HAK-İŞ’Lİ KADIN EMEKÇİLER ANKARA’DA BULUŞTU

06 Mart 2025 13:14, Haberler


HAK-İŞ’Lİ KADIN EMEKÇİLER ANKARA’DA BULUŞTU

HAK-İŞ 14. ULUSLARARASI KADIN EMEĞİ BULUŞMASI BAKAN GÖKTAŞ’IN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİ

HAK-İŞ’li Kadın Emekçiler, “Kadınların Emeğin Evrensel Gücüne Katkısı” temalı HAK-İŞ 14. Uluslararası Kadın Emeği Buluşmasında büyük bir coşkuyla araya geldi. Programa Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş katılarak HAK-İŞ’li kadın emekçilere hitap etti.

HAK-İŞ 14. Uluslararası Kadın Emeği Buluşması “Kadınların Emeğin Evrensel Gücüne Katkısı” temasıyla, 6 Mart 2025 tarihinde The Green Park Otel’de gerçekleştirildi.

Programa Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Genel Başkan Yardımcılarımız Yunus Değirmenci, Devlet Sert, Halil Çukutli, Mehmet Ali Kayabaşı, Genel Sekreterimiz Eda Akbulut, HAK-İŞ Kadın Komite Başkanımız ve Genel Sekreter Yardımcımız Fatma Zengin, Genel Sekreter Yardımcımız Hamdi Abdullah Koçoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, Un Woman Direktör Vekili Zeliha Ünaldı, ITUC-AP Eşitlik Direktörü Anna Lee Tuvera, ITUC Kadın Komitesi Başkanı Jotika Sharma, ETUC Eşitlik Danışmanı Alina Brüser, BBP Kadın Kolları Başkanı Dilek Keskin, Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Çalışmaları Başkanı Zeynep Sudan, Çalışma Genel Müdürlüğü Hukuk Daire Başkanı Nazlı Nevin Ekinci, Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın, Kamu-Sen Kadın Komisyonu Başkanı Leyla Polat, Çalışma Genel Müdürlüğü Çalışma İstatistikleri Daire Başkan Vekili Mustafa Sezer Pehlivan, Türkiye Gaziler Ve Şehit Aileleri Vakfı Genel Başkanı Lokman Aylar, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi, Mavi Kapı Derneği Başkanı Ozan Canyurt, Konfederasyonumuza bağlı Sendikalarımızın Genel Başkanları, HAK-İŞ'e bağlı sendikalarımızın kadın komite başkan ve üyeleri, HAK-İŞ’li sendikacı kadın liderler, akademisyenler, bürokratlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. HAK-İŞ Kadın Komitesi tarafından hazırlanan film izlendi.

Arslan, “ILO C190’ın Türkiye Tarafından Kabul Edilmesini Bekliyoruz”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Kadınların Emeğin Evrensel Gücüne Katkısı” temasıyla gerçekleştirdiğimiz 14. Kadın Emeği Buluşması kapsamında düzenlenen panel ve çalıştayların tarihe geçecek önemli çalışmalar olduğuna dikkat çekerek, emeği geçen başta kadınlar olmak üzere herkese teşekkür etti.

Genel Başkanımız Arslan, kadın emekçilerin hak ettiklerini elde edebilmesi için HAK-İŞ Konfederasyonu’nun yoğun çalışmalar yürüttüğüne vurgu yaparak “Kadınların her alanda eşit ve adil bir ücrete sahip olmaları için mücadelemizi sürdüreceğiz. Uluslararası sözleşmelerin ülkemizde uygulanması konusunda ciddi çalışmalar yürütüyoruz. ILO C190 sayılı sözleşmesinin ülkemiz tarafından onaylanmasını ısrarla istiyoruz. C190 sözleşmesi, ILO’nun 100. Yılında dünyada ilk kez çalışanların şiddete karşı korunması için hazırlanmış tarihi bir sözleşmedir. HAK-İŞ olarak, Türkiye’de bir ilki başararak, C190’ın ihtiva ettiği hususları toplu sözleşmelerimize dahil ettik. Bu konuda işverenlerimize çağrılarda bulunduk. Sözleşme hükümlerinin tüm toplu sözleşmelere dahil edilmesini başarırsak, bu konuda önemli bir yol almış olacağız. Bu çabalarımızı daha ileriye taşımaya mutlaka devam edeceğiz” dedi.

“Türkiye Yüzyılını Birlikte İnşa Edeceğiz”

2025 Aile Yılı’nda, “Ailemiz, Geleceğimiz” inancıyla, aileyi koruyarak ve güçlendirerek Türkiye Yüzyılı’nı el birliğiyle inşa etmeye devam edeceklerini ifade eden Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 2025 yılını “Aile Yılı” olarak ilan etti. Bu vesileyle ailenin ve özellikle çalışanların yaşadığı zorlukları Aile Bakanımıza ifade ettik. Bakanımızın bu konudaki çalışmalarının ne kadar kıymetli olduğunu biliyoruz. 696 sayılı KHK ile taşerondan kadroya geçen emekçilerimizin ellerinden alınan tayin ve becayiş haklarının geri verilmesi ve ailelerin dağılmaması için bu konuda düzenlemelerin yapılmasını talep ediyoruz” dedi.

“Gençlerimizin Evlenmelerini Teşvik Etmeliyiz”

Özellikle gençlerimizin evlenmeleri ve çocuk sahibi olabilmeleri için, yeni düzenlemelerin acilen hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çizen Arslan, “Özellikle çocuk sahibi kadınlarımız için kreş ve doğum yardımlarının yapılması, annelere çocuklarıyla daha fazla zaman geçirecek imkanlar verilmesi, aile yardımlarının yeniden düzenlenmesi ve gençlerimizin evlenebilmeleri ve çocuk sahibi olabilmeleri için imkanlar verilmesini talep ediyoruz” açıklamasında bulundu.

“35 Bin Ev Çalışanını Örgütledik”

HAK-İŞ olarak, ev işçilerini örgütleme kampanyası başlattıklarını ve yaklaşık 35 bin emekçiyi HAK-İŞ çatısı altında örgütlediklerini sözlerine ekleyen Arslan, “Bir milyona yakın olduğu söylenen ev ve bakım işinde çalışan kardeşlerimizin iş kanunu kapsamına alınması mücadelemize devam ediyoruz. Örgütlediğimiz emekçilerin sayısı 35 bini geçti. Bu kardeşlerimiz iş kanunu kapsamında olmadıkları için sendikalara üye olamıyor ve toplu sözleşme yapamıyorlar. Onlarla birlikte mücadele etmeyi Rabbim bizlere nasip etti. Taşeron sistemini nasıl çöpe attıysak, ev işlerinde çalışan bu arkadaşlarımızı da kanun kapsamına alacağız. Mücadelemizi geri adım atmadan sürdürmede kararlıyız. HAK-İŞ’in muhatabı olarak, bu sorunu çözmek için Bakanlığımız samimiyetle çalışıyor. Bakanımıza buradan bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

“Mevsimlik Tarım İşçilerinin Sorunlarını Çözmek Bize Düşüyor”

Mevsimlik tarım işçilerinin yaşadığı sorunlara da değinen Arslan, “Mevsimlik tarım işçileri de bizlerden bir şeyler bekliyor. Mevsimlik tarım işçilerinin yaşadığı zorlukları sonlandırmak için HAK-İŞ’in sorumluluk aldığını buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum. Kağıt toplayıcılarından, mevsimlik işçilere, ülkemize gelen yabancı ev çalışanlarının haklarının korunmasından Suriyeli işçilerin yaşadıkları sorunların son bulmasına kadar ülkemizin, bölgemizin ve küremizin tüm mazlumlarının bizlerden alacaklı olduğunu, HAK-İŞ’in onlara borçlu olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Onların haklarını korumak, mağduriyetlerini gidermek bizlere düşüyor” açıklamasında bulundu.

“Filistinli Kadınlarımıza Selam Gönderiyoruz”

 100 yıldır kendi topraklarında mülteci durumuna düşmüş, toprakları Siyonist İsrail tarafından işgal edilmiş, kan ve gözyaşı ile hayatlarını sürdüren, sürgün edilen, her türlü katliamlara maruz kalmış Filistin halkının her zaman yanlarında olacaklarını söyleyen Arslan, “Tüm Filistinli kadınlarımıza buradan selam gönderiyoruz. 7 Ekimden bu yana bütün dünyanın gözü önünde, anaların, çocukların, masum insanların katledildiği Filistin ve Gazze’ye asla ve asla kulağımızı tıkamadık ve bundan sonra da tıkamayacağız. Bu katilleri buradan bir kez daha lanetliyorum” dedi.

“Filistin’e Selam Direnişe Devam”

“Bizler burada Ramazanda iftarlarımızı rahatça açarken, Gazzeli çocuklar bir lokma ekmeğe muhtaç durumda bırakılmış ve tüm insanlık bunları izlemektedir” diye konuşan Arslan, “Arap Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı, AB, BM Güvenlik Konseyi nerede? Bunlar Siyonist İsrail devletinden korkuyorlar. Tüm uluslararası kuruluşlar Netenyahu’nun rehinesi durumuna gelmiştir. HAK-İŞ, Fİlistin konusundaki kararlılığını 50 yıldır devam ettirmektedir. Konfederasyonumuzun Filistin için düzenlediği kampanyalarda 37 milyon TL’yi aşan bir desteği Gazze ve Filistin’e ulaştırdık. HAK-İŞ olarak kampanyalarımızı daha da büyütecek, Gazzeli çocukların, anaların gözyaşlarını dindireceğiz. Buradan tüm Filistinli kadınlarımıza selam gönderiyor “Filistin’e Selam Direnişe Devam” diyor, tüm Filistinli kardeşlerimizin Ramazanlarını kutluyorum” şeklinde konuştu.

Genel Başkanımız Arslan ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile salondaki bütün protokol ve katılımcılar, “Filistin’e Selam Direnişe Devam” sloganıyla, Filistinli, Gazzeli kadınlara selam gönderdi.

Göktaş: “Kadınların Çalışma Hayatına Aktif Katılımı, Ülkelerin Refahını Hızlandırır”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, HAK-İŞ tarafından gerçekleştirilen 14. Kadın Emeği Buluşmasına katılmaktan ve HAK-İŞ’li kadın emekçilerle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Bu özel günde emeğiyle dünyayı güzelleştiren tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyorum” dedi.

Kadın emeğinin ekonominin ve toplumsal gelişimin bel kemiği olduğuna dikkat çeken Göktaş, kadınların çalışma hayatına aktif katılımının, ülkelerin refahını hızlandırdığını ifade etti. Göktaş, “Kadınların ekonomiye dahil olması, aynı zamanda gelir dağılımının iyileşmesine ve yoksulluğun azalmasına da katkı sağlamaktadır. Bu anlamda bir ülkenin nüfusunun yarısını oluşturan kadınları üretimin dışında tutmak, potansiyelinin yarısını kullanamamak demektir” şeklinde konuştu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kadın ve ailenin güçlendirilmesi adına, hepsi birbirinden önemli ve değerli onlarca projenin hayata geçirildiğini ifade eden Göktaş, tüm çalışmalara öncülük eden Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a teşekkürlerini iletti.

“Gazzeli Kadınlar ve Çocuklar İçin Mücadelemizi Sürdüreceğiz”

“Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı” çerçevesinde kadınları elde ettikleri tüm kazanımlarla güçlendirmeye devam ettiklerini dile getiren Göktaş, “Aynı inançla dünyadaki bütün mazlum kadınların da sesi olmaya devam edeceğiz. Özgür Filistin için sözümüzü yükselteceğiz. Gazzeli kadınlar ve çocuklar için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

“Kadın Güçlenirse, Aile De Güçlenir, Toplum Da Güçlenir”

Kadınların, her alanda desteklendiği bir Türkiye için çalışmalara devem edildiğinin altını çizen Bakan Göktaş, “Çünkü bir kadın güçlenirse, aile de güçlenir, toplum da güçlenir.  Kadınların daha fazla söz sahibi olduğu bir Türkiye, daha güçlü bir Türkiye demektir” şeklinde konuştu.

“Aileyi Korumak Demek Toplumu Korumak Demektir”

2025 yılının Aile Yılı olarak ilan edilmesine atıfta bulunan Bakan Göktaş, ailelerin tüketime dayalı toplum yapısı ile birlikte birçok tehdit ile karşı karşıya olduğunu, Aile kurumunun zayıflaması halinde toplumun çözülmeye başlayacağına dikkat çekerek, “Dolayısıyla aileyi korumak demek aynı zamanda toplumu korumak demek. Bu nedenle aile meselesini aynı zamanda bir milli güvenlik meselesi olarak görüyoruz” dedi.

Programın temasının birleştirici bir gücü olduğunu ifade eden Göktaş “Bugün burada Emeğin evrensel gücü”nden bahsederken, kadınıyla erkeğiyle tüm emekçilerin ortak gücünü kastediyoruz. Hiç şüphesiz bu güç, kadınların katkısıyla büyür, zenginleşir ve anlam kazanır. Bunun için gereken şartları ve koşulları sağlamak hepimizin görevidir” dedi.

Göktaş’tan HAK-İŞ’e Teşekkür

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, HAK-İŞ’in kadın komiteleri aracılığıyla, 81 ilde emekçi kadınların sesini doğrudan karar mekanizmalarına taşıdığını vurgulayarak, “Bu anlamda HAK-İŞ’e, kadınların çalışma hayatına etkin katılımı ve sendikal hayattaki rollerini güçlendirdiği için teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Zengin: Kadın Emekçiler HAK-İŞ Çatısı Altında Birleşiyor

HAK-İŞ Kadın Komite Başkanımız Fatma Zengin, emeğiyle, alın teriyle ve fedakârlığıyla hayatın her alanında var olan tüm kadınların, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutlayarak, 8 Mart tarihinin kadın emekçilerin hak mücadelesini, eşit ve adil çalışma hayatı için verilen çabalarını hatırlama ve mücadeleyi büyütme günü olduğuna dikkat çekti. HAK-İŞ olarak 20 yılı aşkın süredir profesyonel olarak kadın çalışmaları yürüttüğümüzün altını çizen Zengin, her gün daha fazla kadın emekçinin HAK-İŞ çatısı altında birleştiğini ifade etti.

Kadınların çalışma hayatında birçok zorlukla karşı karşıya kaldığını, sosyal hayat ve iş yaşamının uyumu konusunda sıkıntılar çektiğini ifade eden Zengin, HAK-İŞ’in özellikle örgütlü olduğu işyerlerinde, iş aile sosyal yaşam uyumu kapsamında toplu iş sözleşmelerine maddeler eklediğini ve bu konuda bilinçlendirici eğitimler gerçekleştirdiğini vurguladı.

“Kadın Güçlü Olursa Toplum Güçlü Olur”

Tüm emekçi kadınlara, işverenlere, kamu yetkililerine ve toplumun her kesimine seslenen Zengin, “Gelin, kadın emeğini görünür kılalım. Kadınların gücünü, emeğini, üretkenliğini destekleyelim. Çünkü biliyoruz ki, kadın güçlü olursa toplum güçlü olur. Kadın emeği değer gördüğünde, ülkemiz kalkınır” şeklinde konuştu.

Akbulut; “HAK-İŞ Olarak Kadın Çalışmalarımızın Bir Felsefesi Var”

Protokol konuşmalarının ardından Genel Sekreterimiz Eda Akbulut tarafından “HAK-İŞ’li Kadınların Emeğin Evrensel Gücüne Katkısı” konulu bir sunum gerçekleştirildi. Akbulut, HAK-İŞ olarak kadın çalışmalarında çığır açıcı gelişmelere imza atıldığını vurgulayarak, “HAK-İŞ olarak bizim büyük bir farkımız var, kadın çalışmalarımızın bir felsefesi var. Yol haritası var. Stratejisi var. Her çalışmada daha ilerisini planladığımız hedefler var. Ve önemlisi HAK-İŞ’in sendikal değerleri var. Değerlerimizden ve ilkelerimizden vazgeçmeden başta endüstri ilişkiler sistemi olmak üzere kadın çalışanların sorunlarına ilişkin yeni modeller ve anlayışlar geliştirme gayretimiz var” dedi.

Tüm çalışmalarda olduğu gibi kadın çalışmalarının başarılı olmasının arkasında yatan en büyük sebebin dava bilinci olduğuna vurgu yapan Akbulut, “Bu başarıların arkasında, HAK-İŞ’li kadınların sendikal davaya sahip çıkmasının yanı sıra önemli bir yönetim iradesi mevcuttur. Konfederasyonumuzun ana tüzüğünde amaç ve faaliyetlerimiz başlığı altında yer alan ‘Çalışan kadınların korunması ve güçlendirilmesi’ maddesi HAK-İŞ’in kadın çalışmalarına bakış açısını net bir biçimde ortaya koymaktadır” şeklinde konuştu.

Kadın Çalışmalarının Mimarı Arslan’a Teşekkür

HAK-İŞ’in kadınlarla ilgili söylem ve eylemleri beraber yürüttüğünün altını çizen Akbulut, Genel Kurul Kararlarından, saha eğitimlerine, ILO C190’ın onaylanmasından, proje çalışmalarına varıncaya kadar her alanda önemli başarılara imza atıldığını vurguladı. Akbulut, bu başarıların mimarı olan Genel Başkanımız ve Yönetim Kurulumuza teşekkür etti. Akbulut, “Kadın çalışmalarına ilişkin bu iradenin yazılı hale getirilmesi ve HAK-İŞ faaliyetlerine yansıtılması konusundaki kararlılıklarından ötürü Konfederasyonumuz Genel Başkanı Sayın Mahmut Arslan’a ve Genel Başkan Yardımcılarımıza sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Un Woman Direktör Vekili Zeliha Ünaldı’dan HAK-İŞ’e Teşekkür

Un Woman Direktör Vekili Zeliha Ünaldı, kadın hakları mücadelesinin emek hakları mücadelesinden ayrı tutulamayacağını belirterek, kadınların sendikal karar alma süreçlerine dahil edilmesinin önemli olduğunu ifade etti. Kadınların hak ettiği değeri gördüğü bir toplumun mümkün olduğunu dile getiren Ünaldı, HAK-İŞ ile önümüzdeki dönemde ortak çalışmalara imza atılacağının müjdesini verdi. Ünaldı, HAK-İŞ’in yürüttüğü öncü ve örnek çalışmalara’da teşekkür etti.

ITUC-AP Eşitlik Direktörü Anna Lee Tuvera’dan Teşekkür

ITUC-AP Eşitlik Direktörü Anna Lee Tuvera, ITUC-AP’nin kaynaklarının yarısından fazlasının kadın çalışmalarına ayrıldığının altını çizerek, kadınların çalışma hayatında yaşadıkları sorunların ortadan kaldırılması için önemli çalışmalara imza atıldığını ve HAK-İŞ’in tüm çalışmalarda destekçileri olduğunu ifade ederek, teşekkürlerini iletti.

ITUC Kadın Komitesi Başkanı Jotika Sharma’dan HAK-İŞ’e Takdir

ITUC Kadın Komitesi Başkanı Jotika Sharma, kadınlara adanmış bir günde, Türkiye'de kadın haklarının güvence altına alınması ve geliştirilmesi için mücadele eden HAK-İŞ’in programına katılmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti. Sharma, “Yaptığınız çalışmaları ve kaydettiğiniz ilerlemeyi duymaktan memnuniyet duyuyorum. Sizi ve liderliğinizi, kadın sorunlarının sendikal gündeminizde ve işyerinizde en önde yer almasını sağladığınız için takdir ediyorum” dedi.

ETUC Eşitlik Danışmanı Alina Brüser’den Mücadele Mesajı

ETUC Eşitlik Danışmanı Alina Brüser, HAK-İŞ 14. Uluslararası Kadın Emeği Buluşmasına davet edildiği için teşekkürlerini ileterek, toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesinin çetin bir mücadele olduğuna dikkat çekerek, “Bu Mücadele, Mücadele etmeye değerdir” dedi. Kadınların çalışma hayatında karşılaştıkları zorlukları kolektif mücadele ile aşabileceklerini dile getiren Brüser, “Kolektif gücümüz bizim gücümüzdür ve iş yerlerimizin ve hareketimizin çeşitliliği en büyük varlığımızdır. Mücadeleye devam edelim. İlerlemeye devam edelim” dedi

ITUC ve ETUC Genel Sekreterlerinden Video Mesajları Yayınlandı

HAK-İŞ 14. Uluslararası Kadın Emeği Buluşmasına ITUC Genel Sekreteri Luc Triangle ve ETUC Genel Sekreteri Esther Lynch video mesajları ile katılım sağladılar.

Sosyal Hayat, Aile ve İş Hayatı Üçgeninde Kadın Panelini Gerçekleştirdik

“Sosyal Hayat, Aile ve İş Hayatı Üçgeninde Kadın” panelinde; kadınların iş ve aile hayatındaki uyum süreçleri ile sosyal hayatta karşılaştıkları sorunlar ve çözüm önerileri, alanında uzman akademisyenler tarafından tüm boyutları ile ele alındı.

Prof. Dr. Gonca Durgun Bayraktar’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde; ILO Kıdemli Program Yöneticisi Ebru Özberk Anlı “Bakım Ekonomisi”, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Işıl Kurnaz “Kayıtdışı İstihdam”, konulu sunumları gerçekleştirdiler.

Panelin ardından, HAK-İŞ Hukuk Müşavirimiz Av. Hacer Türk Albayrak tarafından HAK-İŞ Kadın Strateji Belgesinin tanıtımı gerçekleştirildi.

Programın öğleden sonraki bölümünde, Prof. Dr. Ahmet Sarıtaş tarafından HAK-İŞ Anket Çalışması gerçekleştirildi.

Anket çalışmasının ardından, yaklaşık 600 kişiden oluşan 14 ayrı grupta çalıştaylar düzenlendi.

Prof. Dr. Oğuz Karadeniz’in moderatörlüğünü yaptığı “Kayıt dışı İstihdam”, Dr. Cavit Demiral’ın moderatörlüğünü yaptığı “Ayrımclıkla Mücadele”, Doç. Dr. Işıl Kurnaz’ın moderatörlüğünü yaptığı “Bakım Ekonomisi”, Prof. Dr. Banu Uçkan Hekimler’in moderatörlüğünü yaptığı “Demokrasi ve Hak Arayışı Perspektifinden Örgütlenme”, Prof. Dr. Ersin Erdoğan’ın moderatörlüğünü yaptığı “Kadınların Adalete Erişimi ve Hukuk”, Prof. Dr. İştar Urhanoğlu’nun moderatörlüğünü yaptığı “Kriz Dönemlerinde Çalışma Hayatı”, Doç. Dr. Oğuz Göksu’nun moderatörlüğünü yaptığı “Dijitalleşmenin Kadınlar Üzerindeki Etkisi”, Doç. Dr. Nergis Dama’nın moderatörlüğünü yaptığı “Doğal Afetlerde Kadın Olmak”, Doç. Dr. Eda Manav Özdemir’in moderatörlüğünü yaptığı “Ailenin Geleceği İçin Çalışma Hayatının Planlanması”, Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl’ün moderatörlüğünü yaptığı “Sosyal Güvenliğin Kadınlar Üzerindeki Etkisi”, Prof. Dr. Mehmet Akif Kireççi’nin mdoeratörlüğünü yaptığı “Göçün Kadınlara Etkisi”, Doç. Dr. Kürşat Tutar’ın moderatörlüğünü yaptığı “İklim Değişikliği ve Kadın”, Prof. Dr. Cengiz Anık’ın moderatörlüğünü yaptığı “Etkili İletişim”, Prof. Dr. Yılmaz Yeşil’in moderatörlüğünü yaptığı “Savaşlarda Kadın Olmak: Filistin Özelinde" çalıştayları düzenlendi.

06 Mart 2025 13:14, Haberler


© 2024-2025 HAK-İŞ Konfederasyonu