ARSLAN, TBMM’DE TARİHİ FİLİSTİN OTURUMUNA KATILDI

15 Ağustos 2024 16:41, Haberler


ARSLAN, TBMM’DE TARİHİ FİLİSTİN OTURUMUNA KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 15 Ağustos 2024 tarihinde TBMM’de Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın katılımıyla gerçekleştirilen tarihi Filistin oturumuna katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen TBMM özel oturumda, Mahmut Abbas, Filistin’de yaşanan vahşet ve soykırımı dünyaya duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla gerçekleştirilen TBMM Filistin özel oturumuna, Genel Başkanımız Mahmut Arslan başta olmak üzere, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, Milletvekilleri, Bakanlar, uluslararası devletlerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, basın mensupları ile çok sayıda katılımcı izledi

TBMM Genel Kurulunun açılış konuşmasını Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş gerçekleştirdi. Açılış konuşmasının ardından Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail'in Gazze'deki soykırımını Genel Kurul kürsüsünden tüm dünyaya duyurdu.

Numan Kurtulmuş: "Filistin Meselesi Bizim İçin Milli Bir Davadır”

TBMM Başkanı Kurtulmuş, "Filistin meselesi bizim için milli bir davadır. Filistin, Hz. Ömer'in bize mirasıdır. Bu mirasa hayatımızın sonuna kadar sahip çıkacağız. Dünyanın birçok yerinde milyarlarca insan artık Filistin halkının yanındadır. Filistin'in davası mutlaka başarıya kavuşacaktır" dedi.

Mahmud Abbas: “Sivil Toplum Kuruluşlarını Tutumlarından Dolayı Kutluyorum”

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin öncü rolünü takdirle karşılıyoruz. Cesur ve ilkeli tutumundan dolayı kendisini kutluyoruz. Öte yandan İsrail'in halkımıza, topraklarımıza ve kutsal mekanımıza karşı işlediği suçları reddeden ve kınayan Türkiye'nin tüm siyasi partilerini ve sivil toplum kuruluşlarını tutumlarından dolayı kutluyorum. Yine samimi duyguları ve asil duruşu ile Filistin halkını ve haklı davasını destekleyen kardeş Türk halkına teşekkür ediyorum. Halkımız Filistin ve Kudüs için şehit olan Türk halkını unutması mümkün değildir” dedi.

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

15 Ağustos 2024 16:41, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu