HAK-İŞ BAŞKANLAR KURULU SONUÇ BİLDİRİSİ YAYINLANDI

03 Haziran 2024 18:02, Basın


HAK-İŞ BAŞKANLAR KURULU SONUÇ BİLDİRİSİ YAYINLANDI

HAK-İŞ Konfederasyonu Başkanlar Kurulu; HAK-İŞ’in KKTC’de ilk dış temsilciliğinin açılması, Filistin’e Destek, Vergi Adaleti, Örgütlenme süreçleri gibi önemli konuları değerlendirmek üzere 25 Mayıs 2024 tarihinde Lefkoşa’da toplandı.

Toplantının ardından yayınlanan Başkanlar Kurulu Sonuç Bildirisinde şu değerlendirmelerde bulunuldu: 


HAK-İŞ BAŞKANLAR KURULU SONUÇ BİLDİRİSİ

25 MAYIS 2024

LEFKOŞA – KKTC

 

HAK-İŞ Başkanlar Kurulumuz; HAK-İŞ’in KKTC’de ilk dış temsilciliğinin açılması, Filistin’e Destek, Vergi Adaleti, Örgütlenme süreçleri gibi önemli konuları değerlendirmek üzere 25 Mayıs 2024 tarihinde Lefkoşa’da toplanarak aşağıdaki kararları almıştır; 

    1.  HAK-İŞ KKTC Temsilciliğimizi açtık.

HAK-İŞ Konfederasyonumuzun 15.Olağan Genel Kurulunda aldığı önemli kararlardan birisi olan dış temsilciliklerin açılması kararımızın ilk adımı olarak HAK-İŞ KKTC Temsilciğimiz açılmıştır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti temsilciliğimizin açılmasını önemli bir başarı olarak görüyoruz.

Hem siyasi hem de güvenlik anlamında stratejik öneme sahip Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti güçlü olursa burada yaşayan kardeşlerimiz de güçlü olacaktır.

HAK-İŞ Başkanlar Kurulu olarak; Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi, iki toplum arasındaki dostluğun pekiştirilmesi, KKTC’nin uluslararası alanda tanınırlığının sağlanması, izolasyonların kaldırılması ve tüm dünya devletleri tarafından tanınması konusundaki kararlılığımızı bir kez daha ifade ediyoruz.

35 yıldır kardeşlik hukuku ile ilişkilerimizi yürüttüğümüz KKTC Kamusen Sendikamızın Genel Merkezinde açılan HAK-İŞ KKTC Temsilciliğimiz ile dayanışmamızı bir adım daha ileriye taşıyacağız. KKTC Temsilcilik görevine Kamusen Sendikamızın Genel Başkanı Metin ATAN’ın HAK-İŞ Yönetim Kurulumuz tarafından atanmasını memnuniyetle karşılıyor, başarılar diliyoruz.

    2.  Filistin’in haklı davasında yanındayız.

76 yıldır dünyanın gözleri önünde Filistin halkına yapılan soykırım, her geçen gün şiddetini arttırarak devam etmektedir.

HAK-İŞ Başkanlar Kurulu olarak; Siyonist İsrail’in yıllardır süren zulmü altında ezilen Filistinli kardeşlerimizle dayanışma duygularımızı yineliyoruz. 76 yıldır, çocuk, kadın, yaşlı ve engelli ayrımı yapmadan katliamlarını devlet politikası haline getiren siyonist İsrail’in halen devam eden saldırılarını bir kez daha lanetliyoruz.

HAK-İŞ Başkanlar Kurulu olarak, 6-7 Ekim'den itibaren değil, kuruluşumuzdan itibaren Filistin'deki işgalin sona ermesi, yerlerinden edinmiş Filistinlilerin topraklarına geri dönmesi, mülkiyet hakları dahil seyahat haklarının kendilerine geri verilmesi, başkenti Kudüs olan bağımsız ve özgür bir Filistin devletinin kurulması için verdiğimiz mücadeleye sonuna kadar devam edeceğimizi ifade ediyoruz.

HAK-İŞ Başkanlar Kurulu olarak dünyadaki tüm mazlum ve mağdurların yanında olma sorumluluğumuzu yerine getireceğimizi bir kez daha belirtiyoruz.  

    3.  Vergide Adalet Talebimizi yineliyoruz.

HAK-İŞ Başkanlar Kurulu olarak, kriz dönemlerinde ücretler üzerinden alınan vergi dilimlerinin yüzde 10 ile sınırlandırılması konusundaki talebimizi bir kez daha ifade ediyoruz. Ayrıca, Türkiye'ye yakışan bir vergi reformunun sosyal taraflarla istişare edilerek hayata geçirilmesini, emekçilerin üzerindeki ağır vergi yükünün hafifletilmesini talep ediyoruz.

Vergi konusunda kamuoyunda farkındalık oluşturmak için her platformda hassasiyetimizi dile getiriyoruz. HAK-İŞ Akademi tarafından hazırlanan vergi raporumuzu kamuoyu ile paylaşılacaktır. HAK-İŞ Başkanlar Kurulu olarak; çok kazanandan çok, az kazanandan az alınan adaletli bir vergi sistemi talebimizi tekrar vurguluyoruz.

    4.  Örgütlenmenin önündeki engeller kaldırılsın.

Ülkemizde çalışanların sadece yüzde 15'i sendikalara üye durumdadır. Kayıt dışı istihdamın azaltılması, güvencesiz çalışma sisteminin sona erdirilmesi, iş kazalarının son bulması ancak sendikal örgütlülük ile mümkündür.

HAK-İŞ Başkanlar Kurulu olarak, emekçilerin sendikalara kolay bir şekilde üye olmalarının önündeki idari ve psikolojik engellerin kaldırılmasını, örgütlenme nedeniyle işten atılmalarının önüne geçilmesini, toplu pazarlık kapsamının genişletilmesini, yetki davaları başta olmak üzere sonuçlanmayan hukuki süreçlerin çözümlenmesi ve mutlak iş güvencesinin sağlanmasını talep ediyoruz.

HAK-İŞ Başkanlar Kurulu olarak, HAK-İŞ KKTC Temsilciliğimizin açılışına teşrif ederek bizleri onurlandıran ve HAK-İŞ Yönetim Kurulumuzu kabul eden KKTC Meclis Başkanı Sayın Zorlu TÖRE’ye, KKTC Başbakanı Sayın Ünal ÜSTEL’e, Lefkoşa Büyükelçisi Sayın Metin Feyzioğlu’na ve KKTC Çalışma Bakanı Sayın Sadık GARDİYANOĞLU’na teşekkürlerimizi sunarız. 


İLGİLİ DOSYALAR:

HABERE AİT GÖRSELLER :

03 Haziran 2024 18:02, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu