HAK-İŞ, MEMURSEN VE MAZLUMDER DARBEYİ PROTESTO ETTİ

05 Temmuz 2013 14:00, Haberler


HAK-İŞ, MEMURSEN VE MAZLUMDER DARBEYİ PROTESTO ETTİ

MISIR’DA DARBEYE HAYIR!


HAK-İŞ ve bağlı sendikalarımıza üye işçilerimizle birlikte Mısır’da Cumhurbaşkanı Mursi başkanlığındaki meşru hükümete karşı gerçekleştirilen askeri darbeyi protesto etmek için Mısır Büyükelçiliği önünde protesto eylemi gerçekleştirdi. Konfederasyonumuz genel merkezi önünde biraraya gelen Genel Başkan Mahmut Arslan başkanlığındaki yönetici ve işçilerimiz Mısır Büyükelçiliği’ne doğru yürüyüşe geçti. Büyükelçilik önünde toplanan HAK-İŞ, Memursen ve Mazlumder üyeleri slogan ve pankartlarla Mısır’da gerçekleşen darbeyi protesto etti. Ortak basın toplantısı sonrası örgütler kendi basın bildirilerini okudular.


"Mısır'da Darbeye Hayır!", "Mısır'daki Darbeyi Kınıyoruz", "Sandık İradesine Saygı!", "Darbelere Dur De!", "Demokrasiden vazgeçilmez!", "Firavuna Karşı Omuz Omuza!", "Kahrolsun Darbeciler!" şeklinde dövizlerin taşındığı ve sloganların atıldığı eyleme, sivil halktan da yoğun katılım vardı.

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak Genel Başkanımız Mahmut Arslan tarafından okunan bildiride “Mısır’daki gayrımeşru darbeyi kınayarak dost ve kardeş ülke Mısır’da seçimle iş başına gelmiş ilk sivil yönetime karşı yapılan askeri darbeyi nefretle kınıyorum, halkın özgür iradesi ile ortaya koyduğu tercihine yapılan darbeyi ve darbecileri lanetliyoruz. Biz HAK-İŞ olarak demokrasiye ve demokratik çözüm reflekslerine inanıyoruz. Mısır’daki sivil iradeye yapılan saldırı sonucu ortaya konulan haksızlığın giderilmesini istiyoruz. Mısır ordusu asli görevine geri çekilmeli, yönetimi halkın seçtiklerine bırakmalıdır” denildi.

 

AK Parti Çorum Milletvekili, TBMM İdare Amiri ve HAK-İŞ Onursal Genel Başkanımız Salim Uslu'da eyleme destek verdi.


SİYAH ÇELENK BIRAKILDI


Mısır Arap Cumhuriyeti'nin Ankara Türkiye Büyükelçiliği önüne üzerinde "Mısır'da Yapılan Darbeyi Kınıyoruz. HAK-İŞ KONFEDERASYONU"  yazan siyah çelenk bırakıldı.


Konfederasyonumuz Genele Başkanı Mahmut Arslan’ın “Mısır’da Darbeye Hayır” Eyleminin Basın Açıklaması için tıklayınız..

 

Fotoğraf Galerisi İçin Tıklayınız..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

05 Temmuz 2013 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu