DEMOKRATİK KONGO CUMHURİYETİ UNTC KONFEDERASYONU KADIN KOMİTESİ’NDEN HAK-İŞ’E ZİYARET

29 Temmuz 2024 13:58, Komite Etkinlikleri


DEMOKRATİK KONGO CUMHURİYETİ UNTC KONFEDERASYONU KADIN KOMİTESİ’NDEN HAK-İŞ’E ZİYARET

Hizmet-İş Sendikamızın davetlisi olarak Türkiye’de bulundan Demokratik Kongo Tüm Devlet Şehir ve Topluluk İşçileri Ulusal Federasyonu (UNTC)h eyeti Genel Sekreter Yardımcımız ve Kadın Komite Başkanımız Fatma Zengin ile 29 Temmuz 2024 tarihinde HAK-İŞ Genel Merkezinde bir araya geldi.

Ziyarette, HAK-İŞ Konfederasyonu Kadın Komite Başkan Yardımcıları, Demokratik Kongo Tüm Devlet Şehir ve Topluluk İşçileri Ulusal Federasyonu FNPEA Kadın ve Gençlikten Sorumlu Bölge Sekreteri Mputu Mayoya Jinet ve beraberindeki heyeti ile uzmanlarımız yer aldı.

Genel Sekreter Yardımcımız ve Kadın Komite Başkanımız Fatma Zengin, iki güçlü konfederasyonun kadın liderleri olarak çalışma hayatına katkı sağlamak üzere gerçekleştirilen toplantının önemli olduğunu, heyetin HAK-İŞ’i ziyaret etmesinden memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Konfederasyonumuz ve bağlı sendikalarımızın uzun yıllardır uluslararası sendikaları Türkiye’de ağırladığını ve ortak çalışmalarla, işbirliği anlaşmaları gerçekleştirdiğini ifade eden Zengin, HAK-İŞ’in uluslararası sendikal harekette önemli bir aktör olduğunu belirtti.

FNPEA Kadın ve Gençlikten Sorumlu Bölge Sekreteri Mputu Mayoya Jinet, Türkiye’de ve HAK-İŞ’te olmaktan memnuniyet ve gurur duyduklarını belirterek Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a teşekkürlerini iletti.

Ortak çalışmanın önemine değinen Jinet, HAK-İŞ Kadın Komitesi ile ortak çalışmalar gerçekleştirmek istediklerini belirterek, ziyaretin kendileri açısından verimli geçeceğini ifade etti.

Ziyarette HAK-İŞ Kadın Komitesinin faaliyetlerini içeren tanıtım filminin izlenmesinin ardından iki konfederasyonun faaliyetleri hakkında sunumlar gerçekleştirildi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

29 Temmuz 2024 13:58, Komite Etkinlikleri


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu