ARSLAN’DAN DİYARBAKIR’DA İŞTEN ATILAN ÜYELERİMİZE DESTEK

18 Temmuz 2024 17:25, Haberler


ARSLAN’DAN DİYARBAKIR’DA İŞTEN ATILAN ÜYELERİMİZE DESTEK 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 18 Temmuz 2024 tarihinde, Diyarbakır’da yaşanan işçi kıyımlarını protesto etmek için Hizmet-İş Sendikamız tarafından kurulan direniş çadırı önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Yapılan basın açıklamasına Genel Başkanımız Arslan’ın yanı sıra; Genel Başkanımızın eşi Alime Arslan, Hizmet-İş Sendikamızın Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yeşilyurt, Bölge il ve şube başkanlarımız, sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi partilerin temsilcileri, işten çıkarılan üyelerimiz ve aileleri ile basın mensupları katıldı.

Arslan yaptığı açıklamasında, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, Sur, Kayapınar, Ergani, Bağlar ve Yenişehir ilçe belediyelerinde yaşanan işçi kıyımlarını sert bir dille kınadı.

“Arkadaşlarımız İdeolojik Nedenlerle İşten Çıkarıldı”

“Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Sur, Kayapınar, Ergani, Bağlar ve Yenişehir belediyelerinde 31 Mart’tan sonra yönetime gelen DEM Partili Belediye Başkanları tarafından işten çıkarılan arkadaşlarımız hakkındaki bütün iddiaları çöpe atıyoruz” diyen Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Arkadaşlarımızı bankamatik memuru diye suçluyorlar. Bir tane arkadaşımızın bu konuyla ilgili yapılan soruşturmaları varsa, hakkında disiplin cezası uygulanmışsa bu söylediklerine hak vereceğiz. Bu arkadaşlarımız ideolojik nedenlerle işten çıkarıldı. Devletimizin çağrısına uyarak dağdan kopup devletimizin şefkatli ellerine teslim olmuş arkadaşlarımızı Büyükşehir Belediyesi’nden hangi gerekçeyle işten attınız? Hangi suçu işledi? Şehit yakınımızı işten çıkardınız. Hangi suçu işledi? Arkadaşlarımız hakkında işlem yapılmadan, kovuşturma yapılmadan, disiplin hükümleri işletilmeden sadece kendi zihniyetlerine karşı oldukları için kendi zihin dünyalarından olmadıkları için işten çıkarıldı” dedi.

“Kendilerinden Olmayanları Yok Sayıyorlar”

İşten atılan işçileri görmezden gelen sözde sendikaları da eleştiren Arslan, “Sendikalarımızın üyesi olsun olmasın. Hangi sendikaya mensup olurlarsa olsunlar veya sendikasız hepsinin yanındayız ve hepsiyle beraberiz. Bugün onun için buradayız. Lafa gelince bölge halkının yanında olduklarını, bölgenin sorunlarını çözmek için çalıştıklarını söylerler. Barış derler, kardeşlik derler, demokrasi derler, halkların özgürlüğü derler. Hani özgürlük? Kendilerinden olmayanları yok sayan, onları düşmanlaştıran, şeytanlaştıran bir anlayış Diyarbakır’ı temsil edebilir mi” diye konuştu.

“Bu Ülkenin Demokrasiye, Özgürlüğe, Barışa İhtiyacı Var”

DEM Partili Başkanlara da seslenen Arslan, “Milletin verdiği helal oylara ihanet etmeyeceksiniz. Aldığınız oylarla emekçilerin hakkını gasp etmeyeceksiniz. Arkadaşlarımızı işten çıkartamayacaksınız. Farklılıkları kabul edeceksiniz. Bu ülkenin demokrasiye, özgürlüğe, barışa ihtiyacı var. Ama bunlar için sadece kendileri ve diğerleri var. Bu anlayışı burada rahat bırakmayacağız. Bu arkadaşlarımızın her birisi işe dönene kadar haklarına erişene kadar mücadelemiz Diyarbakır meydanında devam edecek. Türkiye’nin her bölgesinde özellikle DEM Parti’nin iktidar olduğu bütün belediyelerde ne yazık ki işten çıkarmalar devam ediyor. Van’da yaklaşık 800 arkadaşımız DEM Partili belediyeler tarafından işten atıldılar. Yaklaşık 3 aydır eylemimiz devam ediyor. Yine Cizre’de de hiçbir kusurları olmadığı halde hiçbir disiplin soruşturması olmadığı halde arkadaşlarımız ideolojik nedenlerle kendi partilerinden olmadığı için kendi yandaşları olmadığı için hedef alındılar. Biz barıştan, özgürlüklerden, demokrasiden ve millet iradesinden yanayız. Ama bunlar millet iradesi üzerinde bir ipotek koymak istiyorlar. Millet iradesini istismar ediyorlar. O nedenle çağrımızı buradan bir kez daha yapıyorum HAK-İŞ olarak. Aklınızı başınıza toplayın, artık Türkiye eski Türkiye değil, buralarda istediğinizi yapamazsınız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gücünü anlayacaksınız” diye konuştu.

“Kimseye Boyun Eğmeyin”

HAK-İŞ’e bağlı sendikalara üye olan işçilere yönelik bir baskı olduğunu ifade eden Arslan, “Bütün tehditlere rağmen burada kalmaya devam edeceğiz. Bu işçiler bizim yanımızda olduğu sürece biz burada olmaya devam edeceğiz. Asla vazgeçmeyeceğiz” dedi. İşten atma gerekçelerinden birinin de ekonomik sıkıntılar olarak gösterildiğini ifade eden Arslan, “Ekonomik sıkıntısı varsa bilmiyor muydunuz? O zaman öyle değildi. Herkesi kucaklayacaktınız. Herkese barış diyordunuz, kardeşlik diyordunuz. Ne oldu şimdi? Seçildiniz, onları unuttunuz. Biz unutmayacağız. Unutmadık ve unutturmayacağız. Söylediklerinizin arkasından koşacağız. Onun için biz gerçekten samimiyetle sorunları bizimle paylaşırsınız, otururuz ve çözüm buluruz. Bizi yok sayıyorsunuz. Yetkili sendikalarız bizi yok saydınız” dedi. Çalışanlara da seslenen Arslan, “Hiç kimseden çekinmeyin. Kimseye boyun eğmeyin. Bunların tehditlerine boyun eğmeyin ve mücadelemizi daha da yükseltelim, bu haince planları boşa çıkaralım ve bunların yaptıklarını suratlarına çarpalım. Arkanızda Türkiye’nin en büyük örgütlerinden biri HAK-İŞ ve davası var” dedi.

“Bizim Amacımız Milletin Seçtiklerini Düşmanlaştırmak Değil”

“Buradan Bütün DEM Partili Belediye Başkanlarını bir kez daha uyarıyoruz” diyen Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Gittiğiniz yol yol değil. Uygulamalarınız yanlış. Türkiye’nin değerlerini, Türkiye’nin ilkelerini, teamüllerini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin hukukunu yok saymayın. Yanlışlarınıza tekrar devam etmeyin. Yaptığınız yanlışlardan vazgeçin. Sendikalarımızı muhatap alın, oturalım ve bu arkadaşlarımızın tekrar işe dönmelerini hep birlikte sağlayalım. Eğer bu arkadaşlarımızın işe dönmesini sağlarsanız sürgüne giden arkadaşlarımızın sürgünlerini durdurursanız ve gelin beraber sorunları çözelim derseniz biz buradayız. Bizim amacımız DEM Partilerle kavga etmek değil, bizim amacımız milletin seçtiklerini düşmanlaştırmak değil. Bizim amacımız milletin oylarıyla iktidar olup belediye başkanı seçildikten sonra mazlumlara, gariplere, garibanlara zulmedenlerdir. Gelin bu zulmünüzden vazgeçin. Aklınızı başınıza toplayın ve oturup bu arkadaşlarımızı işe döndürelim. Bu olmadığı sürece arkadaşlarımız işe dönmediği sürece sürgünler ortadan kalkmadığı sürece mücadelemiz sonuna kadar sürecek” dedi.

“Onurunuza Sahip Çıktığınız Sürece Biz de Sizinle Beraberiz”

HAK-İŞ olarak ülkemizin, bölgemizin ve küremizin bütün mazlum ve mağdurlarının bizden alacaklı olduğunu dile getiren Arslan, “Asla düne bakmadan hangi sendikalı olduğuna bakmadan sendikalı olup olmadığınıza bakmadan mazlumsa mağdursa hakkı elinden alınmışsa biz onlarla beraberiz. HAK-İŞ olarak ülkemizin, bölgemizin ve küremizin bütün mağdur ve mazlumlarına bizim borcumuz var. Konuştuğu dil, derisinin rengi, yaşadığı coğrafya, inancı, mezhebi, meşrebi ne olursa olsun önce insan olarak ve insanlık kardeşliği olarak biz herkesin yanındayız. Dolayısıyla arkadaşlarımız mahzun olmasınlar. İşlerini kaybettiler ama onurlarını kaybetmediler. Onurunuza sahip çıktığınız sürece biz de sizinle beraberiz” dedi. 

HABERE AİT GÖRSELLER :

18 Temmuz 2024 17:25, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu