ARSLAN, MALATYA’DA EĞİTİM PROGRAMINA KATILDI
Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 28 Mayıs 2024 tarihinde, Hizmet-İş Sendikamızın ‘İş Yaşamında Stres Yönetimi ve Etkili İletişim Modelleri Geliştirilmesi Projesi’ kapsamında Malatya’da düzenlediği eğitim programına katıldı.
Programa Arslan’ın yanı sıra; HAK-İŞ Malatya İl Başkanımız Mustafa Sengir, Proje Koordinatörü ve Hizmet-İş Sendikamız Genel Merkez Kültür-Sanat Komite Başkanı Gülce Özyurt, İletişim ve Davranış Bilimleri Uzmanı Umay Ceren Doğan, Proje Eğitmeni Besim Kavukçu, Genel Merkez Gençlik Komite Başkanı Şifa Zeynep Kaya, uzmanlar ve üyeler katıldı.
Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Proje eğitim programlarından bir tanesinin 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerimizden olan Malatya’da gerçekleştirilmesinden memnuniyet duyduklarını belirterek, projenin hazırlanmasında ve eğitim faaliyetlerinde görev yapanlara teşekkür etti.
Projemizin iş yaşamında stresle mücadele etme ve etkili ı̇letişim modelleri konularında yeni yöntemler ortaya koyduğunu belirten Arslan, “Projemiz kapsamında eğitim alan katılımcılarımız stres yönetimi konusunda sadece kişisel fayda sağlamayacak. İş yaşamının getirdiği stresle uğraşmak zorunda kalan tüm üyelerimize liderlik yapacak” dedi.
“Psiko-Sosyal Destek Platformumuz Bir İlk’tir”
Deprem bölgesiyle ilgili tüm çalışmalarımızı iki ana çerçeveye oturtuyoruz diyen Arslan, “Birincisi 6 Şubat depreminin yaşandığı andan itibaren deprem bölgesinde yaptığımız çalışmalardır. İkincisi de depremden etkilenen üyelerimizin deprem bölgesi dışına çıkma durumlarında onlara yapacağımız hizmetler ve katkılardır. Depremlerden sonra yoğun travma yaşayan vatandaşlarımızın hayata tutunmalarını sağlayacak bir yol ve yöntem geliştirmesi amacıyla kurulan Psiko-sosyal destek platformumuz alanında ilktir. Bugüne kadar üyemizle ve aileleriyle binlerce saat seanslar yapıldı. Arkadaşlarımız, depremlerden psikolojik olarak yoğun etkilenenlerin hayata tutunması için çaba sarf etti” dedi.
“6 Şubat’ta Yaşadıklarımızı Unutmadık, Unutturmayacağız”
6 Şubat depremlerinden sonra HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ’İn seferberlik ilan ettiğini söyleyen Arslan, “Depremin ardından bir diğer ilki Hak Arama ve Kurtarma/Umut Timi’mizi AFAD’ın koordinesiyle deprem bölgesine yola çıkararak gerçekleştirdik. Ekiplerimiz yaptıkları başarılı çalışmalarla halkımızın umudu oldu. HİZMET-İŞ Sendikası olarak deprem bölgesinde yaşayan 40 bini aşkın üyemize toplamda 100 milyon TL yardımda bulunduk. HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımız da toplamda 260 milyon TL yardımda bulundu. Tüm teşkilatımız deprem bölgesinden başka illere taşınanlara kucaklarını açtı. Müthiş bir dayanışma örneği gösterdik. HAK-İŞ olarak maddi desteklerimizin yanında 15 milyon TL tutarında ki jenaratör, battaniye ve çadır gibi acil yardım malzemelerini bölgeye ulaştırdık. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde bölgede yaşayan kadınların özel ihtiyaçlarını karşılayacak 10 bin adet hijyen paketlerini hazırlayarak ulaştırdık. Depremlerin yıl dönümünde ise depremin gerçekleştiği saatte kaybettiklerimiz için bir anma programını yine Malatya’da düzenledik. En son da Kahramanmaraş’ta Kızılay ile birlikte Umutkent Koç Konteyner Kentinde Kütüphanemizi hizmete açtık. Deprem bölgesindeki kardeşlerimize, ihtiyaçlarını karşılamaktan öte onların yanında olduğumuzu, onların sorunlarının sorunlarımız olduğunu gösterdik. 6 Şubat’ta yaşadıklarımızı unutmadık, unutturmayacağız” diye konuştu.
“Felaketlerin Önüne Geçmek İçin Çaba Sarf Ediyoruz”
Deprem konusunda önemler alınması için kamu kurumlarımızı ve belediyelerimizi teşvik ediyoruz diyen Arslan, “Deprem öldürmez, bina öldürür. Yaşadığımız deprem felaketlerinde sağlıksız binalar kaynaklı büyük acılar yaşıyoruz. Bu felaketlerin önüne geçmek, ülkemizde gerekli düzenlemelerin yapılması için çaba sarf ediyoruz” dedi.
“Filistinli Kardeşlerimizin Mücadelesini Destekliyoruz”
Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin İsrail Başbakanı ve Savunma Bakanı hakkında tutuklama kararı vermesi üzerine siyonistlerin misilleme yapmak için Refah’ta bulunan Filistinlilerin çadırlarına saldırı düzenlediğini belirten Arslan, hayatlarını acı şekilde kaybedenlere rahmet diledi. Arslan, “Filistinliler yaklaşık yüz yıldır zulümlerle, haksızlıklarla, sürgünlerle karşı karşıya. Filistin'de 7 Ekim'den sonra da büyük bir katliamla karşı karşıyayız. Bu felaketi dünya maalesef seyrediyor. Türkiye Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Gazze’ye en fazla yardım yapan ülkelerin başında geliyor. Bütün dünyayı ayağa kaldırıyoruz ama hala zulümler ve katliamlar, soykırım devam ediyor” dedi.
Filistin konusunun HAK-İŞ’in kuruluşundan bu yana ana gündem konularından biri olduğunu söyleyen Arslan, “Filistin konusu tarihimizin, inancımızın ve Konfederasyonumuzun önemli bir insan hakları örgütü olması dolayısıyla bizi doğrudan ilgilendiriyor. Filistinli kardeşlerimizin mücadelesini destekliyoruz. HAK-İŞ olarak 7 Ekim’den hemen sonra bir yardım kampanyası başlattık. Sendikalarımızın, üyelerimizin ve uluslararası bazı işçi örgütlerinin destekleriyle beraber yaklaşık 30 milyon TL’lik bir yardımla Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya çalıştık. Kızılay'ımızla işbirliği yaparak toplanan yardımların bir kısmını Gazze'ye ulaştırabildik. Ramazan'da yine gıda paketleri hazırladık, gemilerle refah kapısından yardımlarımızı Gazze'ye ulaştırdık.
Maalesef son bir aydır refah kapısının kapatılması nedeniyle yardımlarımızı Gazze'ye ulaştıramıyoruz. Bu durumun ortadan kalkması ve yardımlarımızı tekrar bölgeye ulaşması için diplomatik girişimlerde bulunuyoruz. Nakdi yardımları da takas yoluyla ulaştırma çalışmamız var. Dünyanın pek çok bölgesinde gittiğimiz konferanslarda, toplantılarda, Filistin'de olup bitenleri dünyaya anlatıyoruz” dedi.
Dünyanın hala Filistin’de yaşanan soykırımın sona ermesi için yeterli desteği vermediğini belirten Arslan, “Batı ve onun etrafındaki emperyalist güçler ne yazık ki hala İsrail'i desteklemeye, katliamlar karşısında sessiz kalmaya ve İsrail'in suçlarını örtbas etmeye çalışıyor. Bu korkunç bir şey. Bu Siyonist devletin katliamlarından daha ağır bir şey.
Göz göre göre çocuklar, kadınlar, yaşlılar, çaresiz insanlar, engelliler katledildi. Çadırlar bilerek bombalanıyor, kardeşlerimiz canlı canlı katlediliyor. Türkiye bu konuda önemli adımlar atıyor ama yetmiyor. Daha fazlasına ihtiyaç var. O yüzden sizleri HAK-İŞ’İn başlattığı yardım kampanyasına imkanlarınızın el verdiği ölçüde destek vermeye davet ediyorum” şeklinde konuştu.
“HAK-İŞ’li Olmanın Daha Büyük Anlamı Vardır”
HAK-İŞ’in sıradan bir işçi örgütü olmadığını söyleyen Arslan, “HAK-İŞ’li olmak sadece bir sendikaya üye olmak değildir. HAK-İŞ’li olmak sadece toplu sözleşme ve sosyal haklarınızı sağlayan sendikaların üyesi olmak değildir. HAK-İŞ’li olmanın daha büyük anlamı vardır. HAK-İŞ adaletten, haktan yana tavır alan bir mücadelenin adıdır. Biz HAK-İŞ’i bir dava olarak görüyoruz” diyerek konuşmalarını tamamladı.
Eğitim programında, HAK-İŞ Malatya İl Başkanımız Mustafa Sengir, Hizmet-İş Sendikamızın Genel Disiplin Kurulu Üyesi Nilgün Doğan, Proje Koordinatörü ve Kültür-Sanat Komite Başkanı Gülce Özyurt’un da birer selamlama konuşması gerçekleştirdi.
Programda İletişim ve Davranış Bilimleri Uzmanı Umay Ceren Doğan, etkili konuşmanın püf noktaları ve doğru nefes kullanımı, çene ve yüz egzersizleri, kalem ile dudak çalışması, vurgu ve tonlamanın konuşmadaki önemi ve etkisi, etkili dinleme, protokol konuşmaları, ve beden dili konularında, Proje Eğitmeni Besim Kavukçu ise etkili konuşma-kurallı konuşma farkları, iletişimde yaşanan sorunların somut örnekleri, önyargı ve sosyal medya dili konularında eğitim verdi.
Eğitim programı, katılımcılara sertifika verilmesiyle son buldu.
© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu