HAK-İŞ'TEN HAZİNE VE MALİYE BAKANI ŞİMŞEK’E ZİYARET

08 Ekim 2024 12:27, Haberler


HAK-İŞ’TEN HAZİNE VE MALİYE BAKANI ŞİMŞEK’E ZİYARET

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 7 Ekim 2024 tarihinde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette Genel Başkanımız Arslan’a Genel Başkan Yardımcılarımız Yunus Değirmenci, Devlet Sert ve Genel Sekreterimiz Eda Akbulut eşlik etti.

Genel Başkanımız Arslan, 2023 yılında Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine atanan Mehmet Şimşek’e görevinde başarılar dileyerek, HAK-İŞ Konfederasyonu-HAK-İŞ Akademi tarafından hazırlanan vergi raporunu iletti. Arslan, ekonomide yaşanan gelişmelerin çalışanlara etkilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Genel Başkanımız Arslan, yüksek enflasyon nedeniyle çalışanların yoksullaştığını, bu nedenle TİS’lerin yetersiz kaldığını, asgari ücretle çalışanlar ile emeklilerin geçim sıkıntısı çektiklerini belirterek, bu konuda acilen iyileştirmeler yapılması gerektiğini ifade etti.

Arslan, vergide aile yükümlülüğüne göre düzenleme yapılması konusundaki talebimizi hatırlatarak, refahın adil paylaşımı konusunda yaşanan sorunlara dikkat çekerek, ücretler üzerindeki vergi yükünün hafifletilmesi, verginin aile hükümlülüklerine göre düzenlenmesi konusunda taleplerimizi iletti. Arslan, refahın adil dağılımı özellikle az kazanandan az çok kazanandan çok vergi alınması konundaki önerimizi dile getirdi. Arslan, yüksek enflasyonist bir dönemde olduğumuz için yapılan toplu iş sözleşmelerinin yetersiz kalmaya başladığını ve bundan en çok etkilenen kesimin yine ücretliler ve çalışanlar olduğunu kaydetti. 

Arslan, özellikle 2024’te emekli olanlarla 2025 yılında emekli olacaklar arasında ve bundan sonraki yıllarda ortaya çıkacak maaş farklarıyla alakalı bir çözüm getirilmesi noktasındaki taleplerimizi de dile getirdi. Türkiye’nin bir asgari ücretliler ülkesi olma yolunda ilerlediğini, asgari ücretin bir ortalama ücret olduğunu ve bu durumun toplu iş sözleşmesi düzenini de ortadan kaldırabileceğini belirten Arslan, bu konuda düzenleme yapılmasına ilişkin taleplerimizi de dile getirdi.  



HABERE AİT GÖRSELLER :

08 Ekim 2024 12:27, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu