HAK-İŞ VE ILO’DAN ORTAK EĞİTİM PROGRAMI

09 Ekim 2024 17:26, Haberler


HAK-İŞ VE ILO’DAN ORTAK EĞİTİM PROGRAMI

TEMEL ÇALIŞMA HAKLARI İÇİN SOSYAL ORTAKLAR VE SİVİL TOPLUMUN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ 

HAK-İŞ Konfederasyonumuz ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından ortaklaşa düzenlenen “Temel Çalışma Hakları İçin Sosyal Ortaklar ve Sivil Toplumun Güçlendirilmesi Projesi” Eğitim Programı 9 Ekim 2024 tarihinde HAK-İŞ Genel Merkezi’nde yapıldı.

Programa, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcımız Halil Çukutli, Genel Sekreterimiz Eda Akbulut, Genel Sekreter Yardımcılarımız Fatma Zengin, Hamdi Abdullah Koçoğlu, ILO Türkiye Direktörü Yasser Ahmed Hassan, ILO Kıdemli Proje Koordinatörü Emre Dönmez, ILO yöneticileri, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın genel başkan ve yöneticileri ve Genel Merkez çalışanlarımız katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Genel Başkan Yardımcımız Halil Çukutli, ILO ve HAK-İŞ’in ortak çalışmalarına değinerek, “HAK-İŞ olarak ILO ile uzun yıllara dayanan bir çalışma geçmişimiz bulunmaktadır. Bu projede birlikte çalışıyor olmaktan dolayı duyduğumuz memnuniyeti de bir kez daha ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

“HAK-İŞ, Eğitime Değer Veren Bir Örgüttür”

Çukutli, HAK-İŞ Konfederasyonumuzun eğitim projelere büyük önem ve değer verdiğini hatırlatarak, “HAK-İŞ olarak yetkinlik ve yeterliliklerin geliştirilmesi konusuna son derece önem veren, bu anlamda bugün gerçekleştirecek eğitim programı ile hem teşkilatımızın kapasitesinin güçlendirilmesini hem de atölye çalışmaları ile sendikalarımızın iş kolu bazında bilgi, birikim ve deneyimlerinden faydalanacak olmayı çok önemli buluyoruz. ILO'nun temel sözleşmelerinde yer alan temel çalışma ilkeleri ve haklarının ülkemizde güçlendirilmesini, işin geleceğinin tartışılmasını, toplu pazarlık ve örgütlenme hakkının geliştirilerek, sendikal hareketin geleceğinin ele alınmasını da oldukça önemli buluyoruz” dedi.

“Yeni Projelerle Teknik Kapasitemizi Geliştirmek İstiyoruz”

Hayata daha farklı bakabilmek, yeni bakış açıları kazanabilmek, kişisel gelişim noktasında kendimizi daha iyi geliştirebilmek için eğitimin hayati bir gereklilik olduğuna vurgu yapan Çukutli, “Eğitim HAK-İŞ Konfederasyonu ve sendikalarımızın aslında öncelikle konularından bir tanesi. Hiçbir zaman maddi külfetinden kaçınmadan, eğitim programlarının yanında yeni projelerle teknik kapasitemizi geliştirmek istiyoruz. Geliştirirken işimize odaklanmak ama diğer taraftan önemli olan kişisel gelişimimizin üzerine koyarak bundan sonraki aşamalarda kendi kapasitemizi geliştirmek ve hayatımıza bir şekilde yön vermeyi hedefliyoruz” dedi.

Hassan: “Burada Bulunmaktan Çok Mutluyum”

ILO Türkiye Direktörü Yasser Ahmed Hassan HAK-İŞ ile ortak bir projede buluşmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Burada sizlerle birlikte olmaktan dolayı çok mutluyum. Bu etkinliğe beni davet ettiğiniz için tekrar teşekkür etmek istiyorum. Sizlerin de bildiği gibi ILO işçi, işveren ve devlet yapısına desteğini sunan, etkili sosyal diyalog olanaklarını artırmak için çalışan bir örgüttür. Bu desteği kendi markamız diyebileceğimiz insana yakışır iş gündemi çerçevesinde yapıyoruz. İnsana yakışır iş gündeminin temelinde de pek çok uluslararası çalışma sözleşmelerine dayanarak geliştirmekteyiz” dedi.

Dönmez: “Çalışma Hayatı İnanılmaz Hızlı”

ILO’nun tarihçesi hakkında kısa bilgilendirme ve proje tanıtımını gerçekleştiren ILO Kıdemli Proje Koordinatörü Emre Dönmez konuşmasında “Çalışma hayatının aslında gelecekteki durumunu şekillendiren bazı makro trendler var. Bu makro trendlere sürekli tartışıyor olmak, bu konulara hakim olmak gerekiyor. Çalışma hayatı inanılmaz hızlı ve bu değişimi yakalayamadığınızda, algılayamadığınızda aslında sizler gibi çalışanların haklarını korumaya ve geliştirmeye yönelik faaliyetler yapan örgütlerin başarılı olma ihtimali de düşüyor. Dolayısıyla her zaman bu makro trendleri göz önünde bulundurmak önemli bir konu” açıklamasında bulundu.

“Eğitim Programımızın Hayırlı Olmasını Diliyorum”

Genel Sekreter Yardımcımız Hamdi Abdullah Koçoğlu “Bu eğitim programının tüm uzmanlarımıza faydalı olmasını temenni ediyorum. Sizlerden gelecek katkılarla endüstri ilişkiler sistemimizin önemli konularına da temas etmiş olacağımızı ümit ediyorum. Bu vesileyle projede birlikte çalıştığımız ILO'nun kıymetli ekibine, sendikalarımızın kıymetli temsilcilerine yoğun ilgi ve katkıları sebebiyle teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Eğitim programımızda, Hizmet-İş Sendikamız Hukuk Müşaviri Av. Osman Sarı tarafından “Temel Çalışma İlkeleri ve Hakları” ve “Temel Çalışma Hakları İçin Adalete Erişim”, HAK-İŞ Endüstri İlişkiler Uzmanımız Elif Yıldırım tarafından “Çalışma Hayatının Geleceği”, Hizmet-İş Sendikamız TİS Uzmanı Dr. Sefa Karagöz tarafından “Çalışma Yaşamında Temel İlkeler ve Haklar Bağlamında Türk Endüstri İlişkileri Sisteminin Dünü, Bugünü, Yarını” konularında sunumlar gerçekleştirildi.

Eğitim Programımız katılımcılara sertifika takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.


09 Ekim 2024 17:26, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu