ARSLAN: İNSANLIĞA DUYARLI HERKESİ SIHHIYE’DE BULUŞMAYA ÇAĞIRDI

23 Ağustos 2013 14:00, Haberler


ARSLAN: İNSANLIĞA DUYARLI HERKESİ SIHHIYE’DE BULUŞMAYA ÇAĞIRDI

“MISIR İÇİN DİRENİŞ, İNSANLIK İÇİN DİRİLİŞ MİTİNGİ”NE DESTEK ÇAĞRISI YAPTI

Mazlum Mısır Halkı İçin Dayanışma Platformu’nu oluşturan HAK-İŞ, MEMUR-SEN, MAZLUMDER ve ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİ tarafından düzenlenen “Mısır için direniş, insanlık için diriliş Mitingi” öncesi ortak basın toplantısı düzenledi.

Mısır’da yaşanan katliamları kınayan ve Mısır halkının demokrasi talebine sahip çıkan Sendika/Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, dünyayı sessiz kalmakla eleştirdi. Ayrıca, basın toplantısına katılan basın kuruluşları aracılığıyla mitinge destek çağrısı yapıldı.

Memur-Sen Konfederasyonunda düzenlenen basın toplantısında konuşan HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Mısır’a sahip çıkmayı kendi geleceğimize sahip çıkmak olarak da değerlendiriyoruz. “Mısır için direniş, insanlık için diriliş Mitingimiz aynı zaman da ülkemize sahip çıkmaktır” dedi.

Arslan, şöyle konuştu: “Evrensel hukuk çiğnenerek gerçekleşen darbe ve işbirlikçilerine karşı direniş göstereceğiz. Çünkü gerçekleşen insanlık dışı hadiseler karşısında gösterdiğimiz tavır bir anlamda da insanlık adına verilen mücadelemizde bu topraklara da sahip çıkmak anlamına gelmektedir.”

Mısır halkının insanlığa gösterici olduğunu ifade eden Arslan, “Mısır halkı darbeye ve zulme karşı nasıl direnileceğini bize meydanlarda göstermiştir. Bu bir dirilişin işaretidir. Darbecilerin sivil halka, demokratik eylemlerini ortaya koymaktan başka bir şey yapmayan halka karşı giriştiği vahşi tutum, esasen bir dirilişin başlangıcı olduğunu göstermektedir. Ağıt yakmak yerine onların dalgalandırdığı bayrağı bütün dünyaya dikmek, bütün dünyaya taşımak bize düşen bir sorumluluktur. Mısır’daki direnişi ümmetin önünü açan, geleceğini ilgilendiren bir direniş olarak görüyorum. Bu bize kendi geleceğimiz için de bir şeyler yapmamızı hissetmemize sebebiyet veriyor” diye konuştu.

Mitingin dört örgüt tarafından organize edildiğini hatırlatan Arslan, duyarlı herkesi Sıhhıye’de buluşmaya davet etti.

Toplantıda MEMUR-SEN Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkan Yardımcısı Medet Bulut ve MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal da kurumları adına konuşma yaptı.

Mısır’daki darbe ve işbirlikçilerin eleştirildiği ve yapılan katliamların kınandığı basın toplantısında, duyarlı herkese çağrıda bulunuldu.

 

MISIR İÇİN DİRENİŞ İNSANLIK İÇİN DİRİLİŞ MİTİNGİ  Ortak  Bildiri İçin Tıklayınız...

HABERE AİT GÖRSELLER :

23 Ağustos 2013 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu