HAK-İŞ’İN 49. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ YOĞUN KATILIMLA KUTLADIK

22 Ekim 2024 21:54, Haberler


HAK-İŞ’İN 49. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ YOĞUN KATILIMLA KUTLADIK

Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in 49. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında, 22 Ekim 2024 tarihinde kuruluş yıldönümü dolayısıyla gerçekleştirilen programa, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan başta olmak üzere siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve büyük HAK-İŞ teşkilatının yoğun katılımıyla kutladık. 

HAK-İŞ’in 49. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla gerçekleştirilen programa, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan,  AK Parti Genel Başkan Vekili ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, Bakan Yardımcıları Lütfihak Alpkan, Faruk Özçelik, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, Genel Başkan Yardımcılarımız Yunus Değirmenci, Devlet Sert, Halil Çukutli ve Mehmet Ali Kayabaşı, Genel Sekreterimiz Eda Akbulut, Genel Sekreter Yardımcılarımız Fatma Zengin, Hamdi Abdullah Koçoğlu, Sendikalarımızın Genel Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, ÇSGB ÇASGEM Başkanı Prof. Dr. Elif Gökçearslan, ÇSGB Çalışma Genel Müdürü Dr. Mehmet Baş, İŞKUR Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Buğra Yıldırım, BBP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Gürbüz, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, İYİ Parti STK İlişkiler Başkanı Alper Akdoğan, HÜDA-Par Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin İmir ve Hamdin Aslan,  MÜSİAD Ankara İl Başkanı Hasan Fehmi Yılmaz, TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Öztürk, Türkiye KAMUSEN Genel Başkan Yardımcısı Şuayip Deniz Demir, Kamu Denetçiliği Kurumu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı Lokman Aylar, TYB Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Muhammed Enes Kala, Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Üyesi Ali Altuntaş, basın mensupları ve genel merkez çalışanlarımız katıldı.

49. Kuruluş yıldönümü programımızda Kur’an-ı Kerim tilaveti ve HAK-İŞ Konfederasyonumuz faaliyetlerini anlatan kısa film gösterimi gerçekleştirildi.

“49. Yaşımızı Coşkuyla Kutluyoruz”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, iki gün süren etkinliklerin coşku içerisinde gerçekleştirildiğini ifade ederek, “İki gündür sorunlarımızı, taleplerimizi, olması gerekenleri ve geldiğimiz noktayı, yol yürüyüşümüzü ve karşılaştığımız sorunlarla ilgili çözümlerimizi, İl Başkanları toplantımızda ve Genişletilmiş Başkanlar Kurulumuzla değerlendirme imkanı bulduk. Düzenlediğimiz panelimiz ve kuruluş yemeğimizle birlikte 49. Kuruluş yaş günümüzü başlatmış bulunuyoruz” diye konuştu.

“Emeği Geçenlere Teşekkür Ediyorum”

HAK-İŞ Konfederasyonumuzun kuruluşundan bugüne kadar emeği geçenlere teşekkür eden Arslan, “49 yıllık tarihimizde HAK-İŞ genel başkanlarımızdan başlayarak tüm mensuplarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Başta merhum Necati Çelik olmak üzere kaybettiklerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

“12 Eylül Darbesini Yaşadık”

1976 yılında kurulmasının üstünden henüz 4 yaşında iken 12 Eylül darbesiyle karşılaştıklarını hatırlatan Arslan, “12 Eylül’de konfederasyonumuza büyük bir operasyon başlatıldı, kapımıza mühür vuruldu, mal varlığımıza el konuldu, faaliyetlerimiz yasaklandı. Uzun bir süreden sonra konfederasyonumuzun yeniden faaliyetlerine başlaması çok da kolay olmadı” diye konuştu.

“Demokrasi Bizim Ekmeğimiz ve Aşımızdır”

Darbelere ve darbe girişimlerine karşı onurlu bir mücadele verdiklerini ve dik bir duruş sergilediklerini ifade eden Arslan, “Konfederasyonumuz her zaman demokrasiden ve millet iradesinden yana tavır koymuştur. Demokrasiye karşı her türlü kalkışmanın karşısında yer aldık. Demokrasiye asla el uzatılmasına müsaade etmedik. Çünkü demokrasi yoksa sendika yok, toplu sözleşme yok. Bizim için demokrasi, ekmeğimiz ve aşımızdır. Bundan asla ve asla taviz vermeyeceğiz” uyarısında bulundu.

“Cumhurbaşkanımız Bizler İçin Kapılarını Sonuna Kadar Açtı”

“Hükümetimizle ne zaman istesek, sorunlarımızı kendisiyle paylaşmak istediğimizde Cumhurbaşkanımız kapılarını bizlere sonuna kadar açtı” diye konuşan Arslan, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a her gittiğimizde taleplerimizi ve sorunlarımızı açık yürekle söyledik. Bütün sorunlarımızı paylaştık. Çalışma Bakanımızla ne zaman görüşmek istediysek, kapıları sonuna kadar açtı” dedi.

“Çalışma Bakanımıza Teşekkür Ediyoruz”

31 Mart yerel seçimlerinden sonra bazı belediye başkanlarının HAK-İŞ Konfederasyonumuza büyük bir operasyon başlattığını söyleyen Arslan, “HAK-İŞ üyelerimiz, baskı ve tehditlerle sendikalarından ayrılmak zorunda kaldılar. Diyarbakır’da 1000, Van’da 850 arkadaşımız işlerini kaybetti. Mayıs ayından bugüne kadar direnişimiz devam ediyor. Atılan işçilerimizin hak mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğiz. Çalışma Bakanımıza buradan bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. İşten atılan işçilerimizi bakanımız dinledi. Bu arkadaşlarımızın yasal haklarını bir an önce kazanabilmesi için işlemler başlatıldı. Sayın Bakanımıza bir kez daha buradan teşekkür etmek istiyorum” açıklamalarında bulundu.

“Mücadelemiz Ekmek ve Aş Mücadelesidir”

HAK-İŞ’in mücadelesinin siyasi bir mücadele değil, ekmek ve aş mücadelesi olduğunun altını çizen Arslan, “Hem İskenderun’daki hem de Lezita grevimizin sonlandırılması için Çalışma Bakanımız müthiş bir çaba sarf etti. Biz bunların şahidiyiz. Direnişlerimiz devam ediyor, bizlere destek veren bütün destekçilerimize teşekkür etmek istiyorum” dedi.

“Geleceğe Umutla Bakıyoruz”

Endişeye ve korkuya kapılmadan zorlukların farkında olarak, umutlarımızı kaybetmeden HAK-İŞ ailesi olarak geleceğe umutla baktıklarını belirten Arslan, “HAK-İŞ’i olması gereken yere taşımak, daha güçlü bir HAK-İŞ inşa etmek ve sorunlarımızın üstesinden gelmekte kararlıyız. Buradan sizlere ve kamuoyuna söz veriyoruz. Yolumuz açık, geleceğimiz aydınlık olsun” diye konuştu.

“HAK-İŞ’in Fikirlerinden Azami Şekilde Faydalandık”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz yaptığı konuşmada, “Daha adil ve eşitlikçi” bir çalışma hayatını hâkim kılmak için sendikalar ve konfederasyonlarla birlikte istişare içinde çalıştıklarını belirterek, “Mahmut Başkanımızla sayısız görüşmelerimiz oldu. Orta Vadeli Program hazırlanırken, temel dokümanlarımızı şekillendirirken fikirlerinden azami şekilde faydalandık. OVP ve bütçenin hazırlık aşamalarına temsil ettiği kesimlerin görüşlerini yansıtan HAK-İŞ ve diğer sendikaları buradan teşekkürle anmak istiyorum” dedi.

“HAK-İŞ 49 Yıldır Emek Hareketinin Öncüsü Olmuştur”

HAK-İŞ olarak 49. Yıldönümümüz vesilesiyle gerçekleştirdiğimiz “Refahın Adil Paylaşımında Vergi ve Sosyal Güvenlik" başlıklı panelin önemine değinen Yılmaz, “Vergi sisteminin adaletli olması, üst gelir gruplarının sorumluluklarını yerine getirmesini sağlarken, dar gelirli vatandaşlarımızın sırtındaki yükü hafifletir. 49 yıl boyunca HAK-İŞ, emeğin kutsallığını ve alın terinin değerini her fırsatta dile getirmiş, işçi sınıfının hakkaniyet mücadelesinde öncü olmuştur” diye konuştu.

“HAK-İŞ’in 49. Yılını Tebrik Ediyorum”

“HAK-İŞ Konfederasyonumuz, 20 farklı iş kolunda örgütlenmiş sendikaları ve toplam 850 binden fazla üyesiyle, Türkiye'nin en büyük işçi konfederasyonlarından biri olmanın haklı gururunu taşımaktadır. HAK-İŞ’in 49. yaş gününü tebrik ediyorum” diye konuşan Yılmaz, HAK-İŞ Konfederasyonumuzun Türkiye’nin en zor dönemlerinde elini taşın altına koymaktan vazgeçmediğini ifade etti.

“49. Kuruluş Yıldönümünüzü En Kalbi Duygularla Kutluyorum” 

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, “HAK-İŞ Konfederasyonun 49. Kuruluş Yıl Dönümünü, en kalbi duygularla kutluyor, konfederasyonun yeni yaşının, başta HAK-İŞ ailesi olmak üzere tüm emek camiamıza hayırlar getirmesini diliyorum. Bugün burada; ülkemizin dört bir yanından gelerek programa katılım sağlayan, tüm emekçi kardeşlerimle bir arada olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Kurulduğu günden bugüne bu camiada görev yapmış ve ahirete irtihal eden tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

“HAK-İŞ’li Kardeşlerime Şükranlarımı Sunuyorum”

Özellikle kurulduğu 70’li yılların kaotik atmosferinde, hem sendikal mücadele  konusunda hem de hak ve özgürlüklerin savunulması noktasında her daim en ön  safta yer alarak, onurlu bir duruş ortaya koyan HAK-İŞ’e ve Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a teşekkürlerini ileten Işıkhan, “Yarım asra yaklaşan hak, adalet ve emek mücadelesinde; tüm HAK-İŞ’li  kardeşlerime ülkemize, milletimize ve çalışma hayatına vermiş olduğu hizmetlerden ötürü şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“HAK-İŞ’e Muvaffakiyetler Diliyorum”

HAK-İŞ Konfederasyonumuzun özellikle çalışma barışı, sosyal güvenlik, örgütlenme ve toplu  sözleşme konularında sosyal diyaloğun güçlendirilmesine büyük katkılar sunduğunu belirten Işıkhan, “Bu vesileyle 49. Kuruluş Yıldönümünün ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini  temenni ediyorum.  Kıymetli Başkanımız Mahmut Arslan ve HAK-İŞ ailesinin tüm mensuplarına gelecek çalışmalarında muvaffakiyetler diliyorum” şeklinde konuştu.

Program, konuşmaların ardından toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

22 Ekim 2024 21:54, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu