İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI İMAMOĞLU’NDAN HAK-İŞ’E ZİYARET

20 Ağustos 2024 11:45, Haberler


İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI İMAMOĞLU’NDAN HAK-İŞ’E ZİYARET

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 20 Ağustos 2024 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Konfederasyonumuz HAK-İŞ’te bir araya geldi.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu görüşmesine, Genel Sekreterimiz Eda Akbulut, Genel Sekreter Yardımcımız Fatma Zengin, Öz Güven-Sen Sendikamızın Genel Başkanı Ömer Yılmaz, Hizmet-İş Sendikamızın Genel Başkan Yardımcısı İdris Ersoy, Öz Sağlık-İş Sendikamızın Genel Başkan Yardımcısı Remzi Karataş, Öz Gıda-İş Sendikamızın Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Gülpolat, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Yiğit Oğuz Duman ve HAK-İŞ Konfederasyonu daimi Komite Başkanları bulundu.

Arslan; “HAK-İŞ Çalışanlarla Birlikte İstanbul’u Geleceğe Taşıma Konusunda Kararlı”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Konfederasyonu’nun İstanbul’un sorunlarını bilen bu sorunların karşısında neler yapılması gerektiğinin farkında olan bir konfederasyon olarak çalışanlarla birlikte İstanbul’u geleceğe taşımak konusunda canla başla çalıştıklarını ifade etti.

Arslan, İstanbul Büyükşehir Belediyesinde de başlangıçta sıkıntılar yaşanıldığı ancak ortak akıl, sosyal diyalog ve müzakereler sonucunda hemen hemen tüm sorunların çözüme kavuşturulduğunu ifade etti. 

Belediye çalışanlarının ücretleri ve çalışma şartları konusunda müzakelerin daima devam edeceğini kaydeden Arslan, geçtiğimiz 5 yıllık dönemde İstanbul Büyükşehir Belediyesinde enflasyon artı 15 puanlık bir artış ile Türkiye toplu iş sözleşmelerinin üzerinde bir noktaya gelindiğini bu durumunda işçilerin çalışmalarında motivasyon artışını beraberinde getirdiğini ifade etti. Arslan, İstanbul’da yaşam şartlarının çok ağır olduğunu ve HAK-İŞ’in yaptığı araştırma bilgilerini paylaşarak, “Bizim işçilerle yaptığımız bir araştırma var. Çalışanların yüzde 60'ı kıdem tazminatlarını alıp İstanbul'dan ayrılmak istiyor. Sebeplerden bir tanesi de kira. İstanbul'un en köşe, en uzak bölgelerinde bile gerçekten kira artışlarına ve onun getirdiği diğer zorluklarla beraber ilk kez bu durumla karşılaşıyoruz. İşçilerin ayrılmak istemeleri bizi üzüyor gerçekten bu önemli bir sorunumuz” dedi.

Arslan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile başarılı bir Toplu İş Sözleşmesi süreci geçirildiğini yeni dönemde de başarılı çalışmaların gerçekleşeceğine olan inancını belirterek, HAK-İŞ ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasından sürdürülen makul ilişki biçimini HAK-İŞ olarak desteklerini ve devamının gelmesini istediklerini ifade etti.

İmamoğlu; “Konfederasyonlar Tarihi Bir Görev Üstleniyor”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, emeğin temsilcisi olan konfederasyonların çalışmalarını çok önemsediğini belirterek, hak ve hukuk kavramının en temel duygusunun konfederasyonlarda yaşandığını, uzlaşma kültürü ve ortak akıl ile süreçlerin yönetilmesinde konfederasyonların tarihi bir görev üstlendiğini ifade etti.

HAK-İŞ Konfederasyonu’nun köklü bir tarihi olduğunu dile getirerek görevinde ve sorumluluklarında başarılar dileyen İmamoğlu, “HAK-İŞ’e görevinde ve sorumluluğunda başarılar diliyorum. Yanılmıyorsam 50. yılına yaklaşan bir konfederasyon tarihi var. Yarım yüzyıl demek. Ülkemizde bu tür kurumların kıdemlenmesi ve tabiri caizse kadim bir kurum haline dönüşmesi ve bu anlamda deneyimlerin büyümesi ülkemizin de bütün kurumsallaşması adına önemli bir süreç” dedi.

Ziyaret hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.


HABERE AİT GÖRSELLER :

20 Ağustos 2024 11:45, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu