgeye ulaştırdık. Uluslararası bütün toplantılarda Filistin konusunu gündeme getirdik. Türkiye’deki pek çok etkinliklerde Filistin konusu hala en önemli gündemimizdir” şeklinde konuştu. Arslan, Konfederasyonumuz tarafından başlatılan Filistin’e yardım kampanyasına destek istedi.

“Sendikal Mücadeleyi Yeni Formata Taşımamız Gerekiyor”

Çağımızın sendikacılığına dair görüşlerini aktaran Arslan, şunları kaydetti: “20. yüzyıldaki tanıdık, bildik slogan atan, ideolojik türküler söyleyen, iş yerlerini ve fabrikaları mücadele edilecek yerler olarak gören, biz üretiyoruz, biz yöneteceğiz” diyen bir zihniyetin artık 21. yüzyılda kalmadığını görüyoruz. Sendikal hareketi yeniden değerlendirip, yeniden bir sendikal bir anlayışı hayata geçirmek istiyoruz. 20. yüzyılın sloganlarıyla, ideolojik yapılarıyla, klasik kavgacı sendikacılık kültürüyle 21. yüzyılda devam edemeyiz. O yüzden biz sendikacılığı aynı zamanda sosyal sendikal faaliyetleri de içinde barındıran bir noktaya taşımaya çalışıyoruz. Biz buna erdemli bir sendikal inşa diyoruz. Erdemli bir sendikal inşa için öncelikli olarak ilkelerimiz ortaya koymalıyız. Bizim için işletmeler yenilmesi gereken, yıkılması gereken, ele geçirmesi gereken düşmanlar değil. Bizim için iş yerlerimiz bizim geleceğimiz, ekmek kapımız, yok etmek yerine biz işletmelerimizi ortak olarak görüyoruz. Sendikal mücadeleyi yeni formata taşımamız gerek. İşçiler bizden kavga, çatışma olmadan sorunlarını çözmemizi bekliyor.”

“Vergi Sisteminin Islah Edilmesini İstiyoruz”

Gelir vergisi konusunda HAK-İŞ Akademi’nin çalışmalarına devam ettiğini söyleyen Arslan, “Vergi konusunda ortada ciddi sorun var. HAK-İŞ Akademi’mizin üzerinde çalıştığı raporu tamamlandıktan sonra Cumhurbaşkanımıza ve Maliye Bakanlığı’na elden teslim edeceğiz. Gayri safi milli hasılamızdan, emekçilerin aldığı pay son beş yılda hızla aşağıya gidiyor, sermayenin aldığı pay ise yükseliyor. Vergiyi daha çok çalışanlardan ve yakaladıklarından alan anlayışı reddediyoruz. Tüm toplantılarda Türkiye’nin vergi sisteminin ıslah edilmesi gerektiğini söylüyoruz. Bu kriz aşılana kadar vergiyi %10 ile sınırlayalım istiyoruz. Verginin dağıtılmasını da konuşmamız gerekiyor. Bizim için vergi en önemli gündemlerden bir tanesi” dedi.

“Aybaşını Zor Getiren İnsanlardan Tasarruf Beklenemez”

Tasarruf Tedbirleri Genelgesi ile ilgili konuşan Arslan, “Bunun adı tasarruf değil, bunun adı israftan kurtulma düzenlemesidir. Ücretle çalışanlara zarar verecek bir düzenlemenin adı tasarruf olamaz. Çaba güzel ama getirilmek istenenler bizim için yeterli değil. Aybaşını zor getiren insanlardan tasarruf beklenemez” şeklinde konuştu.

Ülkemizin potansiyeline inandıkları söyleyen Arslan, “Bu ülke bu enflasyonu, bu yoksulluğu hak etmiyor. Bu zorlukların üstesinden geleceğiz. Endişeye gerek yok. Büyüklerimize buradan bir kez daha çağrı yapıyoruz; bizi dinleyin. Biz kimsenin alternatifi değiliz, hükümetimizin başarılı olmasını istiyoruz. Bu işçiler ne istiyor? Bu insanların talebi nedir? Bütün bunları bizim seslendirmemiz gerekiyor” dedi.

Genel Başkanımız Arslan, Güncel Sorunlara Değindi

İETT şoförlerine yönelik son günlerde artan şiddet olaylarına değinen Arslan, “İETT’de yaşanan zorlukları bilimsel olarak bir raporla ortaya koyarak, araştırmanın sonucuna göre bir düzenleme talebimiz olacak” dedi.

Belediye şirket işçilerine verilmeyen 52 günlük ilave tediye konusuna değinen Arslan, sorunun kanunla düzenlenmesi için mücadele ettiklerinin altını çizdi.

Türkiye’de iş güvencesinin şeklen olduğunu belirten Arslan, “Bugünkü iş güvencesi değil, aldatmacadır. Bizim sendikal örgütlenmemizin önünde de en büyük engellerden biri de iş güvencesinin olmamasıdır. Bugünkü şeklen var olan iş güvencesini mutlak iş güvencesine dönüştürmemiz gerekiyor. Bu konu hakkındaki kanun değişikliği talebimizi Çalışma Meclisi’nde dile getirdik” dedi.

Programda Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ertuğrul Selçuk, HAK-İŞ İstanbul İl Başkanımız ve Hizmet-İş Sendikamızın İstanbul 3 No’lu İETT Şube Başkanı Mustafa İluk ve Hizmet-İş Sendikamızın Gençlik Komitesi Başkanı Zeynep Kaya da birer selamlama konuşması gerçekleştirdi.

Program kitap çekilişi ve tüm katılımcılara fidan hediye edilmesinin ardından, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

23 Mayıs 2024 14:50, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu