HAK-İŞ 49. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KAPSAMINDA İL BAŞKANLARI ANKARA’DA TOPLANDI

21 Ekim 2024 16:21, Haberler


HAK-İŞ 49. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KAPSAMINDA İL BAŞKANLARI ANKARA’DA TOPLANDI

Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in 49. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla, Türkiye’nin 81 ilinden gelen HAK-İŞ İl Başkanlarımız Ankara’da buluştu.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan başkanlığında, 21 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirilen HAK-İŞ İl Başkanları Toplantısına, Genel Başkan Yardımcılarımız Yunus Değirmenci, Devlet Sert, Halil Çukutli ve Mehmet Ali Kayabaşı, Genel Sekreterimiz Eda Akbulut, Genel Sekreter Yardımcılarımız Fatma Zengin, Hamdi Abdullah Koçoğlu, 81 ilden gelen HAK-İŞ İl Başkanları ve Genel Merkez çalışanlarımız katıldı.

Toplantıda; çalışma hayatının gündemi, çalışma hayatında yaşanan gelişmeler, dünya gündeminde yer alan Filistin meselesi ile HAK-İŞ’in çalışmaları, illerimizdeki örgütlenme çalışmaları, il başkanlarımızın illerindeki çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan İl Başkanları toplantısının açılışında HAK-İŞ’in bir yıllık faaliyetlerini içeren film izlendi.

“Sizler HAK-İŞ’i Temsil Ediyorsunuz”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, bu yıl düzenlenen İl Başkanları Toplantımızın hayırlı olmasını dileyerek Konfederasyonumuzun yürüttüğü faaliyetlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Arslan, “Sizler her ilde HAK-İŞ’i temsil ediyorsunuz. Konfederasyonumuzun politikalarına, hedeflerine, ilkelerine, olmazsa olmaz değerlerine sahip bir il başkanı olarak sorumluluğu ve onuru temsil ediyorsunuz” diye konuştu. Arslan, HAK-İŞ’in gücünün Türkiye’nin gücü, Türkiye’nin gücünün HAK-İŞ’in gücü olduğunu belirterek, İl Başkanlarımızın da bu bilinçle çalışmalarına devam etmesi gerektiğini ifade etti.

“Kitlesel Mitinglerde Binlerce İşçimizle Buluştuk”

HAK-İŞ’in Kayseri, Kocaeli ve Gaziantep’te gerçekleştirdiği kitlesel mitingler konusunda il başkanlarımızı bilgilendiren Arslan, “Kitlesel mitinglerini ilk olarak yapan ve tamamlayan Konfederasyon bizler olduk. Bundan sonrası için neler yapılacağı hususunda üç konfederasyon olarak zaman zaman bir araya gelip istişarede bulunuyoruz. Önümüzdeki dönemde Ocak ayından itibaren kamu toplu sözleşmeleri müzakereleri başlayacak. Bu konuda Konfederasyonumuzdan ve sendikalarımızdan oluşan bir ekiple bu süreçleri birlikte yürütmüş olacağız” hatırlatmasında bulundu.

 “7 Ekim Akşamı Büyük Bir Kampanya Gerçekleştirdik”

Genel Başkanımız Arslan, Siyonist İsrail’e karşı direnen, özgürlük ve bağımsızlık için büyük bir mücadele veren Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaktan büyük gurur duyduklarını belirterek, “Bütün illerde katliamlara karşı Filistin’in yanında olduğunuz ve tüm etkinliklere katıldığınız için sizlere teşekkür etmek istiyorum. 7 Ekim akşamı Ankara’da gerçekleştirdiğimiz, büyük ilgi ve yankı uyandıran programımızda inanılmaz bir kampanyayı gerçekleştirdik. Filistin’in yanında olmaktan büyük gurur duyuyoruz” dedi.

Değirmenci: “Siyonist İsrail’i Lanetliyorum”

Genel Başkan Yardımcımız Yunus Değirmenci, tüm dünyanın gözü önünde Filistin’de büyük bir vahşetin yaşandığını hatırlatarak, “HAK-İŞ İl Başkanları toplantımızın hayırlı olmasını diliyorum. Buradan Filistinli kardeşlerimizi katleden Siyonist İsrail’i lanetliyorum. Filistin’de şehit düşen kardeşlerimize Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Filistin meselesini, HAK-İŞ milli bir dava olarak görmüştür. Bizim de bu mücadeleye ayak uydurmamız gerekir. Gerek toplantılarımızda, gerek yardımlarımızda her zaman Filistin’e destek verdik ve vermeye de devam edeceğiz” diye konuştu.

HAK-İŞ’in, çalışma hayatından sendikal yaşama kadar, emekçileri ilgilendiren her konuda, birçok sorunun dile getirilmesinde öncülük ettiğini ifade eden Değirmenci, “Bu nedenle HAK-İŞ’i daha fazla büyütmemiz gerekmektedir. Ülkemizin selameti, emekçilerin huzuru, sendikalarımızın güçlenmesi için HAK-İŞ’i büyütmek boynumuzun borcudur. Bizleri bekleyen 14 milyon sendikasız emekçiye ulaşmamız gerekmektedir. İnşallah, hep birlikte, omuz omuza, sırt sırta, kafa kafaya verip, HAK-İŞ’imizi hak ettiği zirvelere taşıyacağız” diye konuştu.

Sert: “Kardeş Sendikalarımızla Birlikte Büyüyeceğiz”

Genel Başkan Yardımcımız Devlet Sert, “HAK-İŞ’li olmak, HAK-İŞ davasına destek vermek, mücadele etmek, her zaman söylediğimiz gibi herkese nasip olmamıştır. Sizler şanslı insanlarsınız. Sizler bulunduğunuz illerde HAK-İŞ’i temsil ediyorsunuz.  49 yılı geçmiş yarım asırlık bir çınarın altında hizmet etmek ve daha nice başarılara imza atmak için mücadele veriyoruz. Bu davaya gönül vermek, katkı sunmak, Allah’ın rızasını kazanmak gibi bir anlayışla hareket etmek bizim şiarımızdır. Sizler HAK-İŞ’in gittiği yolda, çizgisinde Genel Başkanımız Mahmut Arslan nasıl davranıyorsa sizler de öyle davranmalısınız. Biz ancak böyle büyüyebiliriz. Kardeş sendikalarımızla birlikte büyüyeceğiz” dedi.

Çukutli: “Verginin Adaletli Bir Şekilde Alınmasını İstiyoruz”

Genel Başkan Yardımcımız Halil Çukutli, HAK-İŞ Konfederasyonu olarak üç büyük ilde kitlesel mitingler düzenlendiğini ve bu mitinglerde binlerce emekçi ile bir araya gelindiğini anımsatarak, “Bu mitinglerde asıl amacımız vergi konusuydu. Hepimizin ortak sorunu bu. Kesilen vergilerden dolayı yaşanan mağduriyetler çok fazla. Bu, ülkemizin kanayan bir yarası. İnşallah önümüzdeki dönemde bu sorunu çözmek bizlere nasip olur. Vergiler çalışanlarımızın belini büküyor. İnşallah bu noktada amacımıza ulaşırız” diye konuştu.

Kayabaşı: “Yolumuz Çok Uzun ve İşimiz Çok Meşakkatli”

Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Ali Kayabaşı, HAK-İŞ Konfederasyonumuzun sadece bir emek örgütü olmadığını, aynı zamanda bir fikir hareketi olduğunu belirterek, “49 Yıl geçmiş. Çok ciddi bir tarihi olan, kökeni olan, çok ciddi çalışmaları olan bir Konfederasyonda olmaktan gurur duyuyorum. Yolumuzun çok uzun ve işimizin çok meşakkatli olduğunu biliyorum. Son zamanlarda ciddi anlamda enflasyonist bir dönemden geçiyoruz. Zamların kifayetsiz kaldığını görüyoruz. Ciddi anlamda zorluk yaşıyoruz. Ek protokol talebinde bulunuyoruz” dedi.

Akbulut: “Daha Nice 49 Yıllar Diliyorum”

HAK-İŞ Genel Sekreterimiz Eda Akbulut, “Biz tüm çalışanlarımızla, emekçilerimizle ve il başkanlarımızla büyük ve güçlü bir aileyiz. Genel Başkanımız ve yönetim kurulumuzun desteğiyle daha ileriye doğru gideceğiz. İnşallah hep birlikte nice 49 yıllar diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından il başkanlarımız da söz alarak, Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in 49. Kuruluş Yıldönümünü kutlayarak, illerinde yürüttükleri faaliyetler konusunda değerlendirmelerde bulundular, taleplerini ilettiler.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan HAK-İŞ’in tarihi yürüyüşü ve elde ettiği başarılara dair değerlendirmelerde bulundu.

Program, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu. 

21 Ekim 2024 16:21, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu