ARSLAN, ARNAVUTLUK BSPSH 8. KONGRESİNE KATILDI

20 Ekim 2024 13:02, Haberler


ARSLAN, ARNAVUTLUK BSPSH 8. KONGRESİNE KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 19 Ekim 2024 tarihinde Tiran’da düzenlenen Arnavutluk Bağımsız Sendikalar Konfederasyonu (BSPSH)’nin 8. Kongresine katıldı.

Arslan yaptığı konuşmada, Türkiye ve Arnavutluk ilişkilerini daha da ileriye taşıma konusunda HAK-İŞ ve BSPSH olarak ortak projelere imza attıklarını hatırlatarak, “Bu ilişkilerin daha da ileriye gitmesi konusunda bundan sonra da çabalarımızı devam ettireceğiz. Türkiye-Arnavutluk ilişkilerinin 101. yılında ortak bir etkinlik yaptık. Bundan sonra da hem Arnavutluk-Türkiye halkları arasındaki ilişkilerin hem de BSPSH arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesi konusunda hep birlikte çalışacağız, iş birliğimizi devam ettireceğiz” vurgusu yaptı.

“Filistin’de Büyük Bir Katliam Var”

Arslan, dünyanın gözü önünde Filistin’de büyük bir katliamın gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, “Siyonist İsrail'in Filistin'de yapmış olduğu katliamlar 7 Ekim'den sonra artık daha da zirveye çıkmıştır. Filistin'de bir savaş yok. Filistin'de karşılıklı bir çatışma yok. Filistin'de sadece Siyonist devletin ve katil Netenyahu'nun Filistin halkına, çocuklara, kadınlara ve sivillere yönelik katliamları var” dedi.

“Katliamların Son Bulmasını İstiyoruz”

Arslan, “Filistin'de sadece Filistinli çocuklar, kadınlar, yaşlılar, siviller ölmüyor. Filistin'de insanlık ölüyor. İnsanlığın bütün değerleri yok ediliyor. Ve bu yok edilişe karşı sessiz kalan bütün kesimleri bir kez daha kınamak istiyorum” dedi. Arslan,  Filistin’de katliamların biran önce son bulması talebini bir kez daha ifade etti. 

“Filistin’e Sessiz Kalanlar Tarih Önünde Hesap Verecek”

Özellikle Dünya Sendikal Hareketi'nin katliamlara karşı vermiş olduğu tepkileri olumlu bulduklarını belirten Arslan, “BM Güvenlik Konseyi, Amerika Birleşik Devletleri, İslam İşbirliği Teşkilatı, Arap Birliği gibi uluslararası kuruluşlar, bu katliamlara karşı sessiz kaldıkları için tarih önünde mutlaka hesap verecekler. Siyonist devletin katil başbakanı Netenyahu ve ekibinin Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde ve Adalet Divanı’nda yargılanıp en ağır şekilde cezalandırılması, başkenti Kudüs olan özgür ve bağımsız Filistin devletinin kurulması ve ateşkesin derhal sağlanması için buradan bir kez daha çağrı yapıyorum” dedi.

“Kongremizin Hayırlı Olmasını Diliyorum”

Kongrenin hayırlı ve başarılı geçmesi dileğinde bulunan Arslan, Arnavutluk Bağımsız Sendikalar Konfederasyonu (BSPSH) ve Arnavutluk Bağımsız Madenciler Sendikası Başkanı Gezim Kalaja Başkanımız bir sonraki kongrede yokum dedi. Bu çok kolay bir iş değil sayın başkanım. Daha gençsiniz ve gelecekte size daha çok ihtiyaç var” diye konuştu.

Kongrede, Genel Başkanımız Arslan’a Dış İlişkiler Koordinatörümüz Merita Yıldız eşlik etti.

Arslan, kongre sırasında ikili temaslarda da bulundu. 

BSPHS'DEN ARSLAN'A ŞEREF MADALYASI

Genel Başkanımız Arslan'a Arnavutluk BSPSH Kongresinde; Kardeş Türk ve Arnavut halkları arasındaki dostluğun güçlenmesine ve BSPSH ile HAK-İŞ arasındaki dayanışmanın pekişmesine verdiği katkılardan dolayı Arnavutluk Bağımsız Sendikalar Konfederasyonu 8. Kongresinde Yüksek Şeref Madalyası takdim edildi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

20 Ekim 2024 13:02, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu