ARSLAN’DAN, VAN’DA İŞTEN ATILAN ÜYELERİMİZE GÜÇLÜ DESTEK

01 Ağustos 2024 15:28, Haberler


ARSLAN’DAN, VAN’DA İŞTEN ATILAN ÜYELERİMİZE GÜÇLÜ DESTEK

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 1 Ağustos 2024 tarihinde, Van Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinde yaşanan işçi kıyımlarını protesto etmek için İpekyolu Belediyesi önünde Hizmet-İş Sendikamızın kurduğu direniş çadırında bulunan üyelerimize destek verdi, basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasına Genel Başkanımız Arslan’ın yanı sıra Hizmet-İş Sendikamızın Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yeşilyurt, Bölge il ve şube başkanlarımız, sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi partilerin temsilcileri, işten çıkarılan üyelerimiz ve aileleri ile basın mensupları katıldı.

31 Mart yerel seçimlerinden sonra kendilerinden olmadığı için işten atılan arkadaşlarımızın mücadelesine destek vermek için buradayız diyen Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Bu topraklarda onurlu bir yaşam isteyen, hayata tutunmaya çalışan belediye emekçileri, hiçbir soruşturma geçirmeden, hiçbir disiplin hükümleri işletilmeden sırf kendi zihniyetlerinden olmadığı için işten çıkarılmıştır.  Van’da bu zihniyet tarafından işten atılan 800’den fazla işçimizin hakkını sonuna kadar savunmak için buradayız” dedi.

“Tehditlere ve Baskılarına Boyun Eğmeyeceğiz, Direne Direne Kazanacağız”

İşten çıkarılan işçilerin hakkını, hukukunu, ekmeğini ve geleceğini elde edene kadar eyleme devam edeceklerini söyleyen Arslan, “Türkiye’nin pek çok yerinde olduğu gibi seçim öncesi vaat ettiklerinin tam tersini yapan bir zihniyetle karşı karşıyayız. Kimsenin ekmeğiyle oynamak bize yakışmaz diyenler göreve gelir gelmez ilk iş olarak işçileri işten attılar. Bu iki yüzlülüğü, bu sahtekarlığı lanetle kınıyoruz, yazıklar olsun! Van Büyükşehir, Vaski, Gevaş, İpekyolu Tuşba, Edremit ve diğer belediyelerden işten çıkarılan arkadaşlarımız tekrar işlerine dönene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Mahsun olmayacağız, tehditlere ve baskılarına boyun eğmeyeceğiz, direne direne kazanacağız” ifadelerini kullandı.

“Kimse Bizi Bu Topraklardan Uzaklaştıramaz”

İşçilerin sendikamızın arkasında durmasından rahatsız olan belediye başkanlarına seslenen Arslan, “Van halkının helal oylarıyla seçildiniz, halkların kardeşliği dediniz, barış, kardeşlik dediniz, adalet, hukuk dediniz ama ne yaptınız? Adaleti yerle bir ettiniz, hukuku tanımadınız, kardeşliği yerle bir ettiniz.  Yazıklar olsun! HAK-İŞ olarak biz 40 yıldır buradayız. Biz hep buradaydık bundan sonra da burada olmaya devam edeceğiz. Kimse bizi mücadelemizden vazgeçiremez kimse bizi bu topraklardan uzaklaştıramaz” dedi.

Arslan, İşten Çıkarmaların Hukuksuz Olduğunu Vurguladı

İşten çıkarma gerekçelerinin hiçbirinin geçerli olmadığını söyleyen Arslan, “İşten çıkarılan 800’den fazla arkadaşımızın hiçbiri hakkında hiçbir işlem yapılmamıştır. Disiplin kovuşturması yok, üyelerimize işe gelmeden maaş alıyor diyorlar, yalan söylüyorlar. Bu insanların seçimlerden bir yıl önce, 9 ay önce, 6 ay önce, 3 ay önce işe alınmaları suç mu? Seçimlerden önce işe alındılar diye işten çıkarmak hangi hukukta var? Bu işten çıkarmalar keyfidir. Çünkü kendi yandaşlarını işe alacaklar, aldılar da. Daha fazla kendi yandaşlarını işe alacaklar ama korkuyorlar, çünkü karşılarında biz varız. İşten çıkarılan arkadaşlarımız işe dönmeden asla pes etmeyeceğiz. Bunların Avrupa’da ve dünyada barış, hak, hukuk özgürlük demelerini ama burada tam tersini yapmalarını suratlarına çarpacağız. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün ertesi günü üyelerimiz işten çıkarıldı.  Bunlar bu kadar istismarcılar. Emeği de halkı da istismar ediyorlar. Bu anlayıştan vazgeçmeliler” dedi.

Belediye Başkanlarına: “Bu Yanlıştan Dönün Çağrısı”

Arslan, “Van Büyükşehir, İpekyolu, Gevaş, Tuşba ve Edremit Belediye Başkanlarına sesleniyoruz: bu yanlıştan vazgeçin. Hesap verme günü gelir bu millet bunun hesabını sizlerden sorar. Biz kavga etmek istemiyoruz, gelin arkadaşlarımızın hepsini işe döndürün. Sürgünlerden, tehditlerden vazgeçin. İşini yapmayanlarla ilgili her adımınızı destekleyeceğiz ama önce bu arkadaşlarımızı işlerine döndürün” dedi.

“Bizim İtirazımız Halkın Helal Oylarıyla Seçilip Halka Düşmanlık Yapanlaradır”

Bizim amacımız siyaset değil, halkımızın seçimlerine iradesine saygılıyız diyen Arslan, “Halkımızın seçtiklerinin başımızın üstünde yeri var. Bizim itirazımız halkın helal oylarıyla seçilip halka düşmanlık yapanlaradır. Bu düşmanlığa direnmek, yanlarında olmak boynumuzun borcudur.  Biz belediyelerin gerçek sahipleriyiz. Siz yolcusunuz biz hancı. Biz 40 yıldır buradayız, yine burada olmaya devam edeceğiz. Gelin akl-ı selim davranın. HAK-İŞ bir ideolojik kavganın içinde değildir. Burada siyaseti siyasetçiler yapar. Biz ekmeğimizi, işimizi istiyoruz size haysiyetimizi çiğnetmeyeceğiz” dedi.

“Mücadelemizi Esnetmeden, Geri Adım Atmadan, İlk Günkü Kararlılıkla Sürdüreceğiz”

Şehit yakınlarını ve gazileri işten çıkaranlara ‘Yazıklar Olsun!’ diyerek tepki gösteren Genel Başkanımız Arslan, tehditler savurarak her istediği yapacağını zanneden belediye başkanlarına seslendi. Arslan, “Burası vatandaşın verdiği oyu istismar ederek her istediğini yapacağı bir ülke değil. O günler geride kaldı. Herkes hukuk önünde hesap verecek. Mücadelemizi esnetmeden, geri adım atmadan, ilk günkü kararlılıkla sürdüreceğiz. Diyarbakır’da, Cizre’de, Şehitkamil’de direnişlerimiz devam ediyor.  Yanımızda olan tüm işçilere sözümüz var, sonuna kadar yanlarında olacağız. Siyaseti siyasilerle hesap yapın. Biz hesap adamı değiliz. Onun için bütün Türkiye'deki eylemlerimiz üyelerimiz işlerine dönene kadar devam edecek” dedi. 

HABERE AİT GÖRSELLER :

01 Ağustos 2024 15:28, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu