HAK-İŞ DENETLEME KURULU ÜYESİ VE KADIN KOMİTESİ BAŞKANI FATMA ZENGİN: “ENERJİ-İŞ SENDİKASI’NIN -BAŞÖRTÜME DOKUNMA- İSNAT VE İFADELERİ KİŞİSEL ÇIKAR AMAÇLI GİRİŞİMLER VE BAŞÖRTÜSÜ İSTİSMARIDIR”

03 Haziran 2024 18:37, Basın


HAK-İŞ DENETLEME KURULU ÜYESİ VE KADIN KOMİTESİ BAŞKANI FATMA ZENGİN:

“ENERJİ-İŞ SENDİKASI’NIN -BAŞÖRTÜME DOKUNMA- İSNAT VE İFADELERİ KİŞİSEL ÇIKAR AMAÇLI GİRİŞİMLER VE BAŞÖRTÜSÜ İSTİSMARIDIR”

HAK-İŞ Konfederasyonu Denetleme Kurulu Üyesi ve Kadın Komitesi Başkanı Fatma ZENGİN, 24-26 Mayıs 2024 tarihlerinde KKTC’de gerçekleştirilen “HAK-İŞ Başkanlar Kurulu” toplantısı ardından, kendisi de aynı etkinlikte bulunan Enerji-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmud Altunsoy tarafından sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlara ilişkin, HAK-İŞ Kadın Komite Başkanları ile birlikte açıklamada bulundu.

ZENGİN, “Enerji-İş Sendikası’nın -Başörtüme Dokunma- isnat ve ifadeleri kişisel çıkar amaçlı girişimler ve başörtüsü istismarıdır” dedi.

HAK-İŞ Konfederasyonu Denetleme Kurulu Üyesi ve Kadın Komitesi Başkanı Fatma ZENGİN, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“ENERJİ-İŞ SENDİKASI’NIN -BAŞÖRTÜME DOKUNMA- İSNAT VE İFADELERİ KİŞİSEL ÇIKAR AMAÇLI GİRİŞİMLER VE BAŞÖRTÜSÜ İSTİSMARIDIR”

HAK-İŞ Konfederasyonumuzun Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 24-26 Mayıs 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen Başkanlar Kurulu toplantısının ardından kendisi de aynı etkinlikte bulunan Enerji-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmud Altunsoy, yapmış olduğu paylaşımda, etkinliğin gerçekleştiği mekanı bahane ederek gerek Ülkemizin en saygın işçi kuruluşlarından olan HAK-İŞ Konfederasyonumuzun kurumsal kimliğini gerekse ‘başörtülü kadın’ göndermesi ile şahsımı hedef alarak, tahkir ve tezyif edici bazı ifadeler kullanmıştır.

Söz konusu ifadeler adı geçen kişinin kadına ve dini inançlara yönelik çarpık bakış açısını göstermektedir. Kendisinin de katıldığı yemek organizasyonunun yapıldığı mekândan yola çıkarak dini değerleri ve yıllardır mücadelesini vermiş olduğum başörtüsü konusunu kişisel çıkarlarının bir aracı olarak kullanmasını esefle karşılıyorum.

Yetişkin ve inançlı bir birey olarak gerek çalışma hayatında gerekse sosyal hayatta kimsenin yönlendirmesine ve dayatmasına boyun eğmeyecek kişilikte olduğum herkesçe bilinmektedir. Buna rağmen söz konusu kişinin onur kırıcı bir isnadı, içinde bulunduğu ruh halini ortaya koymaktadır.

Mensubu olmaktan onur duyduğum HAK-İŞ Konfederasyonumuzun, cinsiyet ve dini değerlerimiz üzerinden yıpratılmasına yönelik çirkin açıklama ve kampanyaları, HAK-İŞ’li kadınlar olarak şiddetle kınıyoruz.

Bütün bu ahlakdışı saldırı ve ayrıştırmalara rağmen HAK-İŞ’li kadınlar olarak, Genel Başkanımız Mahmut ARSLAN’ın liderliğinde birlik ve beraberlik içerisinde ve inandığımız değerler ekseninde mücadelemize devam edeceğimizin bilinmesini isteriz.

 Bu tür ahlak dışı saldırılar bizi yolumuzdan döndürmeyecektir. 

Yaşasın HAK-İŞ, Yaşasın Onurlu Mücadelemiz

HABERE AİT GÖRSELLER :

03 Haziran 2024 18:37, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu