ARSLAN: "GÜÇLÜ TÜRKİYE BUGÜNLERİ SAĞDUYU İLE AŞACAKTIR."

04 Haziran 2013 14:00, Basın


HAK-İŞ GENEL BAŞKANI MAHMUT ARSLAN:

“GÜÇLÜ TÜRKİYE BUGÜNLERİ SAĞDUYU İLE AŞACAKTIR.”

Taksim Gezi Parkı ile başlayan ve devam eden olaylara ilişkin HAK-İŞ Konfederasyonu tarafından yapılan yazılı açıklamada Genel Başkan Mahmut Arslan sağduyu çağrısı yaparak şu değerlendirmelerde bulundu.

 

“HAK-İŞ Konfederasyonu olarak Taksim Gezi Parkı ile başlayan ve yaygınlaşan olaylar nedeniyle büyük üzüntü ve kaygı içerisindeyiz.

 

Taksim Gezi Parkında çevre duyarlılığı nedeniyle 31 Mayıs 2013 tarihinde başlayan demokratik tepkiler, art niyetli kişi ve grupların dahil olmasıyla bugün amacını aşan bir hal kazanarak, ülkemizin huzurunu hedef alan bir boyuta gelmiştir.

 

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak gösteri ve yürüyüşlerin, şiddete başvurulmadan, kamu düzenini bozmadan, demokratik yollarla, yasalar çerçevesinde gerçekleştirilmesi gerektiğine inanıyoruz.

 

Bu çerçevede yapılan gösteri ve eylemlere emniyet teşkilatının aşırı güç kullanımını tasvip etmiyoruz.

 

Ancak çevre duyarlılığı ile başlayan gösteriler amacını aşarak, kamu düzenini bozmuş, milletimizin mal ve can güvenliğini tehlikeye sokmuş,  kamu alanlarının ağır şekilde tahrip edilmesiyle vatandaşlarımızı ve esnafımızı mağdur etmiştir.

 

Provokasyonlara açık bir hal kazanan böyle bir ortam hiçbir kesime fayda ve kazanım getirmeyecektir.

 

Bu nedenle HAK-İŞ Konfederasyonu olarak; tüm kesimleri sağduyu ve aklı selime davet ediyoruz. Başta gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımız itidal içinde olmalıdır.  

 

Yaşanan olayları derinleştirmeye yönelik provokasyonlara gelinmemeli, milletimizi ayrıştırarak, ülkemizin huzurunu bozma ve kaos yaratma girişimleri boşa çıkarılmalıdır.  

 

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak,  ülkesini seven tüm kesimlerin aklı selim ile hareket ederek, diyalog ve sağduyu ile bugünleri aşacağına inanıyoruz. Güçlü Türkiye, bugünlerden birlik ve beraberlik ile çıkacaktır.” Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

04 Haziran 2013 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu