ARSLAN, ILO ACTRAV İŞÇİ GRUBU BAŞKANI ANDRE İLE BİR ARAYA GELDİ

04 Haziran 2025 14:48, Haberler


ARSLAN, ILO ACTRAV İŞÇİ GRUBU BAŞKANI ANDRE İLE BİR ARAYA GELDİ

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 2-4 Haziran 2025 tarihlerinde Cenevre’de Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından düzenlenen “113. Uluslararası Çalışma Konferansı” çerçevesinde ILO İşçi Grubu Direktörlüğü İşçi Grubu Başkanı (ILO ACTRAV) Maria Helen Andre ile bir araya geldi.

Genel Başkanımız Arslan’a, Genel Başkan Yardımcımız Yunus Değirmenci, Genel Sekreterimiz Eda Akbulut, Dış İlişkiler Birim Amirimiz Merita Yıldız ve Uzmanlarımız eşlik etti.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve ILO İşçi Grubu Direktörlüğü İşçi Grubu Başkanı Maria Helen Andre, HAK-İŞ ve ILO ortak çalışmalarından, kayıt dışı istihdamla mücadele stratejilerine, Ev İşçileri Projemizin gelişmelerinden, insan onuruna yakışır iş çalışmalarına, ülkemizdeki geçici koruma altındaki Suriyelerin sorunlarından çözüm önerilerine kadar çalışma hayatına ilişkin birçok konu hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

“HAK-İŞ Olarak Ev İşçilerini Kayıtlı İstihdama Dahil Ediyoruz”

Genel Başkanımız Arslan, HAK-İŞ olarak kayıt dışı istihdamla mücadele adına ülkemizde önemli çalışmalara imza attığımızı kaydederek, ev işçileri projemizi başlattığımızı, bu kapsamda ülkemizdeki 1 milyon 300 bin ev işçinin kayıtlı istihdama geçmesi ve sosyal haklarını elde etmesi için mücadelemizin sürdüğünü ifade etti.

HAK-İŞ ve ILO Ortak Ev İşçileri Projemiz Devam Ediyor

Arslan, Ev İşçileri Projemiz ile Ev İşçilerinin kayıt altına alınması, iş kanunu kapsamına alınması ve sendikal örgütlülüğe dahil edilmesinin sağlanacağını, HAK-İŞ olarak 55 bin ev işçisinin örgütlendiğini ve ILO Türkiye Ofisi ile de ev işçileri konusunda ortak bir projenin de yürütülmeye devam ettiğini dile getirdi.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, ülkemizde 3 buçuk milyon civarında geçici koruma kapsamında Suriyeli bulunduğunu, bu statüdeki Suriyeli göçmenlerin çalışma hayatına kazandırılması, çalışma izinlerinin verilmesi, kayıt dışı sistemden kayıt altına alınması ve çalışma hayatında haksız rekabetin engellenmesi konusunda bir dizi zorluklar olduğunu anımsatarak, HAK-İŞ olarak bu zorluklarla mücadele için hem hükümetle hem de bakanlıkla çeşitli görüşmeler yaptığımızı ifade etti.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Suriyeli göçmenler ile ilgili olarak Suriye’de ki rejimin değişmesi ile yeni ve önemli bir sürecin başladığını belirterek, ilk defa Türkiye’de ki Suriyeliler ile ilgili görüşülebilecek bir muhatabımız olduğunu, Suriye Hükümeti ve orada HAK-İŞ’in de muhatabı olan Suriye Konfederasyonu ile geçmişten gelen önemli ilişkilerimiz olduğunu vurguladı. Arslan, sorunların çözümü için HAK-İŞ olarak Suriye Sendikalar Konfederasyonu (GFTU) ile ortak bir iş birliği anlaşması imzaladığımızı hatırlatarak, HAK-İŞ, GFTU ve ILO Türkiye Ofisi olarak üçlü bir proje geliştirmek istediğimizin altını çizdi.

Arslan, çalışmaların ILO ile birlikte devam ettirilmesinin önemli olduğunu, bu sayede kayıt dışı çalıştırılanların kayıtlı istihdama geçirilmesi konusunda bir irade oluşacağını belirtti.

Andre: “ILO ACTRAV Olarak HAK-İŞ’in Çalışmalarını Takdir Ediyoruz”

ILO İşçi Grubu Direktörlüğü İşçi Grubu Başkanı Maria Helen Andre, HAK-İŞ’in çalışmalarını yakından takip ettiğini belirterek özellikle yeni dönemde HAK-İŞ’in GFTU ile yapmış olduğu çalışmalar konusunda takdirlerini iletti.  HAK-İŞ’in Türkiye’de ki Suriyeli mültecilerin statülerinin belirlenmesi adına yaptığı çalışmaların önemine değinen Andre, “HAK-İŞ’in yaptığı çalışmalar sadece insan onuru için değil, Türkiye’de ki iş hayatının düzenlenmesi adına da çok önemli çalışmalardır” dedi.

“HAK-İŞ ve ILO Arasındaki Çalışmaların Başarıyla Tamamlanması İçin Elimizden Geleni Yapacağız”

HAK-İŞ ve ILO Türkiye Ofisi arasında önemli çalışmalara imza atıldığını kaydeden Andre, ILO ACTRAV olarak çalışmaların başarılı bir şekilde tamamlanması adına ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

HABERE AİT GÖRSELLER :

04 Haziran 2025 14:48, Haberler


© 2024-2025 HAK-İŞ Konfederasyonu