“TALEPLERİMİZİN KARŞILANMASI VE SÜRECİN HIZLANDIRILMASINI İSTİYORUZ”

19 Haziran 2025 15:04, Haberler


“TALEPLERİMİZİN KARŞILANMASI VE SÜRECİN HIZLANDIRILMASINI İSTİYORUZ”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Kamu Çerçeve Protokolü görüşmeleri kapsamında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ı ziyaretinin ardından Öz Sağlık-İş Sendikamızda basın açıklamasında bulundu. Arslan, gelinen sürece ilişkin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’a bilgi verdiklerini belirterek, çalışanların taleplerinin karşılanması ve sürecin hızlandırılması konusunda talepte bulunduklarını ifade etti. 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 19 Haziran 2025 tarihinde Öz Sağlık İş Sendikamızı ziyaret ederek, Öz Sağlık-İş Sendikamızın Genel Başkanı ve Genel Başkan Yardımcımız, aynı zamanda da Kamu Çerçeve Protokolü Koordinasyon Kurulu Başkanı Devlet Sert ve Genel Başkan Yardımcıları ile biraraya geldi. Genel Başkanımız Arslan’a Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Ali Kayabaşı ve Genel Sekreterimiz Eda Akbulut ile Genel Sekreter Yardımcımız Hamdi Abdullah Koçoğlu eşlik etti. 

“Süreç Uzamadan Teklif Verilmeli”

Genel Başkanımız Arslan, kamu çerçeve protokolü görüşmelerine ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede, HAK-İŞ Yönetim Kurulunda alınan karar gereği KÇP görüşmelerinin kamuda örgütlü sendikalarımızın oluşturduğu Kamu Koordinasyon Kurulu tarafından yürütüldüğünü anımsattı. Arslan, Türk-İş ve HAK-İŞ’in ortaklaşa hazırladığı talep metninin 27 Şubat'ta TÜHİS'e teslim edildiğini, aradan geçen süre içerisinde hiçbir madde üzerinde bir tutanak imzalanmadığını, en son görüşmede de kamuoyu tarafından yakından bilinen, bizlerin de kabul etmediği bir teklifin sunulduğunu söyledi. 

HAK-İŞ Yönetim Kurulumuz tarafından yapılan değerlendirmelerin ardından, ilk olarak Çalışma Bakanı, Maliye Bakanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcımız ile görüşmelerin yapılması ve gelinen aşamaların paylaşılması konusunda bir kararlılık ortaya koyulduğunu ifade eden Arslan, bu kapsamda Çalışma Bakanımız Vedat Işıkhan ve Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz ile ayrıntılı bir görüşme gerçekleştirdiklerini kaydetti. 

“Biran Evvel Yeni Teklif Bekliyoruz”

Arslan, hem Çalışma Bakanı hem de Cumhurbaşkanı Yardımcımızdan yeni teklifin verilmesi konusunda sürecin hızlandırılması talebinde bulunduklarını söyledi. Ekonomideki gelişmelere ve enflasyon oranlarına dikkat çeken Arslan, verilen teklifin enflasyon oranlarının gerisinde kaldığını ifade etti. Arslan, “Burada tek kaybeden var, çalışanlar. Çalışanlar henüz ellerine birinci 6 aylık zam geçmeden enflasyon bu zammı alıp götürmüş oluyor, kaybediyoruz. Onun için biz bu tür süreçlerin daha hızlandırılması konusunda ısrar ediyoruz” dedi. 

“Üzerinde Mutabık Kalınmayan Bir Teklifi Kabul Etmeyeceğiz”

Genel Başkanımız Arslan, hem Çalışma Bakanı Işıkhan’a hem de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’a çalışanları ve Konfederasyonumuza bağlı KÇP'ye dahil iş yerlerindeki üyelerimizin ve sendikalarımızın üzerinde mutabık kalmadığı bir teklifi kabul edemeyeceğimizi ilettiklerini söyledi. Arslan, Çalışma Bakanı Işıkhan’ın “Bu teklifin bir son değil, başlangıç olduğunu önümüzdeki kısa zamanda bu teklifi tekrar değerlendireceklerini ve yeni bir teklif sunacaklarını” söylediğini anımsattı. Bunun son derece olumlu olduğunu söyleyen Arslan, “En azından bizim son teklifimiz denmedi. Yeni bir teklif çalışması yapılacak” dedi. 

“Maliye Bakanından da Randevu Bekliyoruz”

Kamu Çerçeve Protokolü görüşmelerinin şuanda HAK-İŞ’in birinci gündem maddesi olduğunu vurgulayan Arslan, “İnşallah kısa bir zamanda Sayın Maliye Bakanımızdan da randevu talebimizin karşılanmasını istiyoruz” dedi. 

“HAK-İŞ Başkanlar Kurulu Toplanıyor”

Arslan, HAK-İŞ Başkanlar Kurulu’nun cumartesi günü Van'da toplanacağını anımsatarak, orada da kamu çerçeve protokolü ile ilgili ayrıntılı değerlendirmelerin yapılacağını ifade etti. Arslan, önümüzdeki hafta kamu çerçeve protokolü muhatabı sendikalarımız 81 ilde işyeri ziyaretleri, ortak toplantılar yapacaklarını ve taleplerini illerindeki Cumhur İttifakı üyesi Ak Parti ve MHP il Başkanlıklarına ileteceklerini anımsatarak, “Bu sürecin de tamamlanmasının ardından yönetim kurulumuz, koordinasyon kurulu başkanımız ve heyetiyle birlikte bir değerlendirme yapacağız. İkinci aşamayı da o değerlendirmeden sonra da kamuoyuyla paylaşacağız” dedi. 

“Kırmızı Çizgimiz İşçilerimizin İradesine Uymaktadır” 

Genel Başkanımız Arslan, gazetecilerin soruları üzerine, “HAK-İŞ’in kırmızı çizgisi temsil ettiğimiz işçilerin iradesine uymaktır. Dolayısıyla bize verilecek olan ikinci teklifi, önce koordinasyon kurulumuz ve daha sonra da HAK-İŞ'te değerlendiririz. Bu değerlendirmemiz ışığında üyelerimizin görüşlerine, üyelerimizin kararına sunacağımız bir teklif varsa, sendikalarımız bunları kendi üyeleriyle değerlendirecek. Eğer denirse ki ‘bu bizim için yeterli’, toplu sözleşme bizim açımızdan bitmiş olur. Dolayısıyla biz çalışanlar adına bu masadayız. Üyelerimiz adına müzakere yapıyoruz. Üyelerimizin iradesi doğrultusunda süreçleri tamamlamamız gerekiyor. Burada da sendikalarımıza büyük sorumluluklar düşüyor. Üyelerimiz ne derse bizim için karar o” dedi. 

Toplu sözleşme süreçlerinin her sendika için farklı işlediğini bazı sendikalarımızın henüz grev aşamasına gelmediklerini, müzakerelerin devam ettiğini söyleyen Arslan, “Bazı sendikalarımız için grev yasağı olan işyerleri olduğunu, bunlarla ilgili müzakerelerin devam ettiğini şuanda ikinci teklifin beklendiğini, bugünden bu konuda bir değerlendirme yapılmasının doğru olmadığını” söyledi. Arslan, “Eğer bize önümüzdeki haftadan sonra yeni bir teklif gelirse bunu da değerlendirip ondan sonra ne yapacağımızın kararını vermemiz gerekiyor” dedi. 

Arslan, kamu çerçeve protokolü sözleşmelerinin en kısa zamanda sonuçlandırılmasından yana olduklarını belirtirken, “Eğer beklentilerimizi karşılamayacak teklifler gelirse tabii ki bazı sendikalarımızın grev de dahil bütün hakları saklıdır” dedi. HAK-İŞ’in sözleşmenin masada bitmesinden yana taraf olduğunu ve bütün süreçlerde müzakereyi seçtiğini söyleyen Arslan, “Biz sorunları masada müzakere ederek çözmek istiyoruz. Ülkenin yeterince sorunları var. Çalışma hayatının sorunları var. Bu sorunlara yeni sorunlar eklemek, yeni kaos, krizler olsun istemiyoruz” dedi. Arslan, Türkiye'nin şartları, ülkemizin gerçekleri, ülkemizin içinden geçtiği zor dönem ve çalışanların mağduriyetleri dikkate alınarak makul bir teklif oluşturulmasını ve sözleşmenin masada sonuçlandırılmasını arzu ettiklerini belirtirken, “Eğer aksi olursa tabii ki demokratik süreçler işler. Demokratik süreçler hem grev süreçleridir hem grevin yasak olduğu yerlerde yüksek hakem kurulu gibi zorunlu tahkim kurullarımız var” dedi. 

Merhum Bilgin İçin Taziye 

Genel Başkanımız Arslan, birlikte çalıştığımız, beyefendiliğiyle, tecrübesiyle, insan ilişkilerindeki olağanüstü saygısıyla çok değer verdiğimiz, çok kıymetli bir kardeşimiz olan Yahya Bilgin'i kaybetmiş olmaktan duyduğu üzüntüyü belirterek, “Bu vesileyle Öz Sağlık İş Sendikamız Genel Sekreterimiz Yahya Bilgin'in vefatı münasebetiyle taziyelerimizi iletiyoruz. Yahya Bey çok tecrübeli bir arkadaşımızdı. Devam eden KÇP süreçlerinde hep onun engin tecrübesinden ve olumlu bakış açısından, diyaloğa açık yapısından dolayı da her zaman ihtiyaç hissettiğimiz bir kardeşimizdi. Yerini doldurmak çok zor biliyorum. Ona tekrar Allah'tan rahmet diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun” dedi. 

Sert: “Emekçilerin Kabul Etmeyeceği Hiçbir Teklif Kabul Edilmeyecektir”

Genel Başkan Yardımcımız Devlet Sert de yaptığı konuşmada, “Genel Başkanımız Sayın Mahmut Arslan Başkanlığında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat Işıkhan'ı ziyaretimizin ardından bugün de Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz'a bir ziyaret gerçekleştirdik” dedi. Arslan, Cumhurbaşkanı Yardımcımıza kamu çerçeve protokolüne ilişkin taleplerimizi ve beklentilerimizi ilettiklerini belirterek, “Verilen teklif yetersiz bunu zaten en baştan reddettik yeni bir teklif bekliyoruz. Her sendikanın kendi işkolunda beklentileri ve sorunları farklı. Biz bu sorunları kamu çerçeve protokolünde çözmek istiyoruz. Sorunlarımız üzerinde ciddi manada yoğunlaşacağız. Emekçi kardeşlerimiz şundan emin olmalıdır; refah düzeyini artırmayacak, işçimizin sıkıntılarını çözmeyecek, emekçilerin kabul etmeyeceği hiçbir teklif kabul edilmeyecektir” dedi. 


HABERE AİT GÖRSELLER :

19 Haziran 2025 15:04, Haberler


© 2024-2025 HAK-İŞ Konfederasyonu