ARSLAN, BM TÜRKİYE MUKİM KOORDİNATÖRÜ AHONSİ’Yİ HAK-İŞ’TE AĞIRLADI

10 Eylül 2024 16:50, Haberler


ARSLAN, BM TÜRKİYE MUKİM KOORDİNATÖRÜ AHONSİ’Yİ HAK-İŞ’TE AĞIRLADI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 10 Eylül 2024 tarihinde, BM Türkiye Mukim Koordinatörü Babatunde Ahonsi ile HAK-İŞ’te bir araya geldi.

Ziyarette, Genel Başkan Yardımcılarımız Devlet Sert, Mehmet Ali Kayabaşı, Dış İlişkiler Birim Amirimiz Merita Yıldız ve Uzman Yardımcısı Nesibe Koyuncu bulundu.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Birleşmiş Milletler tarihinde ilk defa Türkiye Mukim Koordinatörü’nün HAK-İŞ’i ziyaret etmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti. Demokratik sendikacılığın en önemli ilkelerinin başında sosyal diyaloğun geldiğini ifade eden Arslan, çalışanların sorunlarının giderilmesi noktasında sosyal diyaloğun en önemli anahtar kavram olduğunu vurguladı. Arslan, HAK-İŞ ile BM’nin göç, kadın, gençlik, sendikal örgütlenme ve kayıt dışı istihdamın önlenmesi gibi çalışma hayatını ilgilendiren tüm konularda ortak çalışma yürütülebileceğinin altını çizdi.

Arslan, Filistin ve Gazze’de tüm dünyanın gözü önünde bir soykırım yaşandığını ve bunun kabul edilemez olduğunu belirterek, BM Güvenlik Konseyinin özellikle Filistin konusunda daha etkili adımlar atması gerektiğini belirtti.

BM Türkiye Mukim Koordinatörü Babatunde Ahonsi, işçilerin toplumun can damarı olduğunu belirterek, Birleşmiş Milletlerin işçilerin haklarını önemsediğini BM olarak uluslararası kuruluşlar ile ortak çalışmalar yapma noktasında büyük bir çaba gösterdiklerini ifade etti. Ahonsi, başta kayıtdışı istihdam, işsizlik, kadın işçilerin sorunları, çocuk işçiliği, iş sağlığı ve güvenliği gibi başlıklar altında çalışmaların sürdürüldüğünü ifade ederek, HAK-İŞ Konfederasyonu ile birlikte çeşitli projelerde olduğu gibi her alanda ortak çalışma arzusunda olduklarını belirtti.

HABERE AİT GÖRSELLER :

10 Eylül 2024 16:50, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu